Αλόνσο: "Η McLaren θα μπει στην πρώτη τριάδα"

Αλόνσο: "Η McLaren θα μπει στην πρώτη τριάδα"

Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει ότι η McLaren φέτος μπορεί να παρουσιαστεί αρκετά ανταγωνιστική και να πάει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια της σεζόν που μόλις ξεκίνησε.

Με τρεις αναβαθμίσεις του μονοθεσίου MCL33 μέχρι τον μέσον του Μαΐου, η McLaren θα γίνει σύντομα -σύμφωνα με τον διευθυντή της, Ερίκ Μπουγέ- πολύ πιο ανταγωνιστική απ’ όσο στην Αυστραλία – καθώς ο Φερνάντο Αλόνσο λέει ότι φέτος η αγγλική ομάδα μπορεί να μπει στη μάχη της πρώτης τριάδας, μαζί με τις Mercedes-Ferrari-RBR.

Στο πρώτο της γκραν πρι με τους κινητήρες της Renault, έπειτα από τρία άνυδρα χρόνια με τη Honda, η McLaren τερμάτισε και με τα δύο μονοθέσια, όμως δεν μπήκε στη δεκάδα της εκκίνησης - και ο Αλόνσο εκμεταλλεύτηκε τη στρατηγική του ευδαιμονία και προβλήματα άλλων συνδυασμών για να τερματίσει στην πέμπτη θέση.

 

Ο Ισπανός, πάντως, εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος με την MCL33: «Ξέραμε από χτες ότι η ταχύτητά μας στον αγώνα είναι ανώτερη από την ταχύτητά μας στις δοκιμές κατάταξης. Ήταν σπουδαίο που μπήκαμε και οι δύο στους βαθμούς και ήμαστε σε θέση να μονομαχήσουμε τροχό-με-τροχό με άλλα αυτοκίνητα. Στον αγώνα εκμεταλλευτήκαμε κάποιες περιστάσεις άλλων, αλλά η ομάδα έκανε αλάνθαστη δουλειά για να τις αξιοποιήσουμε», είπε ο Αλόνσο.

«Ήταν μια διαφορετική αίσθηση. Ήμαστε σε θέση να αμυνθούμε, να επιτεθούμε, να αγωνιστούμε με τρόπο που δεν μπορούσαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Οπότε είναι πολύ πιο διασκεδαστικό φέτος» συμπλήρωσε ο 37χρονος, και κατέληξε: «Πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάμε τις μεγάλες ομάδες. Ξέρουμε τι έρχεται για το αυτοκίνητο στο Μπαχρέιν, στην Κίνα και στην Ισπανία».

 

Σύμφωνα με τον Μπουλιέ, ο Αλόνσο αναφέρεται σε εξαρτήματα που δεν μπορούσαν να είχαν διαθέσιμα στην Αυστραλία: «Εδώ είδαμε ό,τι περιμέναμε το χειμώνα - να είμαστε κοντά στην πρώτη δεκάδα. Ξέρουμε ότι έχουμε περισσότερη ταχύτητα για να ανέβουμε ψηλότερα στην εκκίνηση», τόνισε ο Γάλλος.

«Ξέρουμε ότι έρχονται περισσότερα. Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε, κι ούτε πιστεύω ότι ο Φερνάντο είναι χαρούμενος και τις δοκιμές κατάταξης εδώ. Αλλά ο Φερνάντο είναι ικανοποιημένος από τη δυναμική που ακόμα απομένει να αντλήσουμε από το αυτοκίνητο. Νομίζω ότι γι’ αυτό μπορεί να πει ότι είναι χαρούμενος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O ΦΕΤΕΛ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η FERRARI ΥΣΤΕΡΕΙ

"Η Mercedes θα κερδίζει ως το 2021"

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24