FORMULA 1

Haas VF-16: Από τις ΗΠΑ με αγάπη

Haas VF-16: Από τις ΗΠΑ με αγάπη

Η Haas F1 Team μπαίνει στο χώρο με πολλές φιλοδοξίες και όνειρα, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει την πολύτιμη συνεργασία της Ferrari, η οποία θα της παρέχει κινητήριες μονάδες, κιβώτια ταχυτήτων και διάφορα άλλα καλούδια.

Το πρώτο μονοθέσιο που κατασκεύασε για την F1 φέρει την κωδική ονομασία VF-16. Όπως προαναφέραμε έχει πολλά εξαρτήματα που προέρχονται από τη Ferrari ενώ το σασί είναι κατασκευασμένο από την ιταλική εταιρεία Dallara. Η λιβρέα συνδυάζει τρία χρώματα: το ανοιχτό γκρι, το σκούρο γκρι και κάποιες κόκκινες λεπτομέρειες.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Η ονομασία του μονοθεσίου έχει τις ρίζες της στην πρώτη μηχανή CNC που κατασκεύασε ποτέ η Haas Automation, πίσω στο 1988, η οποία ονομαζόταν VF-1. Το V προέρχεται από τη λέξη vertical - κάθετος και παραπέμπει στους κάθετους κόφτες.

Ο ιδρυτής της εταιρείας και ιδιοκτήτης ομάδας στο Πρωτάθλημα NASCAR, Gene Haas πρόσθεσε και το “F1” θέλοντας να τονίσει πως πρόκειται για το πρώτο δημιούργημα της εταιρείας - “Very First One”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ομάδα στην ανακοίνωσή της.

"Σε διεθνές επίπεδο η Formula 1 αποτελεί την υψηλότερη βαθμίδα των μηχανοκίνητων σπορ και η Haas Automation κατασκευάζει εργαλεία πολύ υψηλής ποιότητας", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Gene Haas του οποίου η εταιρεία εδρεύει στην California και απασχολεί περίπου 1.300 υπαλλήλους. Οι ετήσιες πωλήσεις της ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια, με τα προϊόντα της να κυκλοφορούν σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

"Όταν ακούς F1 γνωρίζει ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Μια παγκόσμια σειρά αγώνων που προβάλλει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και προσελκύει τα καλύτερα ταλέντα της μηχανολογίας και της σχεδίασης. Η Haas Automation έχει εξαιρετική φήμη στις ΗΠΑ και θέλω αυτή η φήμη να μεγαλώσει σε παγκόσμια κλίμακα. Συνδέοντας την Haas Automation με την F1 είναι ο καλύτερος τρόπος να διευρύνουμε την επιχείρησή μας και να κάνουμε την Haas Automation ένα μεγαλύτερο, παγκόσμιο brand".

"Είμαστε νέα ομάδα, οπότε κοιτάμε να δούμε τι κάνουν οι πετυχημένες ομάδες ώστε να έχουμε μια βάση για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε με το σχέδιό μας”, σημείωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Guenther Steiner για να προσθέσει: "Στόχος μας με αυτό το μονοθέσιο είναι να μαζέψουμε βαθμούς. Πρώτα χρειάζεται να βγούμε εκεί έξω και να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ότι μπορούμε να τερματίσουμε αγώνες, να κερδίσουμε το σεβασμό του κοινού και των αντιπάλων μας. Μετά θέλουμε να πάρουμε βαθμούς. Αυτός είναι ο απόλυτος στόχος μας".

Το προσωπικό της ομάδας που ξεπερνά τα 100 άτομα βρίσκεται διασκορπισμένο σε τρεις γωνιές του κόσμου: στην Kannapolis της Βόρειας Καρολίνας, στο Banbury της Μεγάλης Βρετανίας και στην Πάρμα της Ιταλίας.

Η ομάδα που βρίσκεται ήδη στην Catalunya ενόψει των πρώτων χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, διαθέτει και ένα πολύ αξιόλογο δίδυμο πιλότων με αρκετές εμπειρίες και παραστάσεις στο χώρο της Formula 1, το οποίο συνθέτουν ο Romain Grosjean και ο Esteban Guttierez.

Το shakedown του νέου μονοθεσίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Catalunya και όλα πήγαν καλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας, Gene Haas.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

ΜcLaren Honda MP4-31: Το μεγάλο στοίχημα (VIDEO)

Mercedes F1 W07 Hybrid: Στην αναζήτηση της τελειότητας

Η νέα Ferrari είναι καταδικασμένη να κερδίσει!

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ