STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το "Καραϊσκάκη" οδηγός για τον τίτλο

Το "Καραϊσκάκη" οδηγός για τον τίτλο
Τζόρτζεβιτς

H αριθμητική υπεροχή του Ολυμπιακού και η ...πληγή της ΑΕΚ με την ματιά του SPORT 24

Οι "ερυθρόλευκοι" με μεγάλο τους όπλο το γήπεδο "Καραϊσκάκη" όπου πλέον μετρούν δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, όντας η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο στην έδρα της, θα πάνε με διαφορά οκτώ βαθμών στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Η "Ενωση" μπορεί να απέφυγε τον περσινό...εφιάλτη στο "Καυτανζόγλειο" όταν και είχε ηττηθεί με 4-0 από τον "Γηραιό", ωστόσο το τελικό 1-1, είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει δύο πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Μάλιστα εκτός έδρας στους τρεις τελευταίους αγώνες της έχει μαζέψει μόλις δύο βαθμούς, με αντιπάλους εκτός από τον Ηρακλή, τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Ο Παναθηναϊκός "έπιασε" τους "κιτρινόμαυρους" στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με τα φώτα να πέφτουν στον Σωτήρη Νίνη που έγινε ο τέταρτος νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Στα εντυπωσιακά στοιχεία είναι η διατήρηση του αήττητου για 35ο εντός έδρας παιχνίδι από την Ξάνθη η οποία όμως είναι χωρίς νίκη με τον Σάββα Κωφίδη στο τιμόνι, ενώ ο ΠΑΟΚ μετρά μόλις μία νίκη στους τελευταίους οκτώ αγώνες του.

Εξάλλου ο Κώστας Χαλκιάς όπως και στον πρώτο γύρο απέκρουσε πέναλτι του Ιωνικού και συνολικά ο Άρης διαγράφει ανοδική πορεία με τον Κίκε Ερνάντεθ στο τιμόνι που έχει πλέον το δύο στα δύο.

Το...ρόδι στο 2007 έσπασε ο Ατρόμητος που πέτυχε και την πρώτη του νίκη με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς στον πάγκο, ενώ η Λάρισα για πρώτη φορά μετά από πέντε παιχνίδια, έφυγε νικήτρια από την έδρα του Αιγάλεω.

Πιο αναλυτικά η στατιστική πλευρά της 19ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός-ΟΦΗ:Το "Καραϊσκάκη" παραμένει φόβητρο για κάθε αντίπαλο και οι "ερυθρόλευκοι" πλέον έκαναν το δέκα στα δέκα στην έδρα τους επί του ΟΦΗ, αποτελώντας την μοναδική ομάδα που διατηρεί το απόλυτο στην έδρα της.

Στα αξιοσημείωτα μάλιστα είναι το γεγονός πως ο ΟΦΗ έγινε μόλις η τρίτη ομάδα που σκοράρει στην έδρα των Πειραιωτών, μετά την Ξάνθη και το Αιγάλεω.

Μάλιστα οι πρωταθλητές Ελλάδος κέρδισαν το πρώτο τους πέναλτι φέτος, ενώ ο Τζόρτζεβιτς έχει την δική του παράδοση με αντίπαλο τον ΟΦΗ καθώς με τα οκτώ γκολ που έχει σημειώσει πλέον, είναι πρώτος στην σχετική λίστα. Εξάλλου η παράδοση με τους Κρητικούς παρέμεινε, καθώς αυτή ήταν η 15η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού.

Ο Ντρούλιτς ήταν συνεπής ωστόσο στο ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα και έχει σκοράρει στα παιχνίδια και με τους τρεις "μεγάλους" του κέντρου.

Ηρακλής-ΑΕΚ: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να...πηγαίνει στον Νίκο Λυμπερόπουλο ο οποίος έφτασε τα 12 γκολ και έχει σκοράρει εκτός έδρας προηγουμένως στο παιχνίδι με τον Άρη, αλλά η "Ενωση" για δεύτερη χρονιά έφυγε χωρίς τη νίκη από το "Καυταντζόγλειο". Παράλληλα όμως στην συμπρωτεύουσα δεν έχει καλή παράδοση την τελευταία διετία, καθώς σε σύνολο δέκα αγώνων, στους επτά δεν κατάφερε να κάνει βήμα για τον τίτλο.

Οι "κιτρινόμαυροι" για τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι δεν πήραν το τρίποντο μετά και τους αγώνες με Ξάνθη και ΠΑΟΚ, ενώ στις 27 επαγγελματικές αναμετρήσεις με τον "Γηραιό" εκτός έδρας, έχουν 10 νίκες, έναντι 9 των Θεσσαλονικέων.

Ο Ερέρα από την άλλη πλευρά όπως και πέρυσι σκόραρε σε βάρος της ΑΕΚ αλλά φέτος βρήκε δίχτυα μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος:Ο Σωτήρης Νίνης έγραψε το όνομα του με "χρυσά" γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς μετά τον Θωμά Μαύρο, έγινε ο δεύτερο νεότερος παίκτης που σκοράρει στην Α΄Εθνική και ο τέταρτος συνολικά πίσω από τον Οφορίκουε και τον Μπόατενγκ.

Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά νίκησε στο ΟΑΚΑ με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ, ενώ οι "πράσινοι" πέτυχαν την όγδοη συνεχόμενη νίκη τους επί του Πανιωνίου.

Οι "κυανέρυθροι" στο ΟΑΚΑ έχουν απολογισμό δύο ήττες και 0-6 τέρματα καθώς έχει προηγηθεί και το 0-4 από την ΑΕΚ.Πάντως οι Νεοσμυρνιώτες μετρούν σε ένα γύρο πρωταθλήματος μόλις τέσσερις ήττες.

Ιωνικός-Άρης: Όπως και στον πρώτο γύρο, στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Κώστας Χαλκιάς απέκρουσε πέναλτι και στην συνέχεια, ο Άρης επικράτησε του αντιπάλου του.

Οι "κίτρινοι" που έβαλαν πλώρη για την Ευρώπη πέτυχαν το δύο στα δύο με τον Κίκε Ερνάντεθ στο τιμόνι, ενώ παράλληλα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική πέτυχε γκολ, ο Γκαρσία.

Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς είναι αήττητοι στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές, με τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Ο Ιωνικός από την άλλη πλευρά στους τελευταίους 16 αγώνες του, έχει μαζέψει μόλις ένα βαθμό.

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ: Το ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του ΠΑΟΚ δεν ήταν επιτυχημένο αλλά ο "δικέφαλος του Βορρά" συνέχισε την καθοδική του πορεία καθώς στους οκτώ τελευταίους αγώνες, μετρά μόλις νίκη.Αυτή ήταν και η πρώτη ισοπαλία στους αγώνες με τον Εργοτέλη στην Α΄Εθνική.

Οι γηπεδούχοι μπορεί στο 2007 να έχουν μαζέψει επτά βαθμούς στους τέσσερις τελευταίους αγώνες τους όμως παραμένουν σε δύσκολη βαθμολογικά θέση.

Αιγάλεω-Λάρισα: Ο Άγγελος Διγκόζης είναι σπεσιαλίστας στα πέναλτι και με το πέμπτο του εύστοχο στην φετινή σεζόν, χάρισε στην ΑΕΛ την σπουδαία νίκη στο Αιγάλεω.

Ήταν το πρώτο τρίποντο στο 2007 για τους Θεσσαλούς που προέρχονταν από πέντε αγώνες χωρίς νίκη, ενώ για πρώτη φορά έφυγαν νικητές από το "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης".

Το "Σίτι" μπήκε πλέον σε περιπέτειες και ενδεικτικό της μέτριας πορείας που έχει είναι το γεγονός πως αυτή ήταν η ένατη ήττα του στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια.

Ατρόμητος-Κέρκυρα:Μετά από τέσσερις αγωνιστικές οι Περιστεριώτες επέστρεψαν στις επιτυχίες και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο 2007 αλλά και με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς στο τιμόνι. Ο Μερίνο εξάλλου έφτασε τα έξι τέρματα και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Η Κέρκυρα είναι από την άλλη πλευρά η μοναδική ομάδα που δεν έχει πετύχει εκτός έδρας νίκη, ενώ έχει στο ενεργητικό της μόλις τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στις τελευταίες εννέα αναμετρήσεις της.

Ξάνθη-Καλαμαριά: Το ρεκόρ καλά κρατεί, φτάνοντας πλέον τα 35 παιχνίδια στα Πηγάδια αλλά την ίδια στιγμή οι ακρίτες έμειναν χωρίς νίκη για πέμπτο παιχνίδι αλλά και με τον Σάββα Κωφίδη στην τεχνική τους ηγεσία.

Παράλληλα στο γήπεδο τους οι Θρακιώτες έχουν δεχτεί μόλις δύο γκολ, ενώ σε δέκα παιχνίδια φέτος στην έδρα τους έχουν επτά ισοπαλίες.

Στην αντίπερα όχθη οι "Πόντιοι" πήραν βαθμό για πρώτη φορά στην Ξάνθη μετά από δύο ήττες, ενώ εκτός έδρας μετρούν τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες.


























































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ