FORMULA 1

Σιγή ιχθύος για Μπιανκί

Σιγή ιχθύος για Μπιανκί

Το νοσοκομείο δεν επιβεβαιώνει επίσημα τις πληροφορίες σχετικά με την πορεία της υγείας του Ζουλ Μπιανκί. Αναφέρεται πως νοσηλεύεται στην εντατική και αναπνέει δίχως μηχανική υποστήριξη.

Πρώτα η εφημερίδα "L'Equipe" για να ακολουθήσει το BBC μετέδωσαν πως ο άτυχος Ζουλ Μπιανκί χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο του Μίε και μεταφέρθηκε για παρακολούθηση στην εντατική μονάδα, αναπνέοντας μόνος του και δίχως μηχανική υποστήριξη.

Οι Ιάπωνες τηρούν σιγή ιχθύος τις τελευταίες ώρες, ενώ καμιά πληροφορία δεν έχει έρθει από την ομάδα του, τη Marussia. Ό,τι μεταδίδεται δεν έχει επιβεβαιωθεί απόλυτα.

Ο 25χρονος Γάλλος μεταφέρθηκε αναίσθητος με το ασθενοφόρο στο γενικό νοσοκομείο κοντά στην πίστα της Σουζούκα, έχοντας υποστεί σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και χτύπησε στο πίσω μέρος του γερανού που απομάκρυνε εκείνη την ώρα τη Sauber του Άντριαν Σούτιλ.

Ο πρώην γιατρός της Φόρμουλα 1, Γκάρι Χάρτσταϊν τον οποίο γνώρισε το ευρύ κοινό από την ανάλυση των ιατρικών ανακοινωθέντων στην υπόθεση του Μίχαελ Σουμάχερ επιχειρεί να εξηγήσει... ιατρικά αυτές τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

" Όταν ένας ασθενής έρχεται αμέσως στο νευρολογικό τμήμα για απομόνωση ενός αιματώματος, η απόφαση για το πως θα χειριστούν το τέλος μιας επέμβασης είναι μια απόφαση που παίρνουν από κοινού ο νευροχειρουργός, ο αναισθησιολόγος και πιθανότατα ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος που θα έχει υπό την ευθύνη του την κατάσταση του ασθενή.

Η απόφαση αφορά: Ξυπνάμε τον ασθενή ή τον κρατάμε σε κώμα ή τον κρατάμε διασωληνωμένο, να αναπνέει με μηχανική υποστήριξη και τον αφυπνίζουμε μετά...

Αν ο Ζουλ βρίσκεται εκτός χειρουργείου και αν όντως έχει αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη και αναπνέει μόνος του, τότε αυτό που είναι σημαντικό (εν τη απουσία άλλων συγκεκριμένων ιατρικών πληροφοριών) είναι γιατί μας δείχνει πόσο σίγουροι είναι οι χειρουργοί και οι εντατικολόγοι πως η νευρολογική του κατάσταση είναι σταθερή για να του επιτρέψουν αυτή την "πολυτέλεια". Αυτό όντως θα είναι εξαιρετικά νέα".

Ο πατέρας του, Φιλίπ Μπιανκί φέρεται να αποκάλυψε σε δημοσιογράφο της "Equipe" πως ο Ζουλ είναι εκτός χειρουργείου και πως το πρώτο 24ωρο θα είναι κρίσιμο για την πορεία της υγείας του.

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν πέρα από τους ανθρώπους της Marussia, ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari, Μάρκο Ματιάτσι (ο Μπιάνκι προέρχεται από το πρόγραμμα των νέων οδηγών της Ferrari) και ο Φελίπε Μάσα. Ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε σοβαρά στη Βουδαπέστη πριν από λίγα χρόνια, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως "φώναζε" στο team radio να μη συνεχιστεί ο αγώνας πριν καν γίνει το σοβαρό ατύχημα.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ