ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΠΑΟ-Αρτμέντια 3-0

ΠΑΟ-Αρτμέντια 3-0
ΡΟΜΕΡΟ

Μια κλάση ανώτερος ο ΠΑΟ νίκησε 3-0 την Αρμέντια και πάει στην κλήρωση της Τρίτης. Χατ-τρικ ο Παπαδόπουλος (video)

Με τους Παπαδόπουλο αντί του Σαλπιγγίδη και τον Δημούτσο αντί του Μάτος παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός σε σχέση με την τελευταία εμφανισή του κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Ζοσέ Πεσέιρο, έχοντας εκτός αποστολής τον Μάτος για να ξεκουραστεί (είχε και κάποιες ενοχλήσεις πριν το ματς) και τον Σαλπιγγίδη στον πάγκο για να πάρει "ανάσες", έβαλε στο 4-4-2 τον Παπαδόπουλο παρτενέρ του Ν' Ντόι και "τράβηξε" πιο πίσω τον Τζιόλη (στην θέση του Βραζιλιάνου) ενώ μαζί του ήταν ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης.

Ετσι στα άκρα της επίθεσης βρέθηκαν από αριστερά ο Ρομέρο και από δεξιά ο Δημούτσος, που έδιναν βοήθειες στους δύο επιθετικούς της ελληνικής ομάδας.

Στην αντίπερα όχθη και ο Βλάντιμιρ Βάις, επέλεξε το 4-4-2 με τους Χάλεναρ και Πιρόσκα στην "γραμμή κρούσης", ενώ είχαν βοήθεια από το κέντρο τους Γκουέντε και Κόζακ στον άξονα αλλά και Ομπσερα, Φόντρεκ στα άκρα.

Αναγνωριστικά για τον τρόπο που αγωνίζεται ο αντίπαλος ήταν τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα, εμ τον Μάλαρτζ να κατακτά το πρώτο χειροκρότημα από την εξέδρα, όταν απέκρουσε το σουτ του Φόντρεκ στο 7'.

Τα βλέμματα των οπαδών τέσσερα λεπτά αργότερα "έκλεψε" ο διαξιφισμός ενός οπαδού με έναν άνδρα της ασφάλειας του γηπέδου, ένταση που ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις με την απομάκρυνση του άνδρα της ασφάλειας, μερικά λεπτά αργότερα.

Στο 15' οι γηπεδούχοι είχαν το πρώτο σουτ προς την εστία του Χιλ με τον Δημούτσο "εκτελεστή" αλλά ο τερματοφύλακας της Αρτμέντια ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα, μια πάσα από τον Τζιόλη προς τον Νίλσον, βγήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά ο Σουηδός παίκτης δεν έκανε σωστά το κοντρόλ με αποτέλεσμα στο πλασέ (αρκετά πλάγια) να νικηθεί από τον Χιλ.

Ενα άκρως επαγγελματικό φάουλ ήταν πιθανών σωτήριο με τον Ρομέρο να "γκρεμίζει" τον Ομπσερα σε μια ξαφνική επίθεση των Σλοβάκων, και τον "ξανθομάλλη" να γίνεται απειλητικός από δεξιά. Στην εξέλιξη της φάσης οι παίκτες του Βάις, έκαναν μια καταπληκτική "κομπίνα" στο φάουλ.

Ο Κόζακ έστρωσε στο ύψος του πέναλτι στον Φόντρεκ που σούταρε με πλασέ αλλά η μπάλα πιθανών χτύπησε στον Μόρις και πέρασε κόρνερ, με τους "πράσινους" στην φάση αυτή να αδρανούν.

Από στημένη φάση ήρθε και μια καλή ευκαιρία για τους παίκτες του "τριφυλλιού" στο 25'. Ο Καραγκούνης βρήκε στο πίσω δοκάρι τον Σαριέγκι, ο οποίος μάλλον δεν περίμενε να του έρθει η μπάλα και το πλασέ του πέρασε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Ζοσέ Πεσέιρο άλλαξε τα πλάνα του και έκανε τρεις εσωτερικές αλλαγές. Ο Καραγκούνης μεταφέρθηκε στο αριστερό άκρο, ο Ρομέρο στην δεξιά πλευρά και ο Δημούτσος οπισθοχώρησε λίγο και έγινε παρτενέρ του Τζιόλη στην μεσαία γραμμή, με τον διεθνή παίκτη να απειλή με ένα δυνατό σουτ δύο λεπτά αργότερα (28'), το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Χιλ.

Δύο λεπτά μετά το ημίωρο του αγώνα, ήρθε η σειρά του Παπαδόπουλο να γίνει απειλητικός και μετά από εξαιρετική πάσα του Ν' Ντόι, έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Κάτι που επανέλαβε και ο Σενεγαλέζος επιθετικός οκτώ λεπτά αργότερα, με τους "πράσινους" στο διάστημα αυτό να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα χωρίς ιδιαίτερα υψηλή απόδοση.

Τα τελευταία δύο λεπτά του πρώτο μέρους "έκρυβαν" συγκινήσεις αφού οι γηπεδούχοι ουσιαστικά "καθάρισαν" το ματς, σε 120' (περίπου) δευτερόλεπτα. Στο 43' αρχικά, μετά την εξαιρετική πάσα του Παπαδόπουλου για τον Ν' Ντόι στην πλάτη της άμυνας των Σλοβάκων, ο Σενεγαλέζος επιθετικός ανατράπηκε από τον Μπούρακ (αφού του τράβηξε το σορτσάκι) με τον ρέφερι του αγώνα κ. Γκουμιένι να δείχνει το σημείο του πέναλτι, μετά από συμβουλή και του βοηθού του και να αποβάλει τον παίκτη της Αρτμέντια.

Ο Παπαδόπουλος από τα έντεκα βήματα "σημάδεψε" σωστά και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό, με τους λιγοστούς οπαδούς να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς. Πριν κανείς να καταλάβει τι έγινε, ο Καραγκούνης με εκτέλεση φάουλ στο 45' σημάδεψε τον Παπαδόπουλο (πετάχτηκε στην πορεία και ο Ν' Ντόι) και με δυνατή κεφαλιά νίκησε και πάλι τον Χιλ, "τελειώνοντας" ουσιαστικά το ματς.

Το δεύτερο ημίχρονο σίγουρα προσφέρονταν για "πειραματισμούς" αφού το άγχος δεν υπήρχε και τα πόδια των γηπεδούχων είχαν λυθεί ενώ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα χάρη και στην αριθμητική υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο έναντι των Σλοβάκων.

Ο κ. Βάις σε μια απέλπιδα προσπάθεια "έριξε" στο ματς τους Φάρκας (46') και Μραζ μήπως και καταφέρει και αλλάξει την απογοητευτική εικόνα της ομάδας του, κάτι που δύσκολα θα απέφευγε.

Οι παίκτες του Πεσέιρο διατηρούσαν τον έλεγχο του ματς και μόνο ένα σουτ του Καραγκούνη στο 50' καταγράφηκε ως απειλητική διάθεση. Βλέποντας τη σαφή ανωτερότητα των "πράσινων" ο Πορτογάλος προπονητής άρχισε να "ξεκουράζει" βασικές του μονάδες, αφού μπορούσε να το κάνει.

Στο 62' Σέριτς και Μάντζιος αντικατέστησαν τους Ρομέρο και Ν' Ντόι με τον Κροάτη μεσοεπιθετικό να επαναεμφανίζεται μετά από ενάμιση μήνα και να κερδίζει το χειροκρότημα της εξέδρας.

Το ίδιο συνέβη και οκτώ λεπτά αργότερα όταν ο 47χρονος τεχνικός απέσυρε από το ματς και τον Καραγκούνη βάζοντας στην θέση του τον Ιβανσιτς, με τους δύο παίκτες να κερδίζουν το χειροκρότημα τις εξέδρας.

Χωρίς υψηλή απόδοση και με το παιχνίδι των "πράσινων" να είναι εύκολο απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν μπορούσε να πετύχει τίποτα, το τρίτο γκολ που αναζητούσαν οι γηπεδούχοι ήταν θέμα χρόνου. Κάτι που έγινε στο 73'.

Μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Ίβανσιτς και Μάντζιου, ο δεύτερος έβγαλε τον Σέριτς απέναντι απο τον Χιλ. Ο Σλοβάκος γκολκίπερ φαίνεται να διώχνει την μπάλα πρώτα αλλά έριξε και τον Κροάτη παίκτη στο έδαφος. Ετσι ο διαιτητής του ματς έδειξε το σημείο του πέναλτι, με το τηλεοπτικό "replay" να μην δικαιώνει τον Βέλγο διαιτητή, καθώς δεν υπάρχει επαφή ανάμεσα στους δυο παίκτες.

Από την "άσπρη βούλα" ο Παπαδόπουλος και πάλι πέτυχε το τρίτο του προσωπικό γκολ και ισάριθμο της ομάδας του στο παιχνίδι, μέσα σε πανηγυρισμούς από τους 7.000 οπαδούς του συλλόγου.

Στα τελευταία λεπτά ένα σουτ του Δημούτσου και μια ωραία προσπάθεια από τον Βύντρα (σέντρα σουτ) ήταν αρκετά να "ζεστάνουν" την εξέδρα και το τελικό σφύριγμα του κ. Γκουμιενί, έδωσε το έναυσμα για χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς μετά την νέα -εύκολη- νίκη του Παναθηναϊκού με 3-0 επί της Αρτμέντια.

Διαιτητής: Σερζ Γκουμιενί (Βέλγιο)
Βοηθοί: Βάλτερ Βρόμανς (Βέλγιο), Μαρκ Σίμονς (Βέλγιο)
Τέταρτος: Στεφάν Μπρέντα (Βέλγιο)
Κίτρινες: Ρομέρο, Νίλσον (Παναθηναϊκός) / Σισόφσκι, Ομπσερα, Χιλ (Αρτμέντια)
Κόκκινες: Μπούρακ (Αρτμέντια)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Βύντρα, Νίλσον, Μόρις, Σαριέγκι, Τζιόλης, Δημούτσος, Ρομέρο (62' Σέριτς), Καραγκούνης (70' Ιβανσιτς), Παπαδόπουλος, Ν' Ντόι (62' Μάντζιος).

Αρτμέντια (Βλάντιμιρ Βάις): Χιλ, Μπουράκ, Σισόφσκι, Ντοσούντιλ, Γκουέντε, Πιρόσκα (46' Φάρκας), Ούρμπανεκ, Όμπσερα (64' Μραζ), Φόντρεκ (77' Γκαϊντας), Κόζακ, Χάλεναρ.

Μικρά-μικρά από την Λεωφόρο

- Οπως ενημέρωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η επέμβαση του Σωτήρη Νίνη έγινε με απόλυτη επιτυχία, ο χρόνος αποθεραπείας του διεθνή με την Ελπίδων μέσου, θα καθοριστεί από την Τετάρτη λόγω της συνεννόησης που θα γίνει μεταξύ των γιατρών. Ο παίκτης του "τριφυλλιού" αναμένονταν το απόγευμα (19:30) στην Ελλάδα.

- Παρά την έκκληση των Πεσέιρο και Καραγκούνη, η εικόνα στις εξέδρες ήταν απελπιστική για άλλη μια φορά, αφού οι φίλοι της ομάδας δεν ξεπερνούσαν τις 7.000 (6.197 τα εισιτήρια, εισπράξεις 65.790).

- Εντυπωσιακές ήταν οι περίπου 15 Σλοβάκες οπαδοί της Αρτμέντια. Ανάμεσα στους περίπου 40 VIP οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, ξεχώριζαν χάρη στην ομορφιά τους. Αλλοι 30 περίπου οπαδοί των φιλοξενούμενων που βρέθηκαν στην θύρα 5, ήταν εκδηλωτικοί στην παρουσίαση των παικτών της Αρτμέντια.

- Αρκετά συνθήματα εις βάρος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, κ. Βαρδινογιάννη ακούστηκαν από τις εξέδρες.

-Aποθέωση Εκι και Φυσσα φεύγοντας από την φυσούνα με πολιτικά.

Tα γκολ του Παναθηναϊκού σε video:




Live...
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Καμία αξιόλογη φάση στα πρώτα λεπτά του αγώνα.
7' Σουτ Αρτμέντια : Πιρόσκα
Μακρινό σουτ του Πιρόσκα απο τ' αριστερά, έπεσε στην γωνία ο Μάλαρτζ και μπλόκαρε.
10' Σχόλιο
Με εξαίρεση το σουτ του Πιρόσκα στο 7ο λεπτό, οι δυο ομάδες δεν έχουν καταφέρει ν' απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες.
15' Σουτ Παναθηναϊκός : Δημούτσος
Ο Δημούτσος επιχείρησε τεχνικό σουτ απο μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χιλ.
17' Σουτ Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
Μακρινό σουτ του Ν'Ντόι απο τον άξονα, μπλόκαρε με άνεση ο Χιλ.
18' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Νίλσον
Ο Νίλσον βρήκε χώρο απο τ' αριστερά και μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να γυρίσει αλλά ο Χιλ βγήκε απο την εστία και παραχώρησε κόρνερ.
19' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Ρομέρο
20' Ευκαιρία Αρτμέντια : Φόντρεκ
Οι Σλοβάκοι επιχείρησαν μια σέντρα-σουτ απο τα δεξιά, ο Φόντρεκ προσπάθησε να σουτάρει απο το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στον Μόρις και κατέληξε στον Χάλεναρ που αιφνιδιάστηκε και έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Παναθηναϊκού να απομακρύνουν σε κόρνερ.
24' Οφσάιντ Αρτμέντια : Πιρόσκα
26' Σουτ Παναθηναϊκός : Σαριέγκι
Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη απο τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απο τον Σισόφσκι και ο Σαριέγκι που ακολουθούσε την φάση επιχείρησε σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
26' Κίτρινη κάρτα Αρτμέντια : Σισόφσκι
28' Κίτρινη κάρτα Αρτμέντια : Ομπσέρα
29' Σουτ Παναθηναϊκός : Τζιόλης
Έξυπνο σουτ του Τζιόλη έξω απο την περιοχή (απο τα δεξιά), ο Χιλ έπεσε στην γωνία και παραχώρησε κόρνερ.
33' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Κάθετη πάσα του Τζιόλη για τον Παπαδόπουλο, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού μπήκε στην περιοχή απο τα δεξιά και επιχείρησε διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
36' Σουτ Παναθηναϊκός : Βύντρα
Ο Καραγκούνης τροφοδότησε τον Βύντρα απο τα δεξιά, εκείνος έκανε ντρίμπλα με το δεξί και σουτ με το αριστερό απο το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά απο την εστία της Αρτμέντια.
38' Ευκαιρία Αρτμέντια : Ομπσέρα
Κάθετη πάσα του Ντοσούντιλ για τον Ομπσέρα που μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Σαριέγκι κάλυψε με το σώμα και έδωσε την ευκαιρία στον Μάλαρτζ να μπλοκάρει.
41' Σουτ Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
Σουτ του Ν'Ντόι εκτός περιοχής (απο τα δεξιά), η μπάλα κατέληξε μακριά απο την εστία της Αρτμέντια.
43' Πέναλτι Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
Εξαιρετική πάσα του Παπαδόπουλου για τον Ν'Ντόι στην πλάτη της άμυνας των Σλοβάκων, ο Μπούρακ τον τράβηξε απο το σορτσάκι και τον έριξε στο έδαφος. Ο Γκουμιένι έδειξε το σημείο του πέναλτι.
43' Κόκκινη κάρτα Αρτμέντια : Μπούρακ
Απευθείας κόκκινη στον Μπούρακ, καθώς ο Ν'Ντόι ήταν σε προφανή θέση για γκολ.
45' Γκολ Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Ο Παπαδόπουλος δεν αστοχεί απο την "άσπρη βούλα" και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα... 1-0!
45' Γκολ Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη απο τ' αριστερά, ο Παπαδόπουλος χωρίς αντίπαλο στο ύψος της μικρής περιοχής της Αρτμέντια κάνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Χιλ... 2-0!
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Αρτμέντια
Ο Φάρκας στην θέση του Πιρόσκα
49' Σουτ Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Σουτ του Καραγκούνη απο τ' αριστερά, στην αγκαλιά του Χιλ η μπάλα.
50' Οφσάιντ Αρτμέντια : Χάλεναρ
55' Σχόλιο
Οι Σλοβάκοι έχουν συμβιβαστεί με την μοίρα τους, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν τον έλεγχο του αγώνα χωρίς πρόβλημα...
62' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Δυο αλλαγές απο τον Πεσέιρο. Οι Σέριτς και Μάντζιος αντικαθιστούν τους Ρομέρο και Ν'Ντόι.
64' Αλλαγή παίκτη Αρτμέντια
Ο Μραζ ζτην θέση του Ομπσέρα.
69' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Νίλσον
70' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ίβανσιτς στην θέση του Καραγκούνη.
73' Πέναλτι Παναθηναϊκός : Σέριτς
Εξαιρετικός συνδυασμός Ίβανσιτς-Μάντζιου, ο δεύτερος έβγαλε τον Σέριτς απέναντι απο τον Χιλ. Ο Σλοβάκος έπεσε να πιάσει την μπάλα, ο Κροάτης βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Το replay δεν δικαιώνει τον Βέλγο, καθώς δεν υπάρχει επαφή ανάμεσα στους δυο παίκτες...
73' Κίτρινη κάρτα Αρτμέντια : Χιλ
74' Γκολ Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Ο "Παπ" δεν αστοχεί απο το σημείο του πέναλτι και κάνει το 3-0... Χατ-τρικ ο επιθετικός του Παναθηναϊκού!
75' Σουτ Παναθηναϊκός : Ίβανσιτς
Ωραίο αριστερό σουτ του Ίβανσιτς έξω απο την περιοχή, μπλοκάρει ο Χιλ.
77' Αλλαγή παίκτη Αρτμέντια
Ο Γκαιντος στην θέση του Φρόντεκ.
81' Σουτ Παναθηναϊκός : Δημούτσος
Σουτ του Δημούτσου έξω απο την περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ.
86' Σουτ Αρτμέντια : Ούρμπανεκ
Σέντρα-σουτ απο τον Ούρμπανεκ, μπλόκαρε ο Μάλαρτζ.
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 2'
92' Λήξη αγώνα











































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ