EUROPA LEAGUE

Στουρμ Γκρατς-Παναθηναϊκός 0-1

Στουρμ Γκρατς-Παναθηναϊκός 0-1
Σαλπιγγίδης, Σισέ, Παναθηναϊκός, Στουρμ Γκρατς

Με το χρυσό γκολ του Κατσουράνη (70') ο ΠΑΟ πέρασε και από το Γκρατς και μαζί με την Γαλατά είναι στην επόμενη φάση δίνοντας μάχη πριν τις γιορτές (03/12) για την πρωτιά (video)

Τι και αν οι "πράσινοι" δεν είχαν κάνει προπόνηση, τι και αν το κρύο ήταν τσουχτερό... η βαριά φανέλα των "πράσινων" πέρασε νικηφόρα και από το Γκρατς. Χίλιοι περίπου φίλοι του "τριφυλλιού" αποθέωσαν στο φινάλε του αγώνα με την Στουρμ τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού που έφυγαν για την Αθήνα με ένα ακόμα "διπλό" στις αποσκευές τους.
Με το έβδομο προσωπικό του γκολ ο Κώστας Κατσουράνης έδωσε στην ομάδα του ένα ακόμα πολύτιμο "τρίποντο" -αυτή την φορά ευρωπαϊκό- και το "τριφύλλι" είναι στους "32" του Europa League και απλά καλείται να παλέψει με την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη, για την πρωτιά στον όμιλο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Η βαθμολογία

- Γαλατασαράι 10
- Παναθηναϊκός 9
- Ντιναμό Β. 3
- Στουρμ Γκρατς 1


Με τέσσερις αλλαγές η Στουρμ... με μια ο Παναθηναϊκός

Με τέσσερις αλλαγές (οι δύο στην αριστερή πλευρά με τους Γιάντσερ και Καντελάκι) σε σχέση με την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, παρέταξε την ομάδα του ο Φράνκο Φόντα, ο οποίος έδωσε στην ομάδα του πιο επιθετική εικόνα για το εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό σε σχέση με το παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Με 4-4-2 και τους Μουράτοβιτς και Μπάιχλερ στην επίθεση οι γηπεδούχοι θα προσπαθούσαν να πιέσουν από τα πρώτα λεπτά.

Σε αντίθεση με τον τεχνικό της Στουρμ, ο Χενκ Τεν Κάτε τελικά δεν έβαλε ούτε τον Λέτο, ούτε τον Νίνη στο βασικό σχήμα και προτίμησε να έχει ενισχυμένη την μεσαία του γραμμή διατηρώντας τους Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τον Σισέ στην κορυφή της επίθεσης. Πίσω από τον Γάλλο επιθετικό αγωνίστηκε ο Κατσουράνης με τους Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα να είναι τα δύο αμυντικά χαφ. Η άμυνα ίδια με το προηγούμενο ματς του ΟΑΚΑ, με την 4αδα να απαρτίζεται από τους Σαριέγκι, Βύντρα, Γκάμπριελ, Σπυρόπουλο και τον Τζόρβα κάτω από τα γκολπόστ.

Απείλησε με σουτ... και κεφαλιά

Ενα καλό δίλεπτο στην αρχή του αγώνα "ζέστανε" τον πάγκο των φιλοξενούμενων, αφού ο Χενκ Τεν Κάτε είδε τους παίκτες του να απειλούν σε δύο φάσεις. Πρώτα στο 5' με σουτ έξω από την περιοχή του Κατσουράνη, ο πορτιέρο της Στουρμ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του που πέρασε κόρνερ. Στο κόρνερ του Καραγκούνη, ο Σαριέγκι στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά δεν βρήκε καλά την μπάλα, κάτι που έγινε και με τον Βύντρα στο άλλο άκρο με συνέπεια να περάσει άουτ.

Η εδαφική υπεροχή ήταν για τους φιλοξενούμενους που στο 8' "άγγιξαν" το γκολ, όταν μετά την σέντρα του Βύντρα στην "καρδιά" της άμυνας, ο Σονλάιτνερ με προβολή έστειλε την μπάλα προς την εστία του αλλά ο Γκράτζεϊ με αυτοθυσία απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το άσχημο ξεκίνημα των γηπεδούχων ήθελαν να εκμεταλλευθούν οι "πράσινοι" που συνέχισαν το επιθετικό τους κρεσέντο και μετά από μια πάσα ακριβείας του Κατσουράνη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ο Σαλπιγγίδης βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Φοβία... με Κατσουράνη και νεύρα Ολλανδού

Η πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στην περιοχή του Τζόρβα, πραγματοποιήθηκε στο 15', όταν ο Χελτζ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, το οποίο και πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η χαλάρωση των "πράσινων" ανάγκασε τον Ολλανδό τεχνικό να βγει από τον πάγκο του και να κάνει παρατηρήσεις τόσο στον Σισέ αλλά και στους παίκτες της μεσαίας γραμμής, δίνοντας τους οδηγίες. Ο Ολλανδός τεχνικός λίγο πριν το 20λεπτο, είδε τον Κατσουράνη να τραυματίζεται (σήκωσε άμεσα για ζέσταμα τον Νίνη) αλλά ο διεθνής επιθετικός λίγα λεπτά μετά και μετά από την βοήθεια του ιατρικού τιμ μπήκε ξανά στο ματς.

Μέσα ο Νίνης... αλλά εκτός ο "Κάρα"

Μετά το πρώτο ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους παίκτες του Φόντα να θέλουν να βγουν σε κάποια οργανωμένη επίθεση, ωστόσο η τριάδα της μεσαίας γραμμής του "τριφυλλιού" αλλά και η καλή άμυνα δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να πετύχουν κάτι καλό.

Ετσι περιορίστηκαν σε μεμονομένα σουτ που δεν προκάλεσαν κίνδυνο στον Τζόρβα. Αρχικά, στο 36', ο Μπάιχλερ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ελληνας πορτιέρο μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά, αργότερα (40') ήταν η σειρά του Μουράτοβιτς να σουτάρει μέσα από την περιοχή και μετά από πάσα σε φάουλ του Γιάντσερ.

Ενδιάμεσα από τις δύο φάσεις των Αυστριακών, ο Χενκ Τεν Κάτε πραγματοποίησε την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή χωρίς ωστόσο να αποχωρήσει ο Κατσουράνης που λίγο νωρίτερα είχε χτυπήσει σε δύο φάσεις. Ο Καραγκούνης ήταν ο παίκτης που πέρασε εκτός ματς με τον "ζεστό" Νίνη να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στο 41' και τον αρχηγό του συλλόγου σύμφωνα με το ιατρικό τιμ να μένει εκτός για μια εβδομάδα (κάτι που σημαίνει ότι χάνει το ματς με Λεβαδειακό).

Ιδιο τέμπο... μοιρασμένες ευκαιρίες

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τον τρόπο που τελείωσαν το πρώτο μέρος, σε χαμηλό τέμπο και με τους "πράσινους" να μην απειλούνται αλλά και να μην απειλούν με τον τρόπο που αναπτύσονταν.

Στο 55', οι γηπεδούχοι μετά από κεφαλιά πάσα του Μουράτοβιτς απείλησαν με τον Γιάντσερ να σουτάρει από πλάγια θέση αλλά την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία του Τζόρβα.

Δύο λεπτά αργότερα (57'), οι παίκτες του Τεν Κάτε απείλησαν με τον ίδιο τρόπο, όταν ο Νίνης πάσαρε στον Κατσουράνη που σούταρε χωρίς δύναμη με τον Γκράτζεϊ που μπλόκαρε. Ενα λεπτό αργότερα και πάλι ο μέσος των "πράσινων" σούταρε με περισσότερη δύναμη αλλά πέρασε άουτ.

Ανέβηκαν οι ρυθμοί... μπήκε και ο Λέτο

Ο χρόνος κυλούσε και οι δύο ομάδες μετά το πρώτο 15λεπτο ανέβασαν στροφές φτάνοντας στις αντίπαλες εστίες πιο συχνά και πιο απειλητικά. Πρώτοι οι γηπεδούχοι στο 62' όταν μετά την σέντρα μέσα στην περιοχή του "τριφυλλιού", ο Βύντρα θα γλιστρήσει και θα πέσει κάτω, όμως ο Λάβριτς που θα πάρει την μπάλα δεν θα μπορέσει να σκοράρει αφού ο Ελληνας αμυντικός έπεσε άμεσα στα πόδια του και απομάκρυνε.

Ενα λεπτό μετά (63') ο Σαλπιγγίδης μετά από πάσα του Σιμάο, βρέθηκε μέσα στην περιοχή των Αυστριακών, αλλά το σουτ που έκανε απομάκρυνε ο Σίλντενφελντ.

Οι παίκτες του Τεν Κάτε, απέκτησαν την εδαφική υπεροχή και στο 66' έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ αλλά το δυνατό σουτ του Γκάμπριελ από την γωνία της περιοχής της Στουρμ πέρασε μόλις άουτ. Ο Ολλανδός τεχνικός θέλοντας να δώσει περισσότερη ώθηση στην ομάδα (που πίεζε) "έριξε" στο ματς τον Λέτο που πήγε αριστερά, απέσυρε τον Σαλπιγγίδη και την θέση του πήρε ο Νίνης.

Λέτο... βάλτο "Κατσούρ"

Αυτό που έδειχναν να επιζητούν οι "πράσινοι" στα τελευταία λεπτά, το πέτυχαν στο 70', όταν ο Λέτο μετά από μια εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά και ένα-δύο με τον Σπυρόπουλο, μπήκε μέσα στην περιοχή "έκοψε" στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος Κατσουράνης με πλασέ νίκησε τον γκολκίπερ την Στουρμ και άνοιξε το σκορ για το "τριφύλλι".

Το γκολ του Κατσουράνη:



Το ζητούμενο για τους φιλοξενούμενους ήρθε και πλέον καλούνταν με αυτοσυγκέντρωση να το διατηρήσουν μέχρι το φινάλε.

Ο τεχνικός της Στουρμ Γκρατς έβλεπε την ομάδα του να μην πιέζει (κάτι που ζητούσε) και με δύο αλλαγές προσπάθησε να την ενισχύσει σε δυνάμεις, αλλά οι "πράσινοι" έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό, έχοντας την κατοχή και χάνοντας και κάποιες ευκαιρίες κυρίως με τον Σισέ.

Πρώτα στο 74' ο Γάλλος επιθετικός σούταρε από τα δεξιά, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να πέφτει και να μπλοκάρει ενώ επτά λεπτά αργότερα (81') ο σταρ του "τριφυλλιού" χωρίς να βλέπει σούταρε προς την εστία και με δυσκολία ο Γκράτζεϊ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Γκολ... οφ-σάιντ πριν το φινάλε

Δύο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και στην μοναδική φορά στο δεύτερο ημίχρονο που οι "πράσινοι" δεν έδειξαν συγκεντρωμένοι στην άμυνά τους, και μετά από μια σέντρα του Μουράτοβιτς ο Γιάντσερ σούταρε η μπάλα αφού βρήκε στο δοκάρι και πήγε στα δίχτυα του Τζόρβα αλλά ο επιθετικός των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφ-σαιντ σύμφωνα με την υπόδειξη του πρώτου βοηθού.

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Κίτρινες: Χελζλ (Στουρμ Γκρατς) / Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός)

Στούρμ Γκρατς (Φράνκο Φόντα): Γκράτζεϊ, Έχρενραϊχ (80' Μπούκβα), Σίλντενφελντ, Σονλάιτνερ, Χελζλ, Ουέμπερ, Γιάντσερ, Μπάιχλερ (60' Λάβριτς), Μουράτοβιτς, Καντελάκι, Φόντα (83' Βάινμπεργκερ) .

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Γκάμπριελ, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (41' λ.τρ. Νίνης), Σαλπιγγίδης (68' Λέτο), Σισέ (90'+1' Ρουκάβινα).














































































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ