Καλεντάρι με 21 Grand Prix το 2018

Καλεντάρι με 21 Grand Prix το 2018

Παρότι δεν έχει διαρρεύσει draft του προγράμματος του επόμενου πρωταθλήματος της Formula 1, επιβεβαιώθηκε ο αριθμός των αγώνων.

Όπως αναμενόταν, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 θα επεκταθεί στα 21 Grand Prix την επόμενη αγωνιστική σεζόν! Αυτό επιβεβαίωσε ο ισχυρός άνδρας της Liberty Media, Chase Carey, σε συνέντευξή του στο γερμανικό AMuS.

Αυτό θα συμβεί παρά την αποχώρηση της Μαλαισίας από το καλεντάρι, καθώς επιστρέφουν σε αυτό οι αγώνες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Και οι υποψήφιοι οικοδεσπότες είναι πολλοί ακόμα...

"Θα έχουμε 21 αγώνες την επόμενη σεζόν. Όμως η λίστα των χωρών που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν Grand Prix μπορεί να γεμίσει ολόκληρη σελίδα. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής,  έχουμε 5 ή 6 πόλεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Όμως προτεραιότητά μας είναι τους 21 αγώνες που έχουμε τώρα στο πρόγραμμα, να τους κάνουμε ακόμα καλύτερους", είπε ο Αμερικανός.

Στο πλαίσιο της σταθερής πλέον κόντρας με τον προκάτοχό του, Bernie Ecclestone, ο Carey τόνισε την ανάγκη στενής συνεργασίας με τους διοργανωτές των αγώνων.

"Το να υπογράφεις ένα συμβόλαιο, να κάνεις τον αγώνα και να λες ‘ωραία, τα λέμε του χρόνου’, δεν είναι αρκετό. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα από την πλευρά μας. Να καθίσουμε σε ένα τραπέζι με τους οργανωτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα", τόνισε ο 62χρονος.

Ωστόσο κατέστησε σαφές πως η Liberty Media δεν πρόκειται να κάνει… εκπτώσεις στις εμπορικές συμφωνίες που είναι ήδη σε ισχύ.

Photo Credits: Pirelli Press Area

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24