FORMULA 1

Χάμιλτον: "Ο Ρόσμπεργκ άξιζε το βάθρο"

Χάμιλτον: "Ο Ρόσμπεργκ άξιζε το βάθρο"

Ο Λιούις Χάμιλτον είπε πως ο τιμέιτ του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ άξιζε περισσότερο από τον ίδιο την τρίτη θέση στο βάθρο.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ... ρώτησε τον Ρος Μπρον δύο φορές αν μπορεί να... κάνει κίνηση να περάσει τον Λιούις Χάμιλτον για να πάρει την τρίτη θέση. Ο πολύπειρος Μπρον είχε μείνει άναυδος με τη "μάχη" στη Red Bull και ξεκαθάρισε πως "θέλω και τα δύο μονοθέσια μου ασφαλή στο σπίτι".

Ο Γερμανοφινλανδός υπάκουσε το "αφεντικό" του και τερμάτισε 4ος σε ασφαλή απόσταση πίσω από τον Χάμιλτον. Στο τέλος του αγώνα οι δύο οδηγοί που γνωρίζονται πολλά χρόνια, αγκαλιάστηκαν θερμά.

Η... αβροφροσύνη συνεχίστηκε και στο χώρο των δηλώσεων με τον Χάμιλτον να ομολογεί πως άξιζε το βάθρο στον Ρόσμπεργκ.

" Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω πως ο Νίκο πρέπει να στέκεται στο βάθρο. Είχε καλύτερο ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πιέζαμε πολύ για να μείνουμε κοντά με τη Red Bull. Ήμασταν κοντά, όμως "έκαψα" πολλά καύσιμα.

Ήταν δύσκολο να κρατήσω τα λάστικα σε καλή κατάσταση. Έχασα πολύ χρόνο. Δεν γνωρίζω ποια ήταν η κατάσταση με τον Νίκο. Είναι ένας σπουδαίος τιμέιτ. Θα μιλήσω στην ομάδα ή θα ζητήσω συγνώμη. Του είπε πως έκανε φανταστική δουλειά. Ο Νίκο άξιζε να βρίσκεται εδώ. Ο Νίκο οδήγησε πιο έξυπνα και πιο συγκροτημένα από μένα. Αν θα τον αφήσω να με προσπεράσει στο μέλλον; Πιθανότατα ναι".

Ο Ρόσμπεργκ είπε από την πλευρά του: " Ήταν μια ομαδική προσπάθεια και σεβάστηκα την άποψη της ομάδας. Ήταν μια σημαντική μέρα. Περάσαμε δύσκολες στιγμές τα προηγούμενα χρόνια, οπότε να είμαστε τρίτοι και τέταρτοι και να δίνουμε "μάχες" με τη Red Bull, είναι κεφάλαιο για εμάς. Ακολούθησα το fair play".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ