FORMULA 1

Το ροζ κράνος για τον "papa"

Jenson Button sits in his car in the garage.
Jenson Button sits in his car in the garage. MCLAREN

Ο Τζένσον Μπάτον τίμησε τη μνήμη του πρόσφατα «χαμένου» πατέρα του, Τζον, με ένα ιδιαίτερο κράνος και με την έκπληξη της τρίτης θέσης στην εκκίνηση.

« Σίγουρα θα μου χαμογελάει από εκεί πάνω» είπε ο Τζένσον Μπάτον. Μόλις είχε κερδίσει μια παντελώς απροσδόκητη -για τα φετινά δεδομένα της McLaren- τρίτη θέση για το GP Βρετανίας, και φορτισμένος βγήκε από το μονοθέσιο με τη θύμηση του πατέρα του, που «έχασε» εντελώς απρόσμενα το Γενάρη.

Στη μνήμη του Τζον Μπάτον, ο Τζένσον φορά αυτό το τριήμερο ροζ κράνος, με το σχέδιο που «Παπα-στρούμφ» στο πίσω μέρος, ενώ πολλοί υποστηρικτές του πήγαν σήμερα στο Σίλβερστοουν φορώντας ροζ μπλούζα για τον ίδιο σκοπό.

Ο 34χρονος κέρδισε την τρίτη θέση της εκκίνησης κάνοντας έναν τελευταίο γρήγορο γύρο με σλικς ελαστικά στο τέλος των δοκιμών κατάταξης. « Ήταν αρκετά συγκινητικά τα πράγματα όταν επέστρεφα στα πιτς», είπε.

«Ο αγώνας είναι αύριο, εντάξει, αλλά όταν κάνεις έναν γύρο που σε αφήνει χαρούμενο, εμπρός στους συμπατριώτες σου... - πιστεύω ότι ο papa θα ήταν πολύ χαρούμενος, θα σήμαινε πολλά. Είχα τόση πολλή υποστήριξη από τους θεατές, ήταν δυσβάσταχτο, πολλοί φορούσαν ροζ προς τιμήν του. Σίγουρα θα μου χαμογελάει από εκεί πάνω».

Ο πλέον ταιριαστός φόρος τιμής για τον Τζον Μπάτον, μόνιμο θαμώνα στα πάντοκ της Formula 1, θα ήταν στο κυριακάτικο (6/07) GP Βρετανίας ο Τζένσον να ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο της χώρας του! Δεν το έχει πετύχει ποτέ μέχρι σήμερα. Είναι κάτι που, επίσης, θα αποτελούσε μια υπέροχη απάντηση στην κριτική που δέχεται τελευταία ο Μπάτον από τον Ρον Ντένις.

Όμως ο Τζένσον δεν τρέφει ψευδαισθήσεις: « Έκανα λίγο πιο εύκολα τα πράγματα στον αγώνα, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Θέλω να είμαι αισιόδοξος για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο, και αν οι συνθήκες είναι όπως σήμερα υπάρχει μια πιθανότητα, αν πάρουμε τις σωστές στρατηγικές αποφάσεις. Όμως σε έναν τυπικό στεγνό αγώνα θα είναι πολύ δύσκολο».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ