MOTOGP

GP Αυστρίας - RACE: Ναι, υπάρχει ζωή στη Ducati

10 Austria 11, 12, 13 y 14 de agosto de 2016; circuito de RedBull Ring, Spielberg; MotoGP; Mgp; mgp; motogp
10 Austria 11, 12, 13 y 14 de agosto de 2016; circuito de RedBull Ring, Spielberg; MotoGP; Mgp; mgp; motogp PROHIBIDA LA REPRODUCCION EN CUALQUIER MEDIO QUE NO SEA PRENSA, ESCRITA O WEB. PROHIBIDO EL USO PARA PUBLICIDAD SIN CONSENTIMIENTO ESCRITO DEL AUTOR Y PROPIETARIO. [email protected] JAIME OLIVARES GGPP2016

O Andrea Iannone χάρισε στη Ducati την πρώτη της νίκη στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από έξι χρόνια! Αχτύπητη η ιταλική ομάδα στο Spielberg με τον Andrea Dovizioso να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

Σχεδόν έξι χρόνια χρειάστηκε να περιμένουν οι άνθρωποι και οι φίλοι της Ducati για να δουν και πάλι μια D16 ξανά στην κορυφή. Από την νίκη του Casey Stoner στο Phillip Island το 2010 και έπειτα πέρασαν 100 αγώνες με την ιταλική ομάδα να έχει μπει σε μια περίοδο εσωστρέφειας και γκρίνιας χάνοντας τον προσανατολισμό της και το DNA του νικητή.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Και να που τώρα, έξι χρόνια μετά, στην ταχύτερη πίστα του Πρωταθλήματος, στο Spielberg της Αυστρίας, μπήκε ένα τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί. Η Ducati όχι μόνο επέστρεψε στις νίκες αλλά κατάφερε να κάνει το 1-2 - μόλις το δεύτερο στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία μετά από αυτό που είχαν πετύχει στο Phillip Island στο μακρινό 2007 οι Casey Stoner - Loris Capirossi.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

O Andrea Iannone που στο τέλος της σεζόν αποχαιρετά την ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του στη Suzuki, περνά στην ιστορία ως ο αναβάτης που έφερε την πρώτη νίκη στο Borgo Panigale στην μετά-Stoner εποχή.

Ο "Maniac" όπως τον αποκαλούν, παρότι δεν έχει ξεπεράσει τους πόνους από τον τραυματισμό στα πλευρά που υπέστη έπειτα από πτώση που είχε κάνοντας Motocross, έκανε τρομερό αγώνα από την αρχή ως το τέλος, πάλεψε με τον ομόσταβλό του Andrea Dovizioso, τον οποίο και νίκησε βυθίζοντάς τον στην απογοήτευση. Βλέπετe, ό Dovi είναι ο εκλεκτός της Ducati για να συνεχίσει στην ομάδα στην εποχή Lorenzo που "ξημερώνει" το 2017.

Η καθοριστική κίνηση του Iannone έγινε στον 21ο από τους 28 γύρους, όταν πέρασε από εσωτερική στη στροφή 9 τον Dovizioso. Όσο κι αν προσπάθησε στη συνέχεια ο Dovi δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Iannone που έμεινε συγκεντρωμένος στο στόχο, έκανε πολύ καλή διαχείριση ελαστικών -σε αντίθεση με τον ομόσταβλό του και τους Lorezno / Rossi που χρησιμοποίησαν μεσαία γόμα μπροστά και πίσω, επέλεξε μαλακή γόμα για μπροστά και μεσαία για πίσω- και καυσίμου και έφτασε στην παρθενική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

« Μου είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω τα συναισθήματά μου... Αυτό είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να κάνω στη Ducati πριν αποχωρήσω», είπε μεταξύ άλλων ο 27χρονος Ιταλός. « Είμαι απογοητευμένος. Δεν μπόρεσα να μείνω πολύ κοντά ώστε να επιτεθώ. Για τη Dcati όμως είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Είναι ξεχωριστό να κάνεις το 1-2», σχολίασε από την πλευρά του ο Dovizioso. Πίσω τους τερμάτισαν οι Yamaha με τον Jorge Lorenzo να επιστρέφει στο βάθρο μετά από καιρό και τον Valentino Rossi να κλείνει τον αγώνα στην τέταρτη θέση.

Για μεγάλο διάστημα βρίσκονταν κοντά στις Ducati, δίνοντας μάχες μαζί τους, αλλά από τον 19ο γύρο και έπειτα δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό τους. « Επιτέλους ένα καλό Σαββατοκύριακο. Πολύ καλός αγώνας. Τελικά δεν ήμασταν τόσο μακριά από τις Ducati όπως περιμέναμε», σημείωσε ο Lorenzo. Κερδισμένος του αγώνα πέρα από τις Ducati ήταν και ο Marc Marquez που έπειτα από ηρωϊκή εμφάνιση μετά την εξάρθρωση αριστερού ώμου που υπέστη το Σάββατο, κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

Από τη στιγμή μάλιστα που δεν νίκησε κάποιος από τους αναβάτες της Yamaha, η... ζημιά περιορίστηκε. Ο MM93 ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα διεκδικώντας θέση βάθρου, αλλά από τον όγδοο γύρο και μετά άρχισε να χάνει έδαφος.Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Maverick Vinales, με τον Dani Pedrosa να ακολουθεί. Redding, Smith και Pol Epasrgaro συμπλήρωσαν τη δεκάδα. Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 21 του μηνός με τον αγώνα του Brno.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER:

Πόσο "μετράει" το αυτοκίνητο στις γυναίκες; (video)
Σκηνικό διάλυσης παρουσιάζουν τα δημόσια ΚΤΕΟ
Τι τέλη θα πληρώσουμε το 2017;
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ