FORMULA 1

Η FIA καλεί και πάλι την Pirelli

Η FIA καλεί και πάλι την Pirelli

O πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ κάλεσε την Pirelli για συζητήσεις προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη της ίδιας εικόνας στους επόμενους αγώνες. "Σκληρά" λόγια από τους οδηγούς.

Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ βρέθηκε στο Σίλβερστοουν και οι εκπλήξεις με τα κλαταρισμένα ελαστικά δεν του άρεσαν καθόλου.

Ο Γάλλος πρώην επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari φέρεται να κάλεσε την Pirelli σε επείγουσα συνάντηση την Τετάρτη (3/7) στο Παρίσι για να συζητήσουν την κατάσταση με τα ελαστικά.

Ζητήθηκε από την Pirelli να προτείνει μια λύση. Προτεραιότητα του Τοντ δεν είναι το θέαμα, αλλά η ασφάλεια των οδηγών.

Εκνευρισμένος ο Λιούις Χάμιλτον χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την κατάσταση και καταφέρθηκε εναντίον της Pirelli. " Η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο θέμα. Κάναμε τις δοκιμές για να εξελίξουμε και να βελτιώσουμε τα ελαστικά για να σταματήσουμε να γίνεται κάτι τέτοιο και μετά τις δοκιμές δεν έκαναν τίποτα. Κάποιος θα μπορούσε να είχε ένα σοβαρό ατύχημα. Σκεφτόμουν όταν οδηγούσα πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας πως όταν θα χτυπήσει κάποιος, θα γίνει κάτι".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σέρχιο Πέρες, επίσης θύμα κλαταρισμένου ελαστικού. "Απαράδεκτή κατάσταση, ρισκάρουμε τη ζωή μας και δεν πρέπει να περιμένουμε να συμβεί κάτι σε όλους εμάς. Αν συμβαίνει την ώρα που κινούμαστε με 250χλμ/ώρα είναι κρίμα και η Pirelli έχει αρκετή δουλειά να κάνει".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ