FORMULA 1

H McLaren "έσωσε" τη Red Bull

Η αυστριακή ομάδα πιθανώς θα ταλαιπωρούνταν και αυτή από τις αργές και κάθε άλλο παρά αξιόπιστες υβριδικές μηχανές της Honda.

Ένα μεγάλο, εγκάρδιο, έστω και καθυστερημένο "ευχαριστώ" έστειλε o Helmut Marko στον Ron Dennis. Ο πρώτος είναι το δεξί χέρι του ιδιοκτήτη της Red Bull, Dietrich Mateschitz, και ουσιαστικά ο άνθρωπος που τρέχει τα αγωνιστικά της προγράμματα.

Ο δεύτερος είχε μέχρι πρότινος το ρόλο του επικεφαλής στη McLaren, θέση από την οποία απομακρύνθηκε αν και διατηρεί ποσοστό στην ομάδα και καρέκλα στο διοικητικό της συμβούλιο.

Ο Αυστριακός μίλησε για το προ διετίας αδιέξοδο στο οποίο είχε βρεθεί η RBR λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με τη μονάδα ισχύος της η Renault. Αναζητώντας λύση, οι «ταύροι» είχαν στραφεί και προς τη Honda, όμως τότε ο Dennis είχε ασκήσει βέτο, διακόπτοντας όποια συζήτηση των Ιαπώνων με άλλες ομάδες. Κίνηση που βάσει αποτελεσμάτων, αποδείχθηκε σωτήρια για τη Red Bull.

"Είναι η πρώτη φορά που θα το πω. Είμαι πραγματικά ευγνώμων προς τον Ron Dennis, που άσκησε βέτο διακόπτοντας τις συζητήσεις μας με τη Honda. Αν δεν το έκανε, ίσως να είχαμε υβριδικές μηχανές τους σήμερα. Το γεγονός πως έχει περάσει τόσος καιρός και δεν έχουν βελτιωθεί αποτελεί έκπληξη. Δεν θα μπορούσα να πιστέψω πως τα πράγματα θα εξελίσσονται έτσι", είπε ο Marko στο motorsport-total.com.

Τελικά η RBR συνέχισε να συνεργάζεται με τη Renault, οι υβριδικές μηχανές της οποίας βελτιώθηκαν αισθητά πέρυσι. Ωστόσο, τους χρησιμοποιεί με το λογότυπο της TAG Heuer.

Τέλος, ο πρώην οδηγός της Formula 1 μίλησε και για τη φετινή ισορροπία δυνάμεων και που βρίσκεται η ομάδα του σε σχέση με τις Mercedes και Ferrari. "Δυστυχώς αυτή τη στιγμή φαίνεται πως είμαστε τρίτοι σε όλους τους τομείς. Σε απόλυτη απόδοση, σε χρήση ενέργειας, κατανάλωση αλλά και οδηγησιμότητα του κινητήρα. Αυτό δυσκολεύει πολύ τα πράγματα. Νομίζω πως το πακέτο της Mercedes υπερέχει συνολικά, μόνο σε απόλυτες επιδόσεις", σχολίασε o 73χρονος πια Marko.

Photo credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ