FORMULA 1

Πολυετές το νέο συμβόλαιο του Alonso

Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Canada.
Sunday 11 June 2017.
Fernando Alonso, McLaren.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _R3I0603
Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Canada. Sunday 11 June 2017. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _R3I0603 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Μιλώντας στο περιθώριο του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Ισπανός έδωσε στοιχεία για τη νέα συμφωνία.

Μπορεί στην επίσημη ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου συνεργασίας του Fernando Alonso με τη McLaren να μην έθεταν χρονικό ορίζοντα, ωστόσο αυτό το έκανε ο ίδιος ο Ισπανός στο περιθώριο του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Παρότι λοιπόν πολλοί υπέθεσαν πως η ανανέωση ήταν μονοετής ώστε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να είναι διαθέσιμος μετά το τέλος του 2018 όπου μπορεί να υπάρξουν κενές θέσεις στη Mercedes, στη Ferrari, ακόμα και στη Red Bull, ο Alonso επιβεβαίωσε μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου πως η νέα συμφωνία είναι πολυετής.

«Ποτέ δεν έχω συζητήσει μαζί σας τους όρους των συμβολαίων μου και δεν θα το κάνω τώρα. Όμως μπορώ να επιβεβαιώσω πως είναι πολυετές συμβόλαιο. Είμαι ενθουσιασμένος για την επόμενη σεζόν, θα έχουμε διαφορετικές προσδοκίες και όλοι θέλουμε να επαναφέρουμε τη McLaren εκεί που αξίζει να βρίσκεται», είπε ο 35χρονος.

Πολυετές το νέο συμβόλαιο του Alonso

Θυμίζουμε πως από την επόμενη αγωνιστική σεζόν η ιστορική βρετανική ομάδα θα χρησιμοποιεί υβριδικές μηχανές της Renault καθώς η ατυχής συνεργασία της με τη Honda θα ολοκληρωθεί πρόωρα στο τέλος του 2017.

«Από την πρώτη στιγμή πίστευα στο εγχείρημα, τουλάχιστον από πλευράς σασί είχαμε κάνει τα σωστά βήματα. Τόσο στον τομέα της αεροδυναμικής όσο και σε εκείνον της μηχανικής πρόσφυσης. Όμως είχα αφήσει ανοιχτές πόρτες, μίλησα με όλους όσους ήθελα να μιλήσω και από τις επιλογές που είχα στο τραπέζι και η πιο πειστική ήταν αυτή της McLaren. Η κατάσταση σχετικά με τον προμηθευτή κινητήρων ήταν ιδιαίτερε και έπρεπε να αποφασίσουν αν θα συνέχιζαν με τη Honda ή θα άλλαζαν προμηθευτή. Τελικά έκαναν το δεύτερο, πήγαν στη Renault και χρειάστηκε να περιμένουμε μερικές εβδομάδες ώστε να έχουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμουν σχετικά με τις υβριδικές μηχανές τους. Ήρθε λοιπόν η ώρα να πάρω την απόφασή μου και αποφάσισα να μείνω γιατί πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί του χρόνου», τόνισε ο Alonso.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ