FORMULA 1

Ο Μάσα πήγε στη Williams

Ο Μάσα πήγε στη Williams

Η Williams θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Φελίπε Μάσα. Η ιστορική ομάδα ανακοίνωσε και την παραμονή του Φινλανδού οδηγού Βάλτερι Μπότας.

Μετά από οκτώ χρόνια στα "κόκκινα" της Ferrari ο Φελίπε Μάσα θα ντυθεί στα χρώματα της Williams. Η ομάδα που κυριάρχησε στη Φόρμουλα 1 τη δεκαετία του 90' ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Βραζιλιάνο οδηγό, η οποία θα έχει μονοετή διάρκεια.

Στη Williams θα παραμείνει ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας, ενώ παρελθόν αποτελεί ο Βενεζουελάνος Παστόρ Μαλντονάντο, τον οποίο ευχαρίστησε η ομάδα. Άλλωστε έφερε την τελευταία νίκη για τη Williams, το 2012 στη Βαρκελώνη.

Ο Μάσα αποχαιρέτησε τους εργαζόμενους στη Ferrari το σαββατοκύριακο παραδέχθηκε πως ένα όνειρο του έγινε πραγματικότητα.

"Όταν ήμουν μικρός, ονειρευόμουν πάντα να οδηγήσω για τη Williams, τη Ferrari ή τη McLaren και χαίρομαι που υπέγραψα συμβόλαιο με μια ιστορική ομάδα μετά τη θητεία μου στη Ferrari. Είναι καλό να θυμόμαστε πως ορισμένοι από τους σπουδαιότερους Βραζιλιάνους οδηγούς (Νέλσον Πικέ, Άιρτον Σένα, Ρούμπενς Μπαρικέλο) οδήγησαν στο παρελθόν για την ομάδα και δημιουργήθηκε ένας εθνικός σύνδεσμος με την ομάδα", υποστήριξε ο νικητής έντεκα αγώνων στη Φόρμουλα 1.

Ένας από τους λόγους που αποκτήθηκε ο Μάσα, με έντεκα χρόνια παρουσίας στη Φόρμουλα 1, είναι η πείρα του να εξελίξει ένα μονοθέσιο και να οδηγήσει την ομάδα μέσα από τους δαιδαλώδεις καινούργιους κανονισμούς.

" Από το ξεκίνημα της καριέρας μου δεν θυμάμαι να έχω δει τόσους καινούργιους κανονισμούς σε μια σεζόν και είμαι απόλυτα προετοιμασμένος να δουλέψω με τον καθένα στο Γκρόουβ για να βρούμε τη σωστή κατεύθυνση".

Ο Μπότας που εντυπωσίασε στις κατατακτήριες δοκιμές στο καναδικό Grand Prix σε βρεγμένη πίστα, αλλά στο στεγνό η Williams δεν ήταν ανταγωνιστική εξέφρασε την ικανοποίηση για την παραμονή του στην ομάδα:

"Έχω πίστη στη Williams και γνωρίζω πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις από τις φετινές. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να συνεργάζομαι στον Φελίπε", τόνισε ο νεαρός Φινλανδός.

Τόσο ο Μάσα, όσο και ο Μπότας παρουσιάστηκαν (11/11) στα μέλη της ομάδας στο Γκρόουβ. Το 2014 η Williams δεν θα έχει κινητήρες Renault, αλλά Mercedes.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ