ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεσέιρο: "Νίκη σε κάθε αγώνα"

Πεσέιρο: "Νίκη σε κάθε αγώνα"
Πεσειρο, καραγκουνης σε φοντο

Με στόχο τη νίκη-πρόκριση ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αρτμέντια (18.45, NET). Νυστέρι ο Νίνης. Εκτός Μάτος, Φύσσας

Απόλυτα έτοιμους θέλει τους ποδοσφαιριστές του ο Πορτογάλος τεχνικός και στις πρώτες του δηλώσεις ήταν σαφής, λέγοντας πως πρέπει να τα δώσουν όλα για το "εισιτήριο" της πρόκρισης.
" Ολοι μας γνωρίζουμε την ευθύνη που απορρέει στο αυριανό παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι αποφασιστικής σημασίας γιατί θα μας δώσει τη δυνατότητα να περάσουμε από την προκριματική φάση και να περάσουμε στους ομίλους.

Κι ακόμη κι αν έχουμε νικήσει 2-1 εκτός έδρας στο πρώτο ματς έχουμε τη σιγουριά τόσο εγώ όσο και οι παίκτες μου, για το αυριανό παιχνίδι είναι αυτό που θα τα κρίνει όλα όσον αφορά την πρόκριση. Κανένας δεν μπορεί να σκέφτεται ότι έχουμε ήδη περάσει. Σίγουρα η Αρτμέντια δεν έχει να χάσει τίποτα. Αλλιώς δεν θα είχε αγωνιστεί την Παρασκευή.

Και γι' αυτό κι εμείς παρουσιαστούμε 100% προετοιμασμένοι κι όποιος θεωρεί ότι έχουμε περάσει έχουμε ευτυχώς χρόνο έως αύριο να του δώσουμε να καταλάβει ότι δεν είναι έτσι. Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε το πλεονέκτημα, αλλά αύριο θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να περάσουμε στην επόμενη φάση



".

Καραγκούνης: "Πρέπει να παρουσιαστούμε το ίδιο σοβαροί"

Ο Γιώργος Καραγκούνης εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" και αναφέρθηκε αφού πήρε τον λόγο, για την προσπάθεια που θα καταβάλουν όλοι οι συμπαίκτες του ενώ έστειλε και πάλι μήνυμα στους φιλάθλους να γεμίσουν την Λεωφόρο.

" Θα συμφωνήσω με τον προπονητή μου. Έχουμε παίξει το πρώτο ημίχρονο. Πλέον παίζουμε το δεύτερο ημίχρονο στην έδρα μας. Έχουμε αβαντάζ μετά το 2-1 αλλά πιστεύω ότι πρέπει να παρουσιαστούμε το ίδιο σοβαροί και καλοί όσο στο πρώτο παιχνίδι γιατί δεν επιτρέπεται το λάθος.

Δεν είναι πρωτάθλημα που μπορείς να χάσεις ένα ματς και να ρεφάρεις. Εδώ ένα ματς που κρίνεται η πρόκριση στους ομίλους. Πρέπει να παίξουμε σοβαρά να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, να μπούμε μέσα να νικήσουμε και να προκριθούμε στους ομίλους

".

Πεσέιρο: "Ξέρουμε τι σημαίνει να βρίσκεσαι στον Παναθηναϊκό"



Στην συνέχεια άρχισαν οι ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αρχικά στον Πορτογάλο μέσο και εν συνεχεία στον διεθνή παίκτη.

- Οι ελληνικές ομάδες έχουν δείξει ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν καλά ταυτόχρονα σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Με βάση αυτά τα δεδομένα που θα δώσετε μεγαλύτερο βάρος; Στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη. Σκοπεύετε να ζητήσετε ενίσχυση την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου;
" Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός με την ιστορία και το ειδικό βάρος που έχει στόχο να πηγαίνει καλά σε όποια διοργάνωση παίρνει μέρος. Σε όλα τα επίσημα ματς, σε όλες τις διοργανώσεις εμείς θα εμφανιστούμε με στόχο να νικήσουμε.

Γι' αυτό εγώ υπολογίζω στους παίκτες που διαθέτω,. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι κανέναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν βρίσκεται ήδη στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Τα έως τώρα αποτελέσματα μας δίνουν αυτοπεποίθηση και κίνητρα για επιπλέον δουλειά στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Μέχρι τώρα δεν είχαμε όλους τους παίκτες.

Για παράδειγμα κάποιοι είναι τραυματίες, κάποιοι άλλοι άργησαν να μπουν στην προετοιμασία, κάποιοι παίζουν για πρώτο χρόνο στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει στην ομάδα νέα φιλοσοφία και νέες ιδέες από τον προπονητή και δεν υπάρχει λογική και σκέψη τι θα έκανα με παίκτες που δεν διαθέτω αυτή τη στιγμή. Στόχος είναι να βελτιωθούμε ατομικά και ομαδικά και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Βασικός μας στόχος είναι να μην χρειαστούμε καμία ενίσχυση όταν θα έρθει ο Ιανουάριος.

Συμφωνώ με όσα είπε ο Καραγκούνης και θέλω κι εγώ τη στήριξη του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Μου άρεσε ο τρόπος που μας στήριξαν οι φίλαθλοι που ήρθαν στο γήπεδο. Είτε με το πάθος τους είτε με όποια άλλη ενέργεια έκαναν. Ακόμη και στις στιγμές που δεν παίξαμε καλά, δεν μας αποδοκίμασαν ούτε μας δημιούργησαν επιπλέον πίεση.

Κι όλοι θα πρέπει να είναι 100% σίγουροι, ότι εμείς που είμαστε εδώ κάνουμε το καλύτερο για τον σύλλογο. Εμείς θέλουμε να πάνε καλά τα πράγματα και για το σύλλογο και για εμάς"







.

-Σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι Ίβανσιτς και Φύσσας; Και σε κάτι που αφορά το σύστημα. Έχετε πλέον καταλήξει στο κλασικό 4-4-2 ή με τις επιστροφές κάποιων παικτών θα δούμε και πάλι το ρόμβο στη μεσαία γραμμή;
" Οσον αφορά την ατομική αξιολόγηση παικτών, ζητώ συγνώμη, αλλά κάτι που δεν θα κάνω εδώ. Ξέρουμε ότι υπάρχουν παίκτες που ήρθαν αργά ή κάποιοι άλλοι παίκτες που προήλθαν από τραυματισμούς και θέλουμε όλοι να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Εγώ κάνει έχω κουβέντα με τον καθένα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να συζητήσω εδώ.

Οσο για το σύστημα. Αυτή τη στιγμή παίζουμε 4-4-2 κι έχει να κάνει με ιδέες που θέλω να εφαρμόσω αλλά και παίκτες. Προτιμώ τουλάχιστον οι τρεις παίκτες της μεσαίας γραμμής να έχουν και να μπορούν να αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους. Από εκεί και πέρα έχουμε ένα δρόμο με τις δικές μου ιδέες, αλλά κι εγώ πρέπει να κάνω προσαρμογές με τους παίκτες που έχω αυτή τη στιγμή για να μην διαταράξω τις ισορροπίες και τη σταθερότητα στην ομάδα.

Ενας προπονητής πρέπει να κοιτάει τι θέλει να δείξει, αλλά πρέπει να ξέρει και τι παίκτες και τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν για να εφαρμόσει το σύστημά του. Εγώ δίνω μεγαλύτερη σημασία στο μοντέλο και φιλοσοφία παιχνιδιού, παρά στο σύστημα



".

-Ειχατε πει στην παρουσίασή σας ότι θέλετε περισσότερο να κερδίζει η ομάδα 3 ή 4-2 παρά 1-0. Ομως ο Παναθηναϊκός δεν παίζει ακόμη πολύ επιθετικά. Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται 50, 60 ή 70%;
" Δεν θέλω να μιλήσω σε ποσοστιαία κλίμακα. Οπως είπα έχουμε ένα δρόμο που θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος. Αυτός ο στόχος δεν πρόκειται να μας διαταράξει. Δεν θέλουμε να κάνουμε πράγματα βιαστικά. Θέλουμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα, αλλά σε δύο μήνες δεν μπορούμε να αλλάξουμε αμέσως φιλοσοφία, κι από ένα μοντέλο με από αντεπιθέσεις να περάσουμε σε ένα άλλο όπου εμείς πρέπει να βρισκόμαστε συνεχώς στην εστία του αντιπάλου.



Ο στόχος που έχουμε θέσει για να κερδίζουμε τη μπάλα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην εστία του αντιπάλου είναι κάτι που κάνουμε σωστά και το είδα στο πρώτο μέρος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Και πιο συγκεκριμένα στα πρώτα 30 λεπτά. Αυτό είναι ευθύνη και δική μου και παικτών να τα καταφέρουμε και μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον τομέα".

-Δεν κάνετε συνήθως πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Δεν σας αρέσει να αλλάζετε πολλά πρόσωπα;
" Μου αρέσει να έχω πολλούς παίκτες διαθέσιμους για να μπορούν να πιάσουν το ρυθμό που θέλουμε και να κάνω κι εγώ τις απαραίτητες, αλλαγές. Δυστυχώς όπως είπαμε και πριν έχουμε παίκτες τραυματίες που ενσωματώθηκαν αργότερα και δεν μπορούμε να κάνουμε πειραματισμούς σε ματς τόσο μεγάλης σημασίας γιατί πρέπει να κερδίσουμε.

Ξέρουμε σημασία έχει και τι σημαίνει να βρίσκεσαι στον Παναθηναϊκό. Αλλάξαμε το μοντέλο, τη φιλοσοφία και την οργάνωση του παιχνιδιού και δεν θεωρώ ότι έχουμε τώρα την πολυτέλεια να αλλάζουμε παίκτες αυτή τη στιγμή, που δεν έχουν το κατάλληλο ρυθμό για να κερδίσουμε. Θέλω να μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, γιατί και ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με την ποιότητα να κάνει κάτι τέτοιο.

Πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για τέτοια ματς που είναι σημαντικά στην αρχή της σεζόν και όχι διατρέξουμε ρίσκα που δεν είναι ανάγκη να διατρέξουμε. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με παίκτες που πρέπει να ξεκουράσω. Οπως ο Δημούτσος που έπαιζε από την αρχή, ξέροντας ότι οι παίκτες δεν είναι όλοι σε αυτό το επίπεδο για να αλλαγές.

Η Αρτμέντια έχει δώσει 14-15 ματς και ο ΠΑΟ μόνο πέντε. Φανταστείτε τι θα γίνει αύριο αν βάλω παίκτες χωρίς επίσημο ματς μέχρι τώρα. Είναι άλλο πράγμα η προπόνηση κι άλλο η ένταση του αγώνα. Το αυριανό ματς είναι πολύ πιο δύσκολο απ' ότι μπορούν να φανταστούν οι περισσότεροι από εσάς





".

-Πως φαντάζεστε ότι θα παίξει η Αρτμέντια, "ανοικτά" ή κλειστά με στόχο να πετύχει σε αντεπιθέσεις γκολ;
" Από τη στιγμή που δεν είμαι στο μυαλό του προπονητή της δεν μπορώ να ξέρω πως θα παρατάξει την ομάδα του. Μπορεί να βγει από αρχή μπροστά ή περιμένει κάποια στημένη φάση για να εκμεταλλευτεί το ύψος κάποιων παικτών της. Το πιο σημαντικό όμως είναι τι θα κάνουμε εμείς.

Αν εμείς έχουμε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας δεν θα δώσουμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες. Αυτό είναι και το πλεονέκτημά μας. Αν η Αρτμέντια δεν έχει τη μπάλα, τους δίνουμε όλο και λιγότερες πιθανότητες για το γκολ. Κι αύριο θέλουμε να παίξουμε για τη νίκη.

Δεν θα αγωνιστούμε ούτε για την ισοπαλία, ούτε για το 0-0. Θέλουμε τη νίκη και θα δώσουμε τα πάντα που είναι και η ευθύνη ενός επαγγελματία



".

-Πόσο μακριά φτάνουν τα ευρωπαϊκά όνειρα του Παναθηναϊκού, την φετινή περίοδο;
" Είμαστε φιλόδοξοι. Πάντα ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη ακόμη και σε περιόδους που το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν αρκετά δύσκολο είναι να παρουσιάσει πολύ καλές χρονιές. Θέλουμε να περάσουμε καταρχήν στον όμιλο και μετά θα κοιτάμε το επόμενο ματς.

Δεν μπορείς να πεις από τώρα που θα φτάσεις. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Έχουμε τα προσόντα Είμαστε φιλόδοξοι και θέλουμε να κάνουμε μία πορεία μετά από χρόνια που δεν έχουμε πάει καλά στην Ευρώπη. Να γυρίσουμε στις καλές επιδόσεις

".

Στο σημείο αυτό ο 47χρονος Πορτογάλος προπονητής με αρκετή δόση χιούμορ είπε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου... πως αποχωρεί γιατί σε μια περίπου ώρα άρχιζε η προπόνηση στην Παιανία και δεν ήταν διατεθειμένος να πληρώσει κάποιο πρόστιμο αν ήταν αργοπορημένος, κάτι που αν ήθελε (να πληρώσει δηλαδή) να το έκανε ο "τυπάρας" ο οποίος ξέσπασε στα γέλια. Ετσι πριν απαντήσει στις ερωτήσεις ο μέσος των "πράσινων" ο κ. Πεσέιρο αποχώρησε συνοδεία του κ. Παπαβασιλείου.

Καραγκούνης: "Θέλουμε το γήπεδο πάντα γεμάτο"

-Είχες πει μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ότι θέλεις τον κόσμο να βοηθήσει στην ομάδα. Αύριο (σ.σ. Τρίτη) ο Παναθηναϊκός παίζει ένα παιχνίδι που έχει το πλεονέκτημα και ο κόσμος δεν δείχνει μέχρι στιγμής ζεστός. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να του στείλεις;
" Είμαστε ο Παναθηναϊκός και ξέρουμε ότι έχουμε πολύ κόσμο. Και θέλουμε το γήπεδο να είναι πάντα γεμάτο. Η ομάδα έρχεται από μία κακή χρονιά αλλά πιστεύω ότι με τις εμφανίσεις μας αυτές π[ου κάναμε κι αυτές που θα κάνουμε θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου.

Πιστεύω ότι η Λεωφόρος δεν είναι και τόσο μεγάλη και θέλουμε σε κάθε ματς να είναι πάντα γεμάτη και να μας στηρίζει κάθε στιγμή με τον καλό τρόπο. Όπως έκανε προχθές στα σημεία που δεν ήμασταν καλοί και δεν μας αποθάρρυνε σε καμία περίπτωση. Κι αυτό από τα θετικά. Στα αρνητικά είναι ότι δεν μπορεί να μην γεμίζει αυτό το γήπεδο στα δύο ντέρμπι

".

-Ποια από τα στοιχεία του φετινού Παναθηναϊκού σε κάνουν να αισιοδοξείς για την συνέχεια;
" Διακρίνω αποφασιστικότητα στην ομάδα από το πρώτο επίσημο ματς. Θέληση, πάθος απ' όλους μας για να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα για να είναι ο Παναθηναϊκός εκεί που πρέπει στην πρώτη θέση και να προχωράει στην Ευρώπη.

Προερχόμαστε από μια άσχημη χρονιά και στα πρώτα ματς έχουμε κάνει ένα αρκετά καλό ξεκίνημα. Έχουμε κάνει βήματα προόδου σε πολλούς τομείς. Ακόμη είμαστε στην αρχή. Αλλά αυτή η αρχή δείχνει ότι υπάρχει αποφασιστικότητα για κάτι καλό.

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια θέλουμε όλοι να είναι δίπλα μας. Με τις νίκες αποκτούμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Θα έρθουν ακόμη καλύτερα παιχνίδια. Εχουμε νέο τεχνικό και χρειάζεται χρόνος για να αφομοιώσουμε με τα παιχνίδια όλα όσα μας ζητάει



".

Στο χειρουργείο ο Νίνης

Μετά τον Νασίφ Μόρις και ο Σωτήρης Νίνης θα περάσουν το χειρουργείο. Σύμφωνα με τις εξετάσεις που υποβλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, -παρουσία και του μέλους του "πράσινου" ιατρικού τιμ Πολύβιο Κυρίτση-, από την Ούλρικερ Μόζαβεκ ήταν θετικές.

Στα συμπτώματα που παρουσιάζει ο 17χρονος παίκτης του "τριφυλλιού" με τις συνεχείς ενοχλήσεις οδήγησαν την διάσημη ιατρό στη διαπίστωση ότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών.

Ετσ, αποφασίστηκε να περάσει δυστυχώς την πόρτα του χειρουργείου χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται από τώρα το διάστημα απουσίας του (πιθανών 3 μήνες). Αυτό θα συμβεί στην πορεία της εξέλιξης της αποθεραπείας του Νίνη, που θα επιστρέψει αύριο στην Ελλάδα.

Εκτός πάλι ο Φύσσας


"Κλειστά" κράτησε τα χαρτιά του ενόψει της αναμέτρησης την Τρίτης, ο Ζοσέ Πεσέιρο στην τελευταία προπόνηση των "πράσινων". Στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, το πρόγραμμα για τους παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού άρχισε με προθέρμανση, ταχύτητες, ασκήσεις στις πάσες και ολοκληρώθηκε με δίτερμα, σέντρες και σουτ. Ατομικά γυμνάστηκαν οι Θανάσης Τσίγκας και Γιώργος Τσίτσης, ενώ θεραπεία έκανε ο Τζόζεφ Ενακαρίρε. Στα ευχάριστα μηνύματα η παρουσία του Γκονζάλες, ο οποίος αύξησε ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς του.

Η αποστολή



Οι 18 εκλεκτοί του Ζοσέ Πεσέιρο για την αναμέτρηση με τους Σλοβάκους είναι οι: Μάλαρτζ, Γκαλίνοβιτς, Γκούμας, Μόρις, Σαριέγκι, Νίλσον, Βύντρα, Σέριτς, Τζιόλης, Μάτος, Καραγκούνης, Ρομέρο, Ν' Ντόι, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος, Δημούτσος, Ίβανσιτς, ενώ εκτός έμειναν οι: Νίνης Γκονζάλες, Τσίγκας, Λεοντίου, Ενακαρίρε, Σιμάο, Καρνέζης, Δάρλας, Σιόντης και Φύσσας.

















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ