EUROPA LEAGUE

Πανιώνιος-Σοσό 0-1

Πανιώνιος-Σοσό 0-1
κουμορτζι

Αν και ηττήθηκε με 1-0 (αυτ. ο Κουμορτζί) ο Πανιώνιος πέρασε στους ομίλους του UEFA χάρη στο 2-0 της Γαλλίας

Αν και με κακή εμφάνιση, έχασε με 1-0 από την κατώτερη Σοσό, ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει την πρόκριση χάρη στην νίκη του στην Γαλλία με 2-0. Οι Γάλλοι κατάφεραν να σκοράρουν την μία από τις δύο φορές που βρέθηκαν στην περιοχή του Πανιωνίου. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης, ο Κουμορτζί πουμε στο 54' κρέμασε τον τερματοφύλακά του.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Πλετς, Μαϊστόροβιτς, Μανιάτης, Σπυρόπουλος, Κουμορτζί, Μάκος (82' Σκούφαλης) , Γουνδουλάκης, Φερνάντες (90' Μπερτέ), Τζιμπούρ, Κόντης (46' Νικολάου)

Σοσό (Φρεντερίκ Αντζ): Ρισέρ, Πισό, Τζόκιτς (80' Πανκρατέ), Αφολαμπί, Περκίς, Πιτό, Ντο, Μπίρσα, Ιζαμπέ, Νταλμά (35' Γκερσία), Νταγκανό
Με μια ματιά
"Ομάδα που νικάει δεν αλλάζει" λένε κάποιοι και ο Έβαλντ Λίνεν είναι ένας από τους θιασώτες της συγκεκριμένης λογικής. Έτσι ο Γερμανός τεχνικός του Πανιωνίου, παρέταξε την ομάδα όπως ακριβώς και στο "Ογκίστ Μπονάλ" πριν από 14 βράδια. Ο Ντάριο Κρέσιτς κάθησε όπως συμβαίνει από την αρχή της σεζόν κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Γιάννης Μανιάτης με τον Νίκο Σπυρόπουλο στο αριστερό. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν ο Μαρσέλο Πλετς και ο Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς. Για την μεσαία γραμμή, ο Έβαλντ Λίνεν επέλεξε να τοποθετήσει τον Φανούρη Γουνδουλάκη στο δεξί άκρο και τον Φερνάντες στο αριστερό, ενώ στον άξονα ξεκίνησαν ο Μάκος, ως αμυντικός χαφ και ο Κουμορτζί σε περισσότερο δημιουργικό ρόλο. Στην κορυφή τοποθετήθηκε ο Ρέφικ Τζιμπούρ, ενώ σε ρόλο ελεύθερου επιθετικού ήταν ο Κόντης.

Oι Νεοσμυρνιώτες κεφάτοι τουλάχιστον στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, πίεσαν για το γκολ που θα τους "έλυνε" ακόμα περισσότερο τα πόδια και θα τους άφηνε να προσφέρουν στους οπαδούς, οι οποίοι γέμισαν το γήπεδο, ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Στο 8ο λεπτό, αν ο Τζιμπούρ είχε καταφέρει να κατεβάσει την μπάλα μετά την πολύ έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Πλετς στην πλάτη της άμυνας της Σοσό, τότε ίσως ο Πανιώνιος να είχε καθαρίσει νωρίς-νωρίς την υπόθεση πρόκριση και να μπορούσε να κάνει με λιγότερες αναστολές το παιχνίδι του στην συνέχεια.

Οι γηπεδούχοι πέρασαν ένα δύσκολο δίλεπτο (12-14), όταν οι Σοσαλιέν βρέθηκαν για πρώτη και μοναδική στο πρώτο ημίχρονο περίπτωση στην περιοχή του Πανιωνίου, με τον Ιζαμπέ στην αρχή να χάνει την ευκαιρία με εξουδετερωμένο τον Κρέσιτς να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της περιοχής, καθώς ο Πλετς έστειλε με προβολή την μπάλα κόρνερ, ενώ στην συνέχεια της ίδιας φάσης και μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Νταγκάνο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς.

Τέσσερα λεπτά μετά την "τρικυμία" στην άμυνα του Πανιωνίου, η οποία όμως δεν κόστισε στην ελληνική ομάδα, ο Φανούρης Γουνδουλάκης έχασε μία ακόμη ευκαιρία να "σφραγίσει" το εισιτήριο του Πανιωνίου για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Ρισέρ, όμως το πλασέ που επιχείρησε στην κίνηση απέκρουσε ο Ρισέρ με τα πόδια.

Κι αν οι επιθετικοί των "κυανέρυθρων" δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Ρισέρ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, τον ρόλο τους διεκδίκησε ο Μαρσέλο Πλετς, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 20' (με πολύ δυνατό σουτ) ανάγκασε τον Ρισέρ να εκτιναχθεί και να διώξει με το αριστερό χέρι την μπάλα σε κόρνερ.

Χωρίς άλλη αξιόλογη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ενάπαυλα, με τον Πανιώνιο να βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στην φάση των ομίλων. Στην επανάληψη, ο Έβαλντ Λίνεν, αναγκάστηκε να σπαταλήσει μία από τις αλλαγές του για να περάσει εκτός αγώνα τον Κόντη, οποίος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ο Γερμανός τεχνικός παράλληλα με την αλλαγή σκέφτηκε να τροποποιήσει το σύστημά του περνώντας στην θέση του νεαρού επιθετικού, τον αμυντικό μέσο Μάριο Νικολάου.

Η συγκεκριμένη κίνηση, ίσως να ήταν μία από τις αιτίες που οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν νωθροί στο δεύτερο μέρος, με την Σοσό να πιέζει με την σειρά της, για το τέρμα που θα της έδινε δικαίωμα στο... όνειρο. Αυτό και έκανε η ομάδα του Φρεντερίκ Αντζ, η οποία στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή του Κρέσιτς, ευτύχησε να περύχει τέρμα με την βοήθεια ενός... αντιπάλου. Συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό, ο Νταγκανό έβγαλε όμορφη μπαλιά για τον Γκερσία, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κρέσιτς, όμως ο Κουμορτζί που ακολουθούσε την φάση και προσπάθησε να αποσπάσει την μπάλα από τον αντίπαλο επιθετικό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι ποδοσφαιριστές του Έβαλντ Λίνεν, από εκεί αν και συνέχιζαν να πιέζονται κέρδισαν τις μονομαχίες και διόρθωσαν σε έναν βαθμό τις μεταβιβάσεις τους, παίρνοντας ξανά το κέντρο, με τον Τζιμπούρ στην κορυφή να είναι όμως αποκλειστικά μόνος του για να απειλήσει.

Η συνέχεια, είχε άγχος για τον Πανιώνιο, αλλαγές για Λίνεν και Αντζ, όμως καθόλου τέρματα παρά την μεγάλη ευκαιρία του Μπίρσα στο 92ο λεπτό όταν ο ποδοσφαιριστής της Σοσό, βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα του Πισό, όμως η κεφαλιά του έφυγε άουτ, κάνοντας τους οπαδούς του Πανιωνίου, να βουλιάξουν ανακουφισμένοι στα καθίσματά τους, λίγα δευτερόλεπτα, πριν ο διαιτητής της αναμέτρησης στείλει με το σφύριγμά του, τους "κυανέρυθρους" στην κλήρωση της Τρίτης.
Συνέντευξη Τύπου
Όλα τα λεφτά...
Η μεγάλη πρόκριση του Πανιωνίου, στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, αλλά και ο κόσμος που σχεδόν γέμισε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κακή εμφάνιση και την ήττα του Πανιωνίου. Με άλλη μια νίκη έναντι ενός σαφώς κατώτερου αντιπάλου, ο Πανιώνιος θα μπορούσε να συνεισφέρει μερικούς ακόμα βαθμούς στην χώρα μας.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Σόσο
(Φρεντερίκ Αντζ): Ρισέρ, Πισό, Τζόκιτς, Αφολαμπί, Περκίς, Πιτό, Ντο, Μπίρσα, Ιζαμπέ, Νταλμά, Νταγκανό
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανιώνιος
(Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Πλετς, Μαϊστόροβιτς, Μανιάτης, Σπυρόπουλος, Κουμορτζί, Μάκος, Γουνδουλάκης, Φερνάντες, Τζιμπούρ, Κόντης
1' Έναρξη αγώνα
Η αναμέτρηση αρχίζει με τους Γάλλους στην σέντρα
2' Κόρνερ Πανιώνιος Φερνάντες
Ο Αργεντίνος μέσος του Πανιωνίου εκτελεί κόρνερ από δεξιά, ο Ρισέρ βγαίνει με γροθιές και διώχνει την μπάλα.
5' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μάκος
8' Ευκαιρία Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο Πλετς εκτελεί έξυπνα φάουλ στην μεσαία γραμμή και βρίσκει στην πλάτη της άμυνας της Σοσό τον Τζιμπούρ, ο οποίος όμως δεν μπορεί να κάνει το κοντρόλ που θα του έδινε την ευκαιρία να βρεθεί τετ-α-τετ με τον Ρισέρ.
13' Σουτ Σόσο Ιζαμπέ
Ο Ιζαμπέ σκάβει την μπάλα για τον Νταγκανό, αυτός προσπαθεί να πλασάρει όμως κόβεται από τους αμυντικούς του Πανιωνίου, όμως ο Ιζαμπέ που έρχεται από πίσω πλασάρει όμως ο Πλετς πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.
14' Δοκάρι Σόσο Νταγκανό
Ο Ιζαμπέ εκτελεί το κόρνερ, ο Νταγκανό σηκώνεται ψηλότερα από τους αντιπάλους του στην περιοχή πιάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς.
18' Ευκαιρία Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Ο Ντάριο Φερνάντεζ με εκτέλεση φάουλ βρίσκει στην πλάτη της άμυνας της Σοσό τον Γουνδουλάκη, ο οποίος απέναντι από τον Ρισέρ δεν καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα καθώς το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Γάλλος τερματοφύλακας απέκρουσε με τα πόδια.
20' Φάουλ Πανιώνιος Πλετς
Ο αμυντικός του Πανιωνίου, εκτελεί με δύνατο σουτ το φάουλ που κέρδισε ο Φερνάντες, ο Ρισέρ όμως διώχνει την μπάλα με δυσκολία σε κόρνερ.
28' Κεφαλιά Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο Φερνάντες εκτελεί κόρνερ από αριστερά, ο Τζιμπούρ κερδίζει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή όμως η μπάλα φτάνει εύκολα στην αγκαλιά του Ρισέρ.
35' Αλλαγή παίκτη Σόσο
Ο Νταλμά περνά εκτός αγώνα καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Στην θέση του ο Γκερσία
38' Σχόλιο
Ο ρυθμός του παιχνιδιού, όσο πλησιάζουμε τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου πέφτει, με τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου να δυσκολεύονται πλέον να φτάσουν στην περιοχή του Ρισέρ.
39' Κίτρινη κάρτα Σόσο Περκίς
41' Σουτ Πανιώνιος Τζιμπουρ
Ο επιθετικός του Πανιωνίου, πιάνει ένα δυνατό σουτ, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Ρισέρ όμως πέφτει και μπλοκάρει σταθερά.
43' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κουμορτζί
43' Κίτρινη κάρτα Σόσο Ιζαμπέ
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Νικολάου παίρνει την θέση του Κόντη, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Σχόλιο
Καλύτερη σε αυτά τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Σοσό, η οποία όμως δεν έχει καταφέρει να απειλήσει τον Κρέσιτς.
54' Γκολ Σόσο αυτ. Κουμορτζί
Ο Γκερσία μετά από μπαλιά του Νταγκανό βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Κρέσιτς, ο Κουμορτζί που ακολουθεί προσπαθεί να του αποσπάσει την μπάλα όμως άθελά του την στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του.
66' Σχόλιο
Βεβιασμένες μεταβιβάσεις από τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να βρουν ρυθμό μετά το γκολ της Σοσό. Ο Πανιώνιος πιέζεται...
70' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Φερνάντεζ
72' Σουτ Πανιώνιος Μάκος
Ο Τζιμπούρ μπαίνει μέσα στην περιοχή με τον Αφολάμπι κολλημένο στην πλάτη του. Ο Γαλλοαλγερινός φορ, περνάει την μπάλα στον Μάκο, ο οποιός με προσποίηση αποφεύγει το προσωπικό του μαρκάρισμα σουτάρει όμως ο Ρισέρ πέφτει και μπλοκάρει.
75' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μανιάτης
80' Αλλαγή παίκτη Σόσο
Ο Πανκρατέ παίρνει την θέση του Τζόκιτς
81' Κίτρινη κάρτα Σόσο Ντο
82' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σκούφαλης παίρνει την θέση του Μάκου
86' Σουτ Σόσο Πανκρατέ
Ο επιθετικός της Σοσό βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου, σούταρε με το αριστερό, όμως ο Κρέσιτς πέφτει και μπλοκάρει.
89' Φάουλ Πανιώνιος Φερνάντεζ
Ο Αργεντίνος του Πανιωνίου εκτελεί φάουλ, όμως ο Ρισέρ αποκρούει.
90' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Μπερτέ παίρνει την θέση του Φερνάντεζ
90' Λήξη αγώνα


















TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ