FORMULA 1

GP Καναδά - FP1: Κυρίαρχες οι Mercedes

GP Καναδά - FP1: Κυρίαρχες οι Mercedes

Οι Mercedes έδειξαν τα "δόντια" τους στον Καναδά, με τον Lewis Hamilton να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με 1:16.212 και τον Nico Rosberg να ακολουθεί.

Με το “καλημέρα” οι Mercedes έδειξαν τα δόντια τους στον Καναδά, με τον Lewis Hamilton να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με 1:16.212 και τον Nico Rosberg να ακολουθεί με τέσσερα δέκατα διαφορά. Πίσω τους υπήρξαν αρκετές εκπλήξεις με τα μονοθέσια που χρησιμοποιούν κινητήρες μονάδες της Mercedes να πλασάρονται στις πρώτες θέσεις, αλλά με τις διαφορές από τα “ασημένια βέλη” να είναι σημαντικά μεγάλες.

Ο τρίτος Romain Grosjean έφερε την Lotus στην τρίτη θέση όντας 1,5” πιο αργός από τον Hamilton, ενώ τέταρτος ήταν ο Nico Hulkenberg με τo μονοθέσιο της Force India. Στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκε ο Sebastian Vettel με την Ferrari. Η διαφορά του Γερμανού από την κορυφή άγγιζε τα 1,7”.

Στον Καναδά οι πιλότοι της Scuderia έχουν στη διάθεσή τους αναβαθμισμένο κινητήρα καθώς η ομάδα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κάποια από τα διαθέσιμα tokens για να βελτιώσει την απόδοσή του.

Οι αναβαθμίσεις έχουν γίνει στο εσωτερικό του μοτέρ, με το βάρος να πέφτει στους εκκεντροφόρους, και τα πιστόνια, ενώ η Shell η οποία αποτελεί βασικό συνεργάτη της ομάδας, έχει ετοιμάσει ένα νέο καύσιμο που συνδράμει στην αύξηση της απόδοσης. Λέγεται πως αυτές οι αλλαγές θα αυξήσουν κατά 30 ίππους την συνολική απόδοση της ιταλικής μονάδας...

Στην έκτη θέση, πολύ κοντά στον Vettel, βρέθηκε ο Felipe Massa με τη Williams, με τον Daniil Kvyat να ακολουθεί. Ο Pastor Maldonado με τη δεύτερη Lotus ήταν όγδοος, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Fernando Alonso με τη McLaren που ευελπιστεί ότι θα παρουσιάσει ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο χάρη και στον αναβαθμισμένο κινητήρα που έχει ετοιμάσει η Honda γι' αυτόν τον αγώνα, και ο Max Verstappen.

Στην 11η θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas με την άλλη Williams, αφήνοντας πίσω του τον συμπατριώτη του, Kimi Raikkonen (Ferrari). Προβλήματα με το κιβώτιο της McLaren αντιμετώπισε ο Jenson Button χάνοντας το πρώτο μισάωρο της διαδικασίας. Η συνέχεια ήταν καλύτερη για τον Βρετανό που μέχρι το τέλος της διαδικασίας πραγματοποίησε 25 γύρους με τον καλύτερο χρόνο του να είναι κατά 2,5” πιο αργός από αυτόν του Hamilton.

GP Καναδά - FP1: Κυρίαρχες οι Mercedes

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Canadian GP Preview (VIDEOS)

Καναδάς 2007: Φλερτάροντας με το θάνατο... (VIDEO)

Πόσα παίρνουν οι πιλότοι της F1;

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ