FORMULA 1

Η προϊστορία δείχνει Rosberg

Großer Preis von Japan 2016, Sonntag
Großer Preis von Japan 2016, Sonntag DAIMLER AG

Ποτέ στην ιστορία της F1 δεν υπήρξε πιλότος που να έχασε το Πρωτάθλημα έχοντας πετύχει 9 νίκες σε μια σεζόν…

Στη Suzuka η Mercedes εξασφάλισε μαθηματικά το τρίτο συνεχόμενο νταμπλ της ιστορίας της στη Formula 1. Για τρίτη συνεχή χρονιά λοιπόν η γερμανική ομάδα πανηγυρίζει την κατάκτηση των τίτλων σε κατασκευαστές και οδηγούς.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στη μάχη για το Πρωτάθλημα οδηγών, μετά και το Grand Prix της Ιαπωνίας , ο Daniel Ricciardo που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχασε κάθε ελπίδα για τίτλο.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους κατασκευαστές αφού η διαφορά που έχει αποκτήσει η Mercedes από τη δεύτερη Red Bull είναι τέτοια που δεν καλύπτεται στους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες.

Αυτό είναι το τρίτο Πρωτάθλημα κατασκευαστών που κατακτά η Mercedesκαι το πέμπτο οδηγών μετά τους δύο τίτλους του Juan Manuel Fangio (1954,1955) και τους δύο του Lewis Hamilton (2014, 2015). Μένεινα δούμε ποιος εκ των Rosberg - Hamilton θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής φέτος.

Μετά και τη νίκη του στη Suzuka, την 9 στο φετινό Πρωτάθλημα, ο Γερμανός είναι το ακλόνητο φαβορί καθώς η διαφορά του από τον team-mate τουείναι στους 33 βαθμούς.

Για τον 31χρονο Rosberg που φιλοδοξεί να πετύχει ότι κι ο πατέρας του Keke, το 1982 οδηγώντας για λογαριασμό της Williams, ήταν η 23η νίκη της καριέρας του στην F1. Η δε Mercedes πανηγύρισε την 60η νίκη τηςστο σπορ ως κατασκευαστής.

Το γερμανικό team έχει κυριαρχήσει στην “υβριδική” εποχή της Formula 1κατακτώντας συνολικά έξι σερί τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές (2014, 2015, 2016) και έχοντας νικήσει τους 47 από τους 55 αγώνες που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα, πετυχαίνοντας μάλιστα 27 φορές το 1-2.

Φέτος μόνοη Mercedes έχει επικρατήσει στους 15 από τους 17 αγώνες που έχουν διεξαχθεί έως τώρα, με τον Rosberg να έχει 9 νίκες και τον Hamilton 6, ενώ έχει και 16 pole positions (από 8 Rosberg - Hamilton).

CLICK ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Ιαπωνίας - RACE: Ο Rosberg στη χώρα του ανατέλλοντος τίτλου
Οι αξέχαστες μάχες Senna - Prost στη Suzuka (videos)
Videos από τον θρίαμβο του Rosberg στη Suzuka
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ