FORMULA 1

FP1 & FP2: O Rosberg δίνει το ρυθμό

FP1 & FP2: O Rosberg δίνει το ρυθμό

Στο 1-2 οι Mercedes και στα δύο sessions με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας να σημειώνει τους καλύτερους χρόνους.

Ο Nico Rosberg ήταν ταχύτερος και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών που διεξήχθησαν την Παρασκευή στην πίστα της Suzuka με τον Lewis Hamilton να ακολουθεί απο κοντά. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας -1:32.250- στο FP2, με τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να είναι μόλις 72 χιλιοστά πιο αργός.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

- ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP1

- ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP2

Ο Γερμανός πάντως καρδιοχτύπησε βλέποντας άσπρο καπνό να βγαίνει από το πίσω μέρος της Mercedes του, την ώρα που αποχωρούσε από το γκαράζ της ομάδας του στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Παρ' όλα αυτά δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με το μοτέρ με τον Rosberg να συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του για τον αγώνα.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ferrari του Kimi Raikkonen που ήταν τρία δέκατα πιο αργός από τον Rosberg, σε μια πίστα όπου το 2005 πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην F1.
Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν ο Max Verstappen με την Red Bull και ο Sebastian Vettel με τη Ferrari. Ο Sergio Perez με τη Force India πλασαρίστηκε στην έβδομη θέση, με τον ομόσταβλό του, Nico Hulkenberg να ακολουθεί.Fernando Alonso, Valtteri Bottas και Carlos Sainz συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Ο νικητής του αγώνα της Μαλαισίας, Daniel Ricciardo δεν ολοκλήρωσε γρήγορο γύρο με τη μαλακή γόμα λόγω virtual safety car με αποτέλεσμα να μη βελτιώσει τον χρόνο του μένοντας έτσι στην 12η θέση.

Στο πρωϊνό 90λεπτο (FP1), ο Alonso είχε έξοδο στο πρώτο κομμάτι της Spoon με τη McLaren να καταλήγει στις μπαριέρες με ζημιά στην πίσω αεροτομή αλλά και στη νέα, πιο ελαφριά εξάτμιση που έχει ετοιμάσει η Honda.

Θέμα με το σύστημα πέδησης της Haas είχε στο FP1 ο Romain Grosjean χάνοντας τον έλεγχο του μονοθεσίο του στη δεύτερη στροφή Degner και καταλήγοντας στις μπαριέρες. Και όλα αυτά λίγα 24ωρα μετά την εγκατάλειψη του Γάλλου στη Μαλαισία εξαιτίας σπασμένης δισκόπλακας. Τα προβλήματα για την Haas συνεχίστηκαν στο FP2 με τον Esteban Gutierrez αυτή τη φορά να ακινητοποιείται στην πίστα με πρόβλημα στο turbo.

Ο Jolyon Palmer ολοκλήρωσε νωρίς νωρίς τις υποχρεώσεις του λόγω προβλήματος στα ηλεκτρικά της Renault.

Τη ζημιά την έκανε ένα κουζινέτο

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Mercedes, η αιτία της εγκατάλειψης του Hamilton στη Sepang, 15 γύρους πριν το τέλος του αγώνα και ενώ βρισκόταν στην πρωτοπορία, ήταν ένα κουζινέτο μπιέλας.

Το πρόβλημα προέκυψε ξαφνικά με τις πρώτες ενδείξεις απώλειας της πίεσης λαδιού να εμφανίζονται στην τηλεμετρία λίγες στιγμές πριν συμβεί το κακό. Στη Suzuka ο Hamilton χρησιμοποιεί την κινητήρια μονάδα που είχε στη Σιγκαπούρη, ενώ ο Rosberg θα συνεχίσει με την ίδια που είχε και στη Μαλαισία.

Η pole του Rosberg, η νίκη του Hamilton!

Στους δύο προηγούμενους αγώνες που διεξήχθησαν στη Suzuka, το 2014 και το 2015, οRosberg ξεκίνησε από την pole position με τον Hamilton, ωστόσο, που ξεκινούσε από τη δεύτερη θέση να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Και στις δύο περιπτώσεις ο Bottas ξεκινούσε από την τρίτη θέση με τον Vettel, όμως, να είναι αυτός που ανέβαινε στο βάθρο (3ος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Japanese Grand Prix Preview (video)
Η επική νίκη του Raikkonen στη Suzuka το 2005 (videos)
"Καμπάνα" για τη Suzuka στον Vettel
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ