FORMULA 1

Ο Έλληνας της Ferrari αμφέβαλε για το μέλλον του

Ο Έλληνας της Ferrari αμφέβαλε για το μέλλον του

Ο σχεδιαστής της F2012, Νικόλας Τομπάζης εξομολογήθηκε πως το κακό ξεκίνημα της ομάδας, τον έκανε να αμφιβάλλει για το αν έχει θέση στη Ferrari.

Παρά την απρόσμενη νίκη του Φερνάντο Αλόνσο στη Σεπάνγκ η Ferrari δεν ξεκίνησε καλά μια πολλά υποσχόμενη σεζόν.

Προβλήματα στις δοκιμές και στους πρώτους αγώνες προκάλεσαν ανησυχία σε πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της scuderia.

Ένας από αυτούς ήταν και ο σχεδιαστής του μονοθεσίου, ο Νικόλας Τομπάζης. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "La Stampa" παραδέχθηκε πως ήταν η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του και αμφισβήτησε και τη δουλειά του.

Όταν ρωτήθηκε αν φοβήθηκε πως θα ακολουθήσει πρώην συνεργάτες του στην πόρτα της εξόδου ο 44χρονος Έλληνας σχολίασε "μια ομάδα έχει το δικαίωμα να αξιολογήσει τη δουλειά του επικεφαλής σχεδιαστή_κι αν δεν κερδίζει_να αναρωτηθεί για το αν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την ομάδα".

Βέβαια κανένας δεν τα σκέφτεται όλα αυτά με τον Αλόνσο να προηγείται στην κούρσα του πρωταθλήματος, ωστόσο ο Τομπάζης δεν αναπαύεται στις δάφνες του.

" Προς το παρόν είμαστε καλά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την εξέλιξη αν θέλουμε να κερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το πρώτο βήμα που κάναμε ήταν να βρούμε τι κάναμε λάθος. Όπως συμβαίνει και με τους αλκοολικούς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να παραδεχθείς πως έχεις πρόβλημα".

Ο Τομπάζης ξεκίνησε να εργάζεται στη Φόρμουλα 1 στο τμήμα αεροδυναμικής της Benetton το 1992. Βρέθηκε το 1997 στη Ferrari ως επικεφαλής του τμήματος αεροδυναμικής και με παρένθεση τριών ετών στη McLaren (2004-2005) βρέθηκε ξανά στην ιταλική ομάδα ως αρχισχεδιαστής πια.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ