FORMULA 1

Απεβίωσε ο Μπελτουάζ

Απεβίωσε ο Μπελτουάζ

Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος οδηγός Ζαν-Πιέρ Μπελτουάζ στο Ντακάρ. Η καριέρα του συνδέθηκε με τη Matra, αλλά η μοναδική νίκη στη Φόρμουλα 1 ήρθε με BRM (video).

Το 1972 υπό καταρρακτώδη βροχή στο Μονακό ο Ζαν-Πιέρ Μπελτουάζ πήρε τη μοναδική νίκη στην καριέρα του με την BRM, ωστόσο ολόκληρη η καριέρα του συνδέθηκε με τη Matra.

Ζούσε περιτριγυρισμένος από τις αναμνήσεις του και ακολουθούσε στενά την αγωνιστική καριέρα των δύο γιων του, Άντονι και Ζουλιέν. Ο Μπελτουάζ έφυγε από τη ζωή σήμερα (5/1). Υπέστη διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο στο σπίτι που περνούσε τις διακοπές του, στο Ντακάρ. Ήταν 77 χρονών.

Πρωταθλητής Γαλλίας στις μοτοσικλέτες, μεταπήδησε στα αυτοκίνητα το 1963. Έσπασε το αριστερό χέρι του σε αγώνα το 1964 και μολονότι δεν κατάφερε ποτέ να ανακτήσει 100% την κίνηση στο σπασμένο χέρι, τίποτα δεν τον εμπόδισε από το να κάνει το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 το 1967.

Μετά από αρκετές δεύτερες θέσεις κατάφερε να αναδειχθεί νικητής το 1972 υπό βροχή στο Μονακό. Αποχώρησε το 1974 από τη Φόρμουλα 1 λίγους μήνες μετά το θάνατο του κουνιάδου του, Φρανσουά Σεβέρ στο Γουότκινς Γκλεν.

Συνέχισε να αγωνίζεται σε άλλες μορφές αγώνων, διατηρώντας παράλληλα τη θέση του οδηγού δοκιμών στη Ligier. Συλληπητήρια επιστολή έστειλε στην οικογένεια ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ