FORMULA 1

Νοκ άουτ και από το GP Κίνας ο Wehrlein

Sauber driver Pascal Wehrlein, right, of Germany signs autographs for fans on his arrival at the Albert Park track ahead of the first practice session for the Australian Grand Prix in Melbourne, Friday, March 24, 2017. (AP Photo/Rick Rycroft)
Sauber driver Pascal Wehrlein, right, of Germany signs autographs for fans on his arrival at the Albert Park track ahead of the first practice session for the Australian Grand Prix in Melbourne, Friday, March 24, 2017. (AP Photo/Rick Rycroft) AP

Κακά μαντάτα για τον Γερμανό οδηγό της Sauber, Pascal Wehrlein που δεν θα καταφέρει να τρέξει ούτε στο Grand Prix της Σαγκάης.

Οι ψίθυροι των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν και η Sauber ανακοίνωσε πως ούτε στο Grand Prix Κίνας θα μπορέσει να λάβει μέρος ο Pascal Wehrlein! Ο ταλαντούχος οδηγός τραυματίστηκε στις αρχές του χρόνου στο πλαίσιο του "Αγώνα των Πρωταθλητών".

Ο τραυματισμός στην πλάτη μπορεί να μην ήταν πολύ σοβαρός, όμως τον κράτησε πολλές εβδομάδες στα… pits, με αποτέλεσμα να πείσει πίσω η προετοιμασία του Γερμανού. Πράγμα εξαιρετικά σημαντικό δεδομένων των απαιτήσεων των φετινών μονοθεσίων αφού σε κάποιες στροφές οι οδηγοί δέχονται δυνάμεις που φτάνουν ακόμα και τα 8 G!

Ο Wehrlein συμμετείχε στις ελεύθερες δοκιμές της Αυστραλίας αλλά διαπίστωσε πως δεν θα μπορούσε σωματικά να αντέξει στις καταπονήσεις ενός ολόκληρου αγώνα. Έτσι αποσύρθηκε από την πρεμιέρα και τώρα, αναγκάζεται να τεθεί εκτός μάχης και από τον δεύτερο αγώνα της σεζόν!

"Το σημαντικότερο είναι να μπορώ να κάνω έντονη προπόνηση και να είμαι 100% έτοιμος το συντομότερο δυνατό. Μόνο τότε θα μπορέσω να ολοκληρώσω το πρώτο μου αγωνιστικό τριήμερο ως οδηγός της Sauber. Ελπίζω αυτό να είναι στο Μπαχρέιν αλλά ακόμα κι αν όχι, τότε θα πάρουμε όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να είμαι εντελώς έτοιμος", ανέφερε ο προστατευόμενος της Mercedes στην επίσημη προεπισκόπηση του Grand Prix Κίνας από τη Sauber.

Δεδομένου πως ο αγώνα του Μπαχρέιν είναι μόνο μία εβδομάδα μετά από εκείνον της Σαγκάης, πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει και εκεί ο Wehrlein. Έτσι κάνει ένα ακόμα δώρο στον Antonio Giovinazzi, τον δοκιμαστή της Ferrari, που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει πραγματοποιώντας πολύ ενθαρρυντικό ντεμπούτο.

Photo Credits: AP Photo/Rick Rycroft

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ