ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρότσα: "Ο Λέτο έχει το... πακέτο"

Ρότσα: "Ο Λέτο έχει το... πακέτο"
ροτσα λετο

Ο Χουάν Ρότσα αποθέωσε τον Παναθηναϊκό του Γκρατς, ενώ αναφέρθηκε και στα προσόντα του Λέτο

Ο προπονητής της ομάδας νέων του "τριφυλλιού", με δηλώσεις του στον "Sentra 103,3", χαρακτήρισε... Ευρωπαίο τον Παναθηναϊκό του Γκρατς, ενώ μίλησε και για το "πακέτο" που διαθέτει ο Λέτο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργεντινού:

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Γκρατς: " Νομίζω ότι μαθηματικά η ομάδα έχει προκριθεί στην επόμενη φάση. Μου άρεσε ο Παναθηναϊκός χθες, ήταν ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης. Έπαιζε σε χαμηλούς ρυθμούς, έλεγχε το παιχνίδι και όταν έπρεπε, βγήκε μπροστά. Το θετικό είναι ότι τα παιδιά που προέρχονται από τον πάγκο μπαίνουν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν".

Για την εμφάνιση του Λέτο: " Ήταν δύσκολη η απόφαση του Λέτο να έρθει στον Παναθηναϊκό καθώς είχε περάσει ένα χρόνο από τον Ολυμπιακό. Από την ώρα που ήρθε όμως, βρήκε την ηρεμία που χρειαζόταν για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Η ηλικία του είναι πολύ καλή. Ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα όταν πήγε στη Λίβερπουλ και τώρα μπορεί να δείξει αυτό που αξίζει στον Παναθηναϊκό. Πριν έρθει στον Παναθηναϊκό, άκουγα περισσότερα για την συμπεριφορά του κι όχι για το ταλέντο του. Δεν τον ήξερα προσωπικά όμως δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν τα πράγματα.

Έτυχε να τον γνωρίσω περισσότερο και προσωπικά. Εχουμε επαφές και εκτός Παιανίας. Είναι επαγγελματίας, ένα παιδί που ήθελε την ησυχία του και του την προσφέρει ο Παναθηναϊκός. Έχει ταλέντο και με μία λέξη έχει το "πακέτο". Είναι καλός ποδοσφαιριστής και γίνεται αμέσως αγαπητός. Σε ένα δύο παιχνίδια δεν τα πήγε πολύ καλά, το κατάλαβε κι ο ίδιος, κάθισε στον πάγκο και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Δεν κατέβασε τα χέρια, συνέχισε να δουλεύει και στο χθεσινό παιχνίδι τα πήγε πάρα πολύ καλά. Δημιούργησε ένα πάρα πολύ όμορφο γκολ. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει στις τάξεις του έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος αποτελεί περιουσία για την ομάδα".

Για τον τρόπο που χρησιμοποιεί τον Λέτο ο Χενκ Τεν Κάτε: " Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε στο μυαλό του προπονητή. Είναι αυτός που δέχεται τα χειροκροτήματα και τις κριτικές. Ο προπονητής είναι ο πρώτος που πρέπει να ξέρει να διαχειρίζεται το υλικό που έχει. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να κρατάς τις ισορροπίες. Εγώ είχα μιλήσει με τον Λέτο πριν από μερικές ημέρες και ήξερε ότι δεν τα είχε πάει καλά. Χθες φάνηκε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή τον Παναθηναϊκό".

Για το μεγάλο προσόν του Λέτο: " Έχω την εντύπωση ότι οι μεγάλες ομάδες που έχουν μεγάλους ποδοσφαιριστές στις τάξεις τους, χρειάζονται τις ατομικές τους ενέργειες. Έτσι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν κάνει κατάχρηση, είναι θέμα του προπονητή να τον διορθώσει. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα αλλά ταυτόχρονα και ατομικό. Η χθεσινή ενέργεια του Λέτο ήταν πάρα πολύ καλή, έδειξε στον Σπυρόπουλο τι πάσα να του κάνει. Ηταν ένα δύσκολο γκολ και για τον Κατσουράνη παρόλο που φάνηκε εύκολο. Το μέλλον του Λέτο είναι λαμπρό. Με καλές εμφανίσεις μεγαλώνει η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Γενικά, είναι ένα καταπληκτικό παιδί και πολύ ήρεμο. Εμείς δε συζητάμε και πολύ για την ομάδα γιατί είναι ευχαριστημένος στον Παναθηναϊκό. Προσπαθώ να είμαι κοντά του γιατί είναι μόνος του με την κοπελιά του εδώ".

Για το αν ο Λέτο σκέφτεται το επόμενό του βήμα: " Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Είναι διαφορετική η δική του εποχή από τη δική μας, πλέον υπάρχει το μάρκετινγκ. Φαντάζομαι ότι έχει τη φιλοδοξία για να κάνει ένα πιο μεγάλο άλμα κι αυτό είναι καλό. Δεν πρέπει να αρκείσαι σ' ένα καλό συμβόλαιο".

Για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού: " Θα ήθελα πολύ ο Παναθηναϊκός να πάει καλά. Εχει βάλει στόχο το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει και καλύτερη μπάλα γιατί ο κόσμος του έχει απαιτήσεις. Ας πάρει το πρωτάθλημα, για να μην μπει στην περιπέτεια των προκριματικών και μπορεί με τους ποδοσφαιριστές που έχει να παίξει και καλύτερο ποδόσφαιρο. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο και ακόμη είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Πιστεύω πως θα πάμε σώμα με σώμα με τον Ολυμπιακό και θα κριθούν πολλά στο μεταξύ μας παιχνίδι. Στην Ευρώπη ο ΠΑΟ έχει το μαγικό ραβδάκι και μεταμορφώνεται στην ομάδα που μπορεί να κερδίσει και μεγάλα σωματεία".

Για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού: " Αυτά είναι εσωτερικά θέματα. Εγώ αυτή την ώρα προπονώ την ομάδα κάτω των 21 ετών του Παναθηναϊκού. Στόχος μας είναι να βγάλουμε έτοιμους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν τη μεγάλη ομάδα του Παναθηναϊκού. Αν μου ζητήσουν να κάνω ταξίδι στην Αργεντινή, θα το κάνω ανά πάσα στιγμή. Μου έχει δώσει πάρα πολλά πράγματα ο Παναθηναϊκός. Όταν πάω στην Παιανία, είναι σαν να πηγαίνω στο σπίτι μου. Πολλές φορές αργώ να φύγω γιατί είναι παράδεισος εδώ, όλοι μας βοηθούν για να δουλεύουμε καλύτερα".

Για τους Αργεντινούς της ΑΕΚ: " Θα ακουστεί λίγο περίεργο αλλά με τα παιδιά της ΑΕΚ δεν είχα ποτέ καμία επαφή. Μία μέρα το συζητούσαμε με τον Σεμπαστιάν (Λέτο) και πρότεινε να βρεθούμε όλοι μαζί με τα παιδιά της ΑΕΚ".

Για την πρόσληψη του Έκτορ Ραούλ Κούπερ από τον Άρη: " Η Ελλάδα είναι πρόκληση για πολλούς Αργεντίνους και όχι μόνο. Εχουν έρθει ο Τεν Κάτε, ο Ζίκο, τώρα ο Κούπερ και πριν ο Μαζίνιο. Ο Κούπερ είναι ένας προπονητής ο οποίος πήγε στη Μαγιόρκα και μεταμόρφωσε ένα ολόκληρο νησάκι, έκανε τρομερή καριέρα στη Βαλένθια, στην Ίντερ, στην Πάρμα κλπ. Νομίζω ότι ο Άρης πήρε έναν πάρα πολύ σοβαρό προπονητή και δουλευταρά. Αν υπάρχει υπομονή, γιατί αυτή κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην Ελλάδα, θα κάνει δουλειά. Εγώ πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο από εκείνα της Ισπανίας και της Αγγλίας. Είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Ο Κούπερ είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος κι εύχομαι να κάνει καριέρα στην Ελλάδα. Χρειαζόμαστε σαν ελληνικό πρωτάθλημα να υπάρχουν πολλές καλές ομάδες για να γίνεται πιο ανταγωνιστικό".




















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ