MOTOGP

GP Αυστραλίας - QP: Τι έκανε πάλι ο Marquez!

GP Αυστραλίας - QP: Τι έκανε πάλι ο Marquez!

Σε μια πίστα που είχε αρκετή υγρασία λόγω της βροχής που έπεφτε από το πρωί, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής μπήκε με slicks και διέλυσε τους αντιπάλους του, φτάνοντας τις 65 pole positions σε όλες τις κατηγορίες.

Απαλλαγμένος από το άγχος της μάχης του Πρωταθλήματος, ο Marc Marquez έκανε επίδειξη δύναμης στις κατατακτήριες δοκιμές του Phillip Island και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Με νωπές τις δάφνες από την κατάκτηση του πέμπτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της καριέρας του στο Motegi, ο 23χρονος Ισπανός μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο τη διαδικασία, διαλύοντας το συναγωνισμό.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Σε μια πίστα που είχε αρκετή υγρασία στην επιφάνειά της, λόγω της -κατά διαστήματα πολύ δυνατής- βροχής που έπεφτε από το πρωί, ο Marquez αποφάσισε να ρισκάρει -δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει- χρησιμοποιώντας slicks.Και δικαιώθηκε, κατακτώντας την 65η pole position της καριέρας του (37η στη μεγάλη κατηγορία και έβδομη για φέτος).

Ο αμέσως επόμενος Cal Crutchlow που πήγε σε συνδυασμό intermediate μπροστά και slick πίσω, πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση όντας 0.792” πιο αργός, ενώ τρίτος ήταν ο Pol Espargaro.

Από τη δεύτερη σειρά του γκριντ θα ξεκινήσουν ο Aleix Espararo, o Jack Miller και ο Danilo Petrucci.

Ο Nicky Hayden πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στην επιστροφή του έπειτα από χρόνια (από το 2008 για την ακρίβεια)στη Repsol Honda, σημειώνοντας τον έβδομο καλύτερο χρόνο. Την εικόνα της τρίτης σειράς της σχάρας εκκίνησης συμπληρώνουν ο Stefan Bradl και ο Andrea Dovizioso.

Ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί η βροχή πλησίαζε. Το έβλεπες ότι ερχόταν. Πήραμε το ρίσκο, στο τέλος η απόδοση του ελαστικού έπεσε. Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά θα πρέπει να δούμε τι καιρό θα κάνει αύριο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο”, σχολίασε ο Marquez στο φινάλε της διαδικασίας.

GP Αυστραλίας - QP: Τι έκανε πάλι ο Marquez!

Έπρεπε να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να χρησιμοποιούσα slicks. Είμαι χαρούμενος πάντως. Δεν ήταν εύκολο διήμερο για μας αλλά ελπίζω ότι μπορούμε να δώσουμε καλό θέαμα αύριο”, είπε από την πλευρά του ο Crutchlow που χρειάστηκε να περάσει από το Q1 για να μπορέσει να πάρει μέρος στο Q2 μιας και οι χρόνοι που σημείωσε στις ελεύθερες δοκιμές δεν ήταν αρκετοί για να του εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκριση στο Q2.

Τρικυμία στη Yamaha...

Απογοητευτική εμφάνιση από τους αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha καθώς για πρώτη φορά από το 2013 οπότε και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το νέο σύστημα κατατακτήριων δοκιμών, χρειάστηκε και οι δύο να διεκδικήσουν στην πρόκρισή τους στο Q2 μέσω του Q1.

Ο Valentino Rossi δεν μπόρεσε καν να μπει στο Q2 και θα υποχρεωθεί να ξεκινήσει τον αγώνα από την 15η θέση του γκριντ (!), ενώ ο Jorge Lorenzo που εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Q2 σημειώνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στο Q1, δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικός σε τέτοιες συνθήκες (βροχή, αέρας).

GP Αυστραλίας - QP: Τι έκανε πάλι ο Marquez!

Ο Ισπανός θα εκκινήσει από την 12η θέση όντας ο πιο αργός αναβάτης του Q2. Ο καλύτερός του χρόνος ήταν 6,6” πιο αργός από αυτόν του Marquez!

Σε ρηχά νερά και ο Maverick Vinales που αρκέστηκε στη 13η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR & DRIVER

GP ΗΠΑ - FP1 & FP2: O Rosberg τον καλύτερο χρόνο της ημέρας
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η μεγαλύτερη απειλή για τις πετρελαϊκές εταιρείες
Οι τιμές των μοτοσυκλετών ανά εταιρεία (upd)
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ