FORMULA 1

Θα δούμε ομάδα από την Κίνα στην F1;

Ferrari driver Kimi Raikkonen of Finland leads the start during the Formula One Grand Prix at the Monaco racetrack in Monaco, Sunday, May 28, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)
Ferrari driver Kimi Raikkonen of Finland leads the start during the Formula One Grand Prix at the Monaco racetrack in Monaco, Sunday, May 28, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Η γέννηση της εταιρείας China F1 Racing Team Limited γέννησε και έντονες φήμες σχετικά με την ένταξη μίας νέας ομάδας στο grid της Formula 1

Φωτιά στη φημολογία των τελευταίων εβδομάδα για ένταξη νέων "παικτών" στη σκακιέρα του μαγικού κόσμου της Formula 1, έβαλε η επίσημη αλλαγή ονόματος μίας εταιρείας εγγεγραμμένης στο ‘Companies House’ της Μεγάλης Βρετανίας. Η μέχρι πρότινος γνωστή ως Bronze Fortune Limited, μετονομάστηκε σε China F1 Racing Team Limited!

Πρόκειται για μία εταιρεία την οποία διαχειρίζεται ο Michael Orts, ένας Γάλλος δικηγόρος που όμως έχει αγωνιστικό παρελθόν καθώς συμμετείχε σε αγώνες sportscars σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Δεν έχει γνωστοποιηθεί κάτι περισσότερο σχετικά με αυτή αλλά είναι ένα κομμάτι που βοηθά στο να ολοκληρωθεί το παζλ που αφορά την αύξηση των ομάδων στο grid.

Εδώ και μερικές εβδομάδες υπάρχει σχετική φημολογία, σας είχαμε άλλωστε ενημερώσει και για την προσπάθεια στρατολόγησης μελών της Red Bull Racing από άγνωστο εργοδότη. Γνωρίζουμε επίσης πως η Liberty Media που διαχειρίζεται πια τις τύχες του σπορ, ποντάρει πολλά στην διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας αλλά και πως υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που έχουν προσεγγίσει την παγκόσμια ομοσπονδία σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής στη Formula 1.

Περισσότερα για αυτό είπε ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, στο περιθώριο του συνεδρίου της ομοσπονδίας που έγινε στη Γενεύη.

"Πάντα υπάρχουν φήμες αλλά είναι αλήθεια πως είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες. Όχι πολλές. Όταν κρίνουμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή, θα προκηρύξουμε διαδικασίες κατάθεσης υποψηφιοτήτων από ενδιαφερόμενους να εμπλακούν στη Formula 1. Αυτή τη στιγμή έχουμε 10 ομάδες αλλά θέλουμε να φτάσουμε τις 12. Κι αυτό θα γίνει αν εμφανιστούν 1-2 ισχυρές υποψηφιότητες. Αν πρόκειται για μεγάλο κατασκευαστή, είναι εύκολο. Αν είναι ιδιωτική ομάδα, χρειάζεται περισσότερη προσοχή", είπε ο Todt.

Ωστόσο ο Γάλλος τόνισε πως η όποια συζήτηση, αφορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 καθώς είναι πλέον πολύ αργά ενόψει της σεζόν του 2018 για να στηθεί από το μηδέν μία νέα ομάδα.

Photo Credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ