ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο βάθος το ντέρμπι με ΟΣΦΠ

Στο βάθος το ντέρμπι με ΟΣΦΠ
νινης κατσουρανης

Στο Γκρατς ο ΠΑΟ πήρε τη νίκη και ο Τεν Κάτε δοκίμασε το σχήμα που θα παρατάξει στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Διπλό που ανοίγει την όρεξη

Ενα ολόχρυσο "διπλό" αυτό μέσα στο Γκρατς, που προήλθε από την ποιότητα που προσφέρουν στην ομάδα δύο από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές που έκανε το "τριφύλλι" την φετινή χρονιά. Ο Λέτο και ο Κατσουράνης. Ο Λέτο δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς σαν "αφηνιασμένο άλογο" έφυγε στην αριστερή πλευρά και αφού άλλαξε δύο φορές την μπάλα με τον Σπυρόπουλο, "σερβιρε" στον Κατσουράνη, ο οποίος μέσα στην περιοχή ήξερε τι έπρεπε να κάνει και το πέτυχε.

Ενα αποτέλεσμα που όπως και να έχει, ανοίγει την όρεξη των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού για μια ακόμα καλή ευρωπαϊκή πορεία, έχοντας πάντα κατα νου τον βασικό στόχο της χρονιάς που διανύουμε, το πρωτάθλημα.

Άλλωστε οι "πράσινοι" στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές αυτής της φάσης των ομίλων, που θα διεξαχθούν μέσα στον Δεκέμβρη, απλά θα "τσεκάρουν" το εισιτήριο της πρόκρισης και δεν αποκλείεται (αν όλα κυλήσουν ομαλά) να παλέψουν για την πρώτη θέση, η οποία θα επιτρέψει στην ομάδα να έχει καλύτερη μεταχείριση στην επόμενη κλήρωση για τα διπλά παιχνίδια της φάσης των "32", στις 18 και 25 Φεβρουαρίου το 2010.

Η πρόβα και το πλάνο για το "Καραϊσκάκης"

Για τον Χενκ Τεν Κάτε το χτεσινό παιχνίδι εκτός από την ουσία της κατάκτησης των τριών βαθμών της νίκης, έκρυβε και μια πιο μακρόπνοη σκοπιμότητα, αφού ήθελε να τεστάρει ένα σύστημα που δεν αποκλείεται να δούμε να το χρησιμοποιεί και μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Ίσως ο Ολλανδός τεχνικός να έκανε την δική του πρόβα με τα τρία αμυντικά χαφ για να κρατήσει την αντίπαλη μεσαία γραμμή μακριά από την εστία του Αλέξανδρου Τζόρβα και τα κατάφερε. Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα απέδειξαν πως για άλλο ένα παιχνίδι αποτελούν το μυστικό της πετυχημένης συνταγής στο κέντρο και με την προσθήκη του ποιοτικού Κώστα Κατσουράνη, η τριάδα αυτή είναι πανίσχυρη.

Κρατώντας τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή και με αρκετή υπομονή, η ποιότητα που διαθέτουν οι Σισέ, Καραγκούνης, Νίνης και Λέτο οδηγούν αργά ή γρήγορα σε μια φάση που φέρνει το γκολ. Έτσι το συγκρότημα του Τεν Κάτε παίρνει αυτό που θέλει στο ματς.

Η σωστή διαχείριση και η απάντηση

Τα εύσημα που κέρδισε και πάλι ο Χενκ Τεν Κάτε αφορούν την σωστή διαχείριση τόσο του αγώνα στην Αυστρία όσο και αυτή των παικτών του το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, επανέφερε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στην θέση του και ο Βραζιλιάνος, έχοντας πάρει ανάσες από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο (που έλειψε πολύ...), αλώνισε όλο το "USC Arena" μαζί με τον Σιμάο, που ήταν από τους καλύτερους.

Παράλληλα, έριξε στο παιχνίδι τον αφηνιασμένο Λέτο, που παρότι δεν ξεκίνησε το ματς, μπήκε μέσα και σε δευτερόλεπτα έκανε το χρέος του. Ο Αργεντίνος σταρ μετά από μια εξαιρετική ενέργεια έδωσε ασίστ στον Κατσουράνη για το νέο 0-1 των "πράσινων" στην Ευρώπη.

Μια ενέργεια στην οποία φάνηκε άλλο ένα ατού για τον φετινό Παναθηναϊκό, αφού Λέτο και Σπυρόπουλος στην φάση του γκολ συνεργάστηκαν άψογα δείχνοντας ότι μαζί μπορούν να πετύχουν πολλά στην αριστερή πλευρά των "πράσινων".























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ