FORMULA 1

Κι επίσημα Toro Rosso-Honda

Μετά τη λύση της συνεργασίας με τη McLaren, η ιαπωνική εταιρεία αρχίζει συνεργασία με την ιταλική ομάδα.

Η συνεργασία της Scuderia Toro Rosso με τη Honda για την παροχή υβριδικών μηχανών Formula 1 από το 2018 ανακοινώθηκε πλέον και επίσημα. Λίγο μετά το άδοξο τέλος της αναβίωσης της κάποτε επιτυχημένης συνεργασίας των ιαπώνων με τη McLaren, είχαμε την επισημοποίηση της έναρξης συνεργασίας με την ιταλική ομάδα.

Μία ομάδα που μπορεί να μην έχει την αίγλη της McLaren, ωστόσο αποτελεί σίγουρα προπομπό μίας ευρύτερης συνεργασίας με την Red Bull.

Αυτά που έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με τη φημολογία των προηγούμενων ημερών, είναι πως δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας στη συμφωνία, απλά πως είναι πολυετής. Αν και η λογική λέει πως θα είναι τριετής, δηλαδή μέχρι το τέλος του κύκλου των σημερινής τεχνολογίας υβριδικών μηχανών. Επίσης, σύμφωνα με το έγκυρο motorsport.com, η συμφωνία δεν περιλαμβάνει την παροχή κιβωτίων ταχυτήτων από τη McLaren.

Επίσης δεν είναι σαφές το οδηγικό δίδυμο που θα έχει του χρόνου η STR, μιας και ο Carlos Sainz ως γνωστόν αποχωρεί με προορισμό τη Renault. Ο Daniil Kvyat αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του και παρότι οι Ιάπωνες θα ήθελαν να προβιβάσουν τον οδηγό της Formula 2, Nobuharu Matsushita, αυτός είναι πολύ δύσκολο να προλάβει να μαζέψει τους απαιτούμενους πόντους στην αγωνιστική του άδεια ώστε να μπορεί να τρέξει στην F1.

Κι επίσημα Toro Rosso-Honda

"Έχουμε αρχίσει ήδη τη διαδικασία αλλαγών στο σχεδιασμό του μονοθεσίου της επόμενης χρονιάς που έχει ήδη ξεκινήσει, ώστε να εναρμονιστεί με τη χρήση υβριδικής μηχανής της Honda και όχι της Renault. Έχουμε προκλήσεις μπροστά μας φέτος αλλά στο παρελθόν η Toro Rosso έχει αντιμετωπίσει πολλές και πάντα είχε την ευελιξία να τις αντιμετωπίσει. Παράλληλα, θα δουλεύουμε στενά με τη Honda ώστε να μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη απόδοση βάσει της τοποθέτησης της υβριδικής μηχανής, ώστε να μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα μέγιστα από το πακέτο μας εξ αρχής", είπε ο τεχνικός διευθυντής της STR, James Key.

Από την πλευρά των Ιαπώνων, ο πρόεδρος της Honda Motor Company, Takahiro Hachigo, ευχαρίστησε τη FIA και τη Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1, στο ρόλο τους για την επίτευξη της νέας συμφωνίας.

"Η Toro Rosso είναι μία έμπειρη ομάδα, με νεανική ενέργεια και είναι γνωστή για την ανάδειξε αστεριών του αύριο. Όλοι στη Honda ανυπομονούν για αυτή τη συνεργασία και χαιρόμαστε που θα ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στο ταξίδι μας στην F1 μαζί τους. Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μας προς τη Liberty Media και τη FIA για τη συνεργασία τους στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας", είπε ο Hachigo.

Photo credits: Redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ