EUROPA LEAGUE

Μικρά-μικρά από την "Mπούλεν Αρίνα"

Μικρά-μικρά από την "Mπούλεν Αρίνα"
aekpanigir

Το SPORT24 βρίσκεται στη "Μπούλεν Αρίνα" του Σάλτσμπουργκ και σας μεταφέρει την ατμόσφαιρα…

- Παρουσίαση ομάδας με μουσική heavy metal πρώτη φορά ακούω. Και σε κακή έκδοση μάλιστα. To θρυλικό "Boys don't cry" των Cure διασκευασμένο από μία μπάντα που γρατζουνάει με οργή τις κιθάρες και τα μπάσα και έναν τύπο που γαβγίζει βραχνιασμένος. Χειρότερα και από Thrash metal. Συγνώμη αυτό είναι trash metal!
- Τίποτα ιδιαίτερο από πλευράς Αυστριακών στις εξέδρες. Εκκλησία το γήπεδο. Αν δεν ήταν και αυτός ο περίεργος τύπος με την απαίσια φωνή θα νόμιζες ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία. Μισογεμάτο το γήπεδο, οι Ακετζήδες φωνάζουν σαφώς περισσότερο, ο Τραπατόνι τους κοιτάζει... Σαν να μου φαίνεται ότι φοράει ωτασπίδες... Ε, πως να αντέξει ο ελεγκάντ Ιταλός με αυτή τη βαβούρα.

- Ανάμεσα στους επιφανείς ΑΕΚτζήδες και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Χριστόφορος Ζαραλίκος με μάσκα του Ζορό!!!! Δεν παίζει ο Μπλάνκο όμως, Λάθος timing!

- Να και η Σάλτσμπουργκ... Καλώς τα παιδιά, καλώς τα, 3-0... Α, αυτό ήταν από το πρώτο ματς. Μπορεί και να επαναληφθεί. Από την ανάποδη όμως. Ένα 0-3 μια χαρά θα μας ερχόταν. Βλέπετε εδώ στην Αυστρία η νίκη του Ολυμπιακού έκανε μεγάλο γκελ. Όχι στους ντόπιους, στην ΑΕΚ την ίδια.

- Σκεφτείτε δηλαδή να συμβεί το απευκταίο και να έρθει ένας απρόσμενος αποκλεισμός. Θα είναι απίστευτη η καζούρα. Οι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν μόνο πρόκριση, θέλουν και νίκη έλεγαν πριν το ματς. Για να δούμε...

- Η ώρα 20.51, η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο. Και οι 18 εμφανίστηκαν μαζί, για να πάρουν μια γεύση από αυτόν τον περίεργο τάπητα. Ωπα, να και μια ζεμπεκιά... Γλύστρισε ο Κονέ. Δεν έπεσε όμως, κατάφερε να μείνει όρθιος...

- Διακρίνω μια μικρή απορία στον Ισμαέλ Μπλάνκο. Ίσως περίμενε ότι θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Όμως ο Φερέρ έκρινε ότι μετά από 3 συνεχόμενα ενενηντάλεπτα, ήρθε ή ώρα για την ξεκούραση του πολεμιστή. Τον θέλει φρέσκο για τον Πανιώνιο,

- Οι επιλογές του προπονητή μεταφράζονται ως εξής: θέλει ενισχυμένο κέντρο ώστε να ελέγξει το ρυθμό στα πρώτα λεπτά του αγώνα που αναμένονται και πιο δύσκολα. Και καφές και Ενσαλίβα και Τόζερ στην ίδια ενδεκάδα για πρώτη φορά. Ο Ρίμπο βέβαια δεν βγαίνει ποτέ! Ο Φερέρ ξέρει ότι ο Βραζιλιάνος μπορεί μια μια φάση στο πρώτο ημίχρονο να καθαρίσει οριστικά την πρόκριση. Και έπειτα να περάσει στον πάγκο...

- Στις 20.43 εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο ο πρώτος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Είναι Αυστριακός κατά σύμπτωση. Τον λένε Γιούργκεν Μάχο και είναι τερματοφύλακας. Ναι είναι και καλά… Ακριβώς επειδή δεν έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς. 360 λεπτά καθαρής εστίας, δεν θέλει με τίποτα να τη λερώσει απόψε, μέσα στην πατρίδα του.

- Ήρθε η ενδεκάδα στα χέρια μας. Μάχο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Άλβες, Ενσαλίβα, Τόζερ, Μαντούκα, Ριβάλντο, Καφές, Λυμπερόπουλος. Με ενισχυμένο κέντρο και εκτός ενδεκάδας τον μασκοφόρο Μπλάνκο. Πω πω, παίζει να μην έπεσε καμία εφημερίδα μέσα στην ενδεκάδα. Και μου αρέσει που χθες ο ένας κρυβόταν από τον άλλον. Α ρε Φερέρ, τι τους κάνεις….

- Δεν σταμάτησαν να βρέχουν τον συνθετικό χλοοτάπητα οι Αυστριακοί. Η βροχή που περίμεναν δεν ήλθε οπότε αποφάσισαν να δημιουργήσουν από μόνοι τους συνθήκες γλιστερού αγωνιστικού χώρου. Άρχισαν να ρίχνουν νερό στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) και δεν σταμάτησαν μέχρι που οι ομάδες εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο για να ξεκινήσουν ζέσταμα. Να δούμε πως θα αντεπεξέλθει η ΑΕΚ στις συνθήκες που τώρα δημιουργούνται.

- Βέβαια ποιο είναι τώρα το αιτιολογικό για να βρέχει κανείς το συνθετικό χλοοτάπητα είναι μια άλλη ιστορία… Για να μεγαλώσει το χορτάρι; Γηπεδούχοι είμαστε σου λέει, ότι θέλουμε κάνουμε. Κι έλα τώρα εσύ Ριβάλντο και προσπάθησε να ισορροπήσεις και να παίξεις μπάλα. Υποψιάζομαι πολύ βουτιά και κολοτούμπα απόψε. Ελπίζω οι δικοί μας να έχουν εξοπλιστεί με τα κατάλληλα παπούτσια.

- Καταπληκτικό το γήπεδο της Σάλτσμπουργκ. Γήπεδο καθαρά ποδοσφαιρικό, που επί της ουσίας πρόκειται για μια μοντέρνα σιδηροκατασκευή η οποία ωστόσο είναι τόσο σωστά και όμορφα επενδυμένη που σου προκαλεί δέος. Εντός του γηπέδου αισθάνεσαι ότι εφόσον γεμίσει από ένα φανατικό κοινό, εύκολα μετατρέπεται σε έδρα που μπορεί να καθηλώσει τον αντίπαλο. Ας ελπίσουμε ότι οι Αυστριακοί δεν έχουν τη φωνή και κυρίως το κουράγιο να σπρώξουν την ομάδα τους σε ένα δυνατό ξεκίνημα.

- Στις 20.05 (ώρα Ελλάδας πάντα) εμφανίστηκαν στο γήπεδο οι πρώτοι φίλοι της ΑΕΚ. Ακριβώς πίσω από ένα τέρμα ξεκίνησαν την ανάρτηση των πανό τους και φώναξαν τα πρώτα συνθήματα υπέρ της αγαπημένης ομάδας τους. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η άφιξή τους στο Σάλτσμπουργκ και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις περίπου 700 θα βρεθούν στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για εκείνους. Βλέπετε η φήμη ταξιδεύει πιο γρήγορα και από το όνομα και η δική μας δεν είναι και η καλύτερη… Ανάμεσα σε πλέξιγκλας και πίσω από ένα συρμάτινο σήμα! Και μη χειρότερα…

- Ακριβώς απέναντι βέβαια, στο πέταλο των Αυστριακών, προφανώς εκεί που κάθονται οι φανατικοί της Σάλτσμπουργκ (αλήθεια υπάρχουν κι εδώ τέτοιοι;) υπάρχει ένα παρόμοιο σύρμα. Αν υποψιαστώ ότι κι αυτοί οι «άχρωμοι» τύποι πετούν μπουκάλια και κέρματα…

- Όσο περισσότερο παρατηρώ τον αγωνιστικό χώρο, τόσο ενισχύεται η εντύπωσή μου ότι ο συγκεκριμένος αγωνιστικός χώρος δεν είναι καν 5ης γενιάς, όπως εκείνος του κολεγίου Deree που η ΑΕΚ προετοιμαζόταν για το αποψινό ματς. Μου θυμίζει εκείνους των «5Χ5» πάνω από την εθνική ομάδα, στη Νέα Φιλαδέλδεια. Καλός για να μαζευόμαστε οι γείτονες και να βγάζουμε απωθημένα κάθε Τρίτη και Πέμπτη βράδυ, όχι όμως και για επαγγελματικές ομάδες.





























TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ