FORMULA 1

Έκλεστοουν: "Οι Έλληνες θέλουν τη Φόρμουλα 1"

Έκλεστοουν: "Οι Έλληνες θέλουν τη Φόρμουλα 1"

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν αναφέρθηκε στην πιθανότητα διεξαγωγής ενός Grand Prix στη Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα. Έχει δεσμεύσει ήδη το όνομα "Mεσογειακό Grand Prix" (video).

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν γνωρίζει για τις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα για την κατασκευή μιας υπερσύγχρονης πίστας προδιαγραφών Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα.

Πρώτη φορά όμως μίλησε δημόσια για αυτό ο ισχυρός άνδρας του σπορ, στην προκειμένη περίπτωση στο CNN που αναλύει τις πιθανότητες διεξαγωγής ενός Grand Prix στην "Ελλάδα της κρίσης".

"Οι Έλληνες είναι πρόθυμοι. Θέλουν να συναντήσω τον Πρωθυπουργό ή τον Δήμαρχο. Θα πρέπει να διαπιστώσουμε αν έχουν τα χρήματα", δήλωσε ο Έκλεστοουν στο CNN.

Έκλεστοουν: "Οι Έλληνες θέλουν τη Φόρμουλα 1"

Ο Έκλεστοουν επισκέπτεται κάθε χρόνο τη χώρα μας

Στις 30 Μαΐου η εταιρεία του "Formula One Licensing" κατοχύρωσε την ονομασία "Formula 1 Mediterranean Grand Prix" δηλαδή το "το Μεσογειακό Grand Prix της Φόρμουλα 1".

Σύμφωνα με την ομάδα που τρέχει το πρότζεκτ "Dielpis Formula 1" για την κατασκευή πίστας σε έκταση στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι το κόστος ύψους 800.000.000 ευρώ που απαιτείται, θα καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια. Στην παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας τον περασμένο Απρίλιο είχε γίνει αναφορά στις εγκαταστάσεις που θα χρειαστεί να κατασκευαστούν, στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν γύρω στις 4.650 με 2.500 εποχιακές θέσεις εργασίας.

Έκλεστοουν: "Οι Έλληνες θέλουν τη Φόρμουλα 1"
INTIME SPORTS

Η πίστα με τα πιτ να έχουν το σχήμα καραβιού

Ο επικεφαλής της "Dielpis Formula 1", ο πολιτικός μηχανικός Θανάσης Παπαθεοδώρου μίλησε στο CNN για την υποστήριξη του Αντώνη Σαμαρά, άλλωστε έχει στα χέρια του επιστολή από τον Πρωθυπουργό.

Ο κ.Παπαθεοδώρου που συμμετέχει στην εκτελεστική επιτροπή μαζί με άλλους επιφανείς επιχειρηματίες πρόσθεσε " το μεγαλύτερο κέρδος για τη χώρα μας θα είναι να δώσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο την ευκαιρία να δει το ιστορικό λιμάνι της Μεσογείου. Και η πείρα μας από τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, αποτελεί εγγύηση για εμάς".

Η άδεια διεξαγωγής ενός Grand Prix κοστίζει περίπου 45.000.000 ευρώ κάθε χρόνο. Μονάχα το Μονακό δεν καταβάλλει αυτή την αποζημίωση εξαιτίας της ιστορικότητας του αγώνα. Σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του κ.Παπαθεοδώρου η χώρα μας δεν θα χρειαστεί να καταβάλλει ολόκληρο το ποσό.

Εδώ θα γίνει η πίστα:

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ