FORMULA 1

Αλόνσο: "Είμαι περήφανος"

GP UNGHERIA  - 27/07/2014
© FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI
GP UNGHERIA - 27/07/2014 © FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI © FOTO STUDIO COLOMBO

"Αυτό το βάθρο σίγουρα έχει τη γεύση μιας νίκης" είπε ο Ισπανός, μετά από μια μεγαλειώδη αγωνιστική εμφάνιση στο GP Ουγγαρίας με ένα μονοθέσιο ουδόλως αντάξιό του.

Η ξεχωριστή δεξιότητα των αληθινά μεγάλων οδηγών της Formula 1 ανέκαθεν αποδεικνύονταν τις εποχές που δεν οδηγούσαν ένα από τα κορυφαία μονοθέσια και στο GP Ουγγαρίας ο Φερνάντο Αλόνσο δικαίωσε ξανά όσους τον θεωρούν τον ανώτερο οδηγό της γενιάς του, και ίσως όχι μόνο αυτής.

Ο Ισπανός, με μια -ως γνωστόν- φτωχής απόδοσης Ferrari F14 T έφτασε μια ανάσα από μια νίκη που θα ήταν έκπληξη μεγατόνων. Παρότι κράτησε το τελευταίο του σετ μαλακών ελαστικών για 32 ολόκληρους γύρους, κατάφερε να αμυνθεί της λυσσαλέας επίθεσης του Λιούις Χάμιλτον με την πολύ ταχύτερη Mercedes W05 και μόλις στον προτελευταίο γύρο έχασε τη νίκη από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, που είχε πολύ πιο φρέσκα και αποδοτικά μαλακά ελαστικά.

" Είμαι υπερβολικά ικανοποιημένος, ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και η κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο είναι πάντοτε μια ωραία έκπληξη", είπε ο Αλόνσο. " Πήραμε ένα ρίσκο για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και φτάσαμε πολύ κοντά. Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τον τρόπο που οδήγησα και για την ομάδα και πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα. Χρειαζόμαστε ορισμένους τρελούς αγώνες για να ανέβουμε στο βάθρο και σήμερα πήραμε τα ρίσκα μας".

Ο "El Nano" εξήγησε πως συνέβησαν τα πράγματα στον αγώνα: " Ήταν δύσκολο, αλλά ο Λιούις είχε τη μέση γόμα που έχει λίγο λιγότερη πρόσφυση κι εγώ είχα ένα μικρό πλεονέκτημα πρόσφυσης. Φυσικά ήθελα ο Λιούις να κρατήσει λίγο περισσότερο τη δεύτερη θέση από τον Ρικιάρντο, διότι αυτό θα με βοηθούσε. Όμως όταν είδα τον Ρικιάρντο να περνάει τον Χάμιλτον, δεν ήμουν αρκετά μπροστά του, ήταν πολύ γρήγορος. Με τον Χάμιλτον ήταν λίγο πιο εύκολο".¨

" Με το δεύτερο Όχημα Ασφαλείας είδαμε τον Ρικιάρντο και τον Μάσα να μπαίνουν στα πιτς, εμείς μείναμε έξω, είχαμε την ευκαιρία να ηγηθούμε του αγώνα και να τον ελέγξουμε από την πρωτοπορία, και πιστέψαμε ότι αυτή ήταν η σωστή απόφαση. Στο τέλος πασχίσαμε λίγο με τα ελαστικά, όμως αυτό το βάθρο σίγουρα έχει τη γεύση μιας νίκης", κατέληξε ο Αλόνσο.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ