FORMULA 1

Μάσα: «Είχε περάσει καιρός...»

Red Bull Ring, Spielberg, Austria.
Friday 20 June 2014.
Felipe Massa, Williams F1.
World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic.
ref: Digital Image _89P4806
--------------------
Glenn Dunbar / Williams
2014 FIA Formula One World Championship
Austrian Grand Prix
20 June 2014
©2014 Glenn Dunbar / Williams all rights reserved
Red Bull Ring, Spielberg, Austria. Friday 20 June 2014. Felipe Massa, Williams F1. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic. ref: Digital Image _89P4806 -------------------- Glenn Dunbar / Williams 2014 FIA Formula One World Championship Austrian Grand Prix 20 June 2014 ©2014 Glenn Dunbar / Williams all rights reserved GLENN DUNBAR / WILLIAMS

Φορτισμένος ο Βραζιλιάνος για την επιστροφή του στην πολ ποζίσιον μετά από πεντέμισι χρόνια.

Με έναν υπέροχο και άρτιο γύρο στα τελευταία δευτερόλεπτα των δοκιμών κατάταξης του GP Αυστρίας, ο Φελίπε Μάσα γύρισε στην κορυφή της εκκίνησης μετά από πεντέμισι χρόνια! Η 16 πολ ποζίσιον της καριέρας του ήταν μια από τις πιο γλυκές, και τον άφησε αρκετά φορτισμένο.

«Είχε περάσει ήδη πολύς καιρός από την τελευταία μου πολ ποζίσιον, στη Βραζιλία το 2008, οπότε αυτή είναι μια απίστευτη στιγμή. Είμαι τόσο χαρούμενος! Και για την ομάδα μας ήταν μια πολύ σπουδαία στιγμή».

«Είχα την ευκαιρία να κερδίσω την πολ ποζίσιον αρκετές φορές στην καριέρα μου, και την κέρδισα και πάλι. Είμαι χαρούμενος, πολύ συγκινημένος. Είμαι τόσο χαρούμενος για τη Williams».

Ο Βραζιλιάνος συμπλήρωσε: «Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και σημαντικός για εμάς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχει κάνει η Mercedes μέχρι τώρα. Ότι είναι μπροστά. Προς το παρόν είναι μπροστά, είναι δυνατότερη, κι ελπίζω στη διάρκεια του πρωταθλήματος να κλείσουμε τη διαφορά, ίσως και να την περάσουμε», κατέληξε.

Ο Βαλτέρι Μπότας, που έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη πολ ποζίσιον την καριέρας του, είπε από την πλευρά του: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα, φαίνεται ότι η πολύ σκληρή δουλειά μας αρχίζει να αποδίδει. Ο αγώνας είναι αύριο. Πρέπει να αφοσιωθούμε σε αυτόν. Θα είναι διαφορετικό να κρατήσουμε πίσω μας τις Mercedes, ενώ οι Ferrari και Red Bull θα είναι επίσης δυνατές».

Η Williams κατάφερε να καρπωθεί, στις σημερινές δοκιμές κατάταξης, το χαρακτηριστικό του μονοθεσίου της να χρησιμοποιεί έντονα και να θερμαίνει γρήγορα τα ελαστικά της - τομέας στον οποίο πολλοί άλλοι οδηγοί αντιμετώπισαν δυσκολίες.

Ωστόσο, η πιο μεγάλη της πρόκληση στο GP Αυστρίας -μεγαλύτερη και από την ταχύτητα των Mercedes- προκύπτει ακριβώς από το ίδιο χαρακτηριστικό: η προσπάθεια να εμποδίσει την υπέρμετρη φθορά των ελαστικών.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ