FORMULA 1

Επεισοδιακή νίκη Hamilton

Επεισοδιακή νίκη Hamilton

Επεισοδιακό φινάλε στο GP της Αυστρίας, με τον Lewis Hamilton να περνά λίγες στροφές πριν την πτώση της καρό σημαίας τον πρωτοπόρο μέχρι εκείνο το σημείο, Nico Rosberg.

Επεισοδιακό φινάλε στον αγώνα της Αυστρίας, με τον Hamilton να περνά λίγες στροφές πριν την πτώση της καρό σημαίας τον πρωτοπόρο μέχρι εκείνο το σημείο Rosberg. Οι δυο ομόσταυλοι ήρθαν σε επαφή και έσπασε η εμπρός αεροτομή της Mercedes του Γερμανού, ο οποίος τερμάτισε τελικά 4ος, την ώρα που ο Βρετανός πανηγύριζε την τρίτη του φετινή νίκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες, όπως ενημέρωσαν, εξετάζουν τη συμπεριφορά του Rosberg, καθώς επίσης και γιατί συνέχισε μέχρι τον τερματισμό με λαβωμένο μονοθέσιο.

Στο βάθρο, πάντως, ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποδοκιμάστηκε από μερίδα θεατών. " Δεν γνωρίζω γιατί. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα, είναι δικό τους", απάντησε όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο τον αποδοκίμαζαν.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen της Red Bull, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Kimi Raikkonen (Ferrari).

Εγκατέλειψε στον 27ο γύρο από κλαταρισμένο ελαστικό ο Sebastian Vettel και ενώ οδηγούσε τον αγώνα χωρίς ωστόσο να έχει μπει για αλλαγή ελαστικών.

Ο Daniel Ricciardo ήταν πέμπτος, με τον Jenson Button να φέρνει τη McLaren στην έκτη θέση. Βίοι αντίθετοι για τον έτερο πιλότο της ομάδας, Fernando Alonso που εγκατέλειψε στον 66ο γύρο. Ήταν το 4ο DNF φέτος για τον Ισπανό πιλότο.

Επιστροφή στη βαθμολογούμενη δεκάδα μετά από καιρό για τον Romain Grosjean και την Haas με τον Γάλλο να τερματίζει στην έβδομη θέση. Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Carlos Sainz Jr. που βρέθηκε στην όγδοη θέση παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε από τη 15η.

Απογοητευτική εμφάνιση για τις Williams με τον Bottas να τερματίζει στην 9η θέση και τον Massa να εγκαταλείπει από μηχανικό πρόβλημα. Σημαντική στιγμή για την Manor και τον Wehrlein που πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο Πρωτάθλημα, χάρη στη 10η θέση του Γερμανού.

Οι αντιδράσεις για τη σύγκρουση…

Ο Rosberg είχε την super soft γόμα και ο Hamilton την soft. Στο τέλος ο Βρετανός είχε πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Γερμανό που οδηγούσε τον αγώνα, αλλά οι γόμες του είχαν φθαρεί ενώ είχε κάποια θέματα με το σύστημα πέδησης.

Στον τελευταίο γύρο ο Hamilton εξαπολύει την επίθεσή του. Περνάει από την εξωτερική τον Rosberg και μπαίνοντας στη στροφή 2 ο Γερμανός τον εμβολίζει. Σπάει η εμπρός αεροτομή του και χάνει έδαφος τερματίζοντας τελικά 4ος. Εκτός αυτού ελέγχεται από τους αγωνοδίκες τόσο για τη συμπεριφορά του στο περιστατικό όσο και για το γεγονός ότι συνέχισε μέχρι το τέλος παρά το γεγονός ότι η Mercedes του είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

Ας δούμε όμως τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών, αλλά και των επικεφαλής της Mercedes που ήταν έξαλλοι με αυτά που διαδραματίστηκαν χωρίς ωστόσο να παίρνουν θέση υπέρ τους ενός ή του άλλου.

Η αντίδραση του Rosberg

Είμαι πολύ απογοητευμένος. Είναι απίστευτο… Ήμουν σίγουρος ότι θα νικούσα τον αγώνα και τελικά τον έχασα στον τελευταίο γύρο. Είναι αφόρητο… Ήμασταν σε μάχη. Δυσκολευόμουν λίγο με τα φρένα μου καθώς είχαν υπερθερμανθεί στο τέλος και τα λάστιχά μου είχαν φθαρεί με αποτέλεσμα ο Lewis να έχει ευκαιρία. Παρ’ όλα αυτά ήμουν βέβαιος ότι μπορούσα να αμυνθώ και να πάρω τη νίκη. Πήγα λίγο πιο βαθιά στη στροφή, αλλά αυτό είναι εντάξει γιατί βρισκόμουν στην εσωτερική - εγώ έχω το πάνω χέρι. Με εξέπληξε το γεγονός ότι ο Lewis έστριψε μέσα και προκάλεσε τη σύγκρουση”.

H άποψη του Hamilton

Έκανε λάθος στη στροφή 1, έτσι είχα την ευκαιρία να πάω από εσωτερική στη στροφή 2. Του άφησα αρκετό χώρο από την εσωτερική. Όταν άρχισα να στρίβω ήμουν στα όρια της πίστας. Αυτός συγκρούστηκε μαζί μου. Υποθέτω ότι μπλόκαρε τα φρένα και με χτύπησε. Νομίζω ότι είχε πρόβλημα με τα φρένα. Εγώ είμαι εδώ για να νικάω. Αυτό”.

Εξοργισμένος ο Wolff…

Θυμίζει deja vu. Προφανώς και δεν είναι αυτό που θέλουμε. Δείχνουμε σαν ένα τσούρμο ηλίθιοι και δεν σεβόμαστε τους 1.500 ανθρώπους που εργάζονται σκληρά για να ετοιμάσουν τα μονοθέσια και γι’ αυτό αυτά θα πρέπει να τελειώσουν”.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα μονοθέσια με τα φρένα.
Ήμασταν σε οριακή κατάσταση με τα φρένα για να μην πω ότι είχαν ‘τελειώσει’. Δεν μπορούσαμε να το πούμε στους οδηγούς. Το μονοθέσιο του Nico είχε ζημιά στο brake by wire στην τελευταία ευθεία και αμύνθηκε πολύ σκληρά. Μετά είδαμε τα μονοθέσια να συγκρούονται και δεν ήταν το καλύτερο. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι θέλω να τους πω. Θα μπορούσε πολύ εύκολα αυτό που συνέβη να οδηγούσε σε διπλή εγκατάλειψη”.

O Lauda δείχνει Rosberg

Αν ήξερα ότι τα φρένα μου δεν δουλεύουν πια καλά, δεν θα μαχόμουν τόσο σκληρά όπως έκανε. Κατά την άποψή μου ο Nico φταίει περισσότερο”, δήλωσε από την πλευρά του ο Niki Lauda...

Το βάθρο των νικητών...

H επαφή Rosberg - Hamilton λίγο πριν το τέλος και ο εκνευρισμός του Wolff…

Η εγκατάλειψη του Vettel στον 27ο γύρο από κλαταρισμένο πίσω ελαστικό… Εκρηκτικά γενέθλια για τον Γερμανό…

H εκκίνηση του αγώνα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

VIDEO: Γενέθλια στις... μπαριέρες ο Vettel!
«Eμείς θα σταματήσουμε την κυριαρχία της Mercedes!»
GP Αυστρίας - QP: Hamilton σε μεικτές συνθήκες
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ