FORMULA 1

Οι Αμερικανοί έρχονται στην F1

Οι Αμερικανοί έρχονται στην F1

Ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στα μηχανοκίνητα σπορ των ΗΠΑ, ο Τζιν Χάας ανακοίνωσε πως απέκτησε άδεια για να δημιουργήσει ομάδα Φόρμουλα 1.

Η ομάδα US F1 δεν κατάφερε ποτέ να βρεθεί στη Φόρμουλα 1, αλλά την Παρασκευή (11/4) ήρθε ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίας στα πρωταθλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζιν Χάας να ανακοινώσει πως πήρε το πράσινο φως για να συστήσει τη δική του ομάδα το 2015.

Άδεια από την παγκόσμια ομοσπονδία ισχυρίστηκε πως πήρε ο Χάας και μολονότι η FIA δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση, αυτή θεωρείται δεδομένη.

" Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι που εξασφαλίσαμε άδεια για Φόρμουλα 1 από τη FIA. Είναι μια συναρπαστική στιγμή για μένα, την (σ.σ. εταιρεία του) Haas Automation και όλους όσους θέλουν να δουν μια αμερικανική ομάδα να επιστρέφει στη Φόρμουλα 1. Τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά. Είναι μια πρόκληση για εμάς να δούμε τα μονοθέσια μας στην εκκίνηση. Θέλω να ευχαριστήσω τη FIA για αυτή την ευκαιρία και την εργατικότητα που έδειξαν όλοι για να γίνει πραγματικότητα αυτή η άδεια", σχολίασε ο Χάας.

Συμμετέχει στο πρωτάθλημα NASCAR σε μια κοινή προσπάθεια με τον οδηγό Τόνι Στιούαρτ. Μέλος της Stewart-Haas Racing είναι και η πολυσυζητημένη οδηγός Ντάνικα Πάτρικ.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Χάας θα δημιουργήσει μια ομάδα από το μηδέν ή θα αποκτήσει μια από τις έντεκα ομάδες που ήδη τρέχουν στη Φόρμουλα 1, μια από τις ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ