EUROPA LEAGUE

5/5 και γαλάζιο χρώμα στους ομίλους

5/5 και γαλάζιο χρώμα στους ομίλους
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΣΟΣΟ

4 ήττες ίσον 4 προκρίσεις για Λάρισα, Άρη, ΑΕΚ, Πανιώνιο σε μια ονειρώδη βραδιά. Και οι 5 στην κλήρωση της Τρίτης (videos)!

Παρά τις 4 ήττες ,Πανιώνιος και ΑΕΚ θα βρίσκονται στην κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ , την ερχόμενη Τρίτη, μαζί με τον Παναθηναϊκό που ξεπέρασε το εμπόδιο της Αρτμέντια την Τρίτη, αλλά και τη Λάρισα και τον Αρη που έφτασαν σε μια μεγάλη υπέρβαση για να αφήσουν εκτός θεσμού τη Μπλάκμπερν και τη Σαραγόσα αντίστοχα.
Οι "κυανέρυθροι" είχαν αβαντάζ δυο γκολ (από το 2-0 μέσα στη Γαλλία επί της Σοσό), ενώ η "Ένωση" βασίστηκε στο 3-0 του ΟΑΚΑ επί της Σάλτζμπουργκ και παρότι πιέστηκε πολύ, έχασε μόνο με ...ένα γκολ. Τις πιο γλυκές ήττες γνώρισαν Λάρισα και Άρης σε Ίγουντ Παρκ και Λα Ρομαρέδα αντίστοιχα, αφού τα 2-1 με τα οποία τελικά έχασαν τους έδωσαν τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου UEFA.

Matador ο Άρης

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ευρωπαϊκή ιστορία του πανηγυρίζει ο Άρης. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ηττήθηκε 2-1 από τη Σαραγόσα στο "Ρομαρέδα", στον αγώνα ρεβάνς του Α' γύρου του κυπέλλου UEFA, αλλά χάρη στο 1-0 του πρώτου ματς πήρε την πρόκριση για τη φάση των ομίλων του θεσμού.

Ο Χαβίτο, που είχε περάσει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, πέτυχε στο 62' το "χρυσό" εκτός έδρας γκολ των Θεσσαλονικέων, ενώ για τους Ισπανούς σκόραραν οι Ολιβέιρα (20') και Σέρχιο Γκαρθία (72'). Στο πλευρό του Άρη, να σημειωθεί, πως στάθηκαν 1.500 οπαδοί του.

Η Σαραγόσα προηγήθηκε στο εικοσάλεπτο, ο Άρης, όμως, είχε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει και να μην απωλέσει την ψυχραιμία του, ακόμα και όταν βρέθηκε να υπολείπεται εκ νέου στο σκορ.

Στάθηκε όρθια στο Ίγουντ Παρκ

Η ΑΕΛ προκρίθηκε στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA για πρώτη φορά στην ιστορία της παρότι ηττήθηκε με 2-1 από την Μπλάκμπερν στο Ίγουντ Παρκ. Οι "βυσσινί" έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και προκρίθηκαν δίκαια με κομβικό σημείο το γκολ του Κλέιτον με το οποίο άνοιξαν το σκορ και φώρτοσαν άγχος τους παίκτες του Χιούζ.

Η Μπλάκμπερν κατάφερε να ισοφαρίσει στα χασομέρια του πρώτου μέρους και να πάρει προβάδισμα στις αρχές της επανάληψης, όμως οι παίκτες του Γιώργου Δώνη κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ σε αυτά τα επίπεδα και να πάρουν μια μεγαλειώδη από κάθε άποψη πρόκριση.

Μεθυσμένη πολιτεία θυμίζει το βράδυ της Πέμπτης η Λάρισα καθώς η ΑΕΛ με μία εξαιρετική εμφάνιση έγραψε ιστορία με αποτέλεσμα να βγάλει τους φιλάθλους της στους δρόμους με τα ξέφρενα πανηγύρια να μην έχουν σταματημό στον θεσσαλικό κάμπο.

Ήττα πρόκρισης και η ΑΕΚ


Η ΑΕΚ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στη... μοκέτα του "Red Bull Arena" αλλά ακόμα και αυτό δεν ήταν ικανό να την απομακρύνει από τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, με την διαφορά της από την Σάλτσμπουργκ να είναι εμφανή ακόμα και στην κακή της βραδιά. Το τελικό 1-0 στέλνει την ΑΕΚ στην κλήρωση της Τρίτης και αφήνει τους Αυστριακούς ευχαριστημένους από την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας της έδρας των Αυστριακών επηρέασε σαφέστατα την απόδοση των παικτών της Ένωσης, παρ’ όλα αυτά πήραν αυτό που ήθελαν, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είχαν τις ευκαιρίες, αλλά σκόραραν μόνο μία φορά και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με αυτή τη νίκη γοήτρου.

Τρέλα και στην πλατεία


Αν και ηττήθηκε με 1-0 (αυτ. ο Κουμορτζί) ο Πανιώνιος πέρασε στην φάση των ομίλων χάρη στο 2-0 της Γαλλίας. Αν και με κακή εμφάνιση, έχασε με 1-0 από την κατώτερη Σοσό, ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει την πρόκριση χάρη στην νίκη του στην Γαλλία με 2-0. Οι Γάλλοι κατάφεραν να σκοράρουν την μία από τις δύο φορές που βρέθηκαν στην περιοχή του Πανιωνίου. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης, ο Κουμορτζί πουμε στο 54' κρέμασε τον τερματοφύλακά του.

Διαβάστε αναλυτικά για τους ελληνικούς θριάμβους, δηλώσεις των πρωταγωνιστων και ρεπορτάζ των πανηγυρισμών στα αντίστοιχα άρθρα και δείτε τα γκολ.

Πανιώνιος-Σοσό 0-1

Σάλτσμπουργκ-ΑΕΚ 1-0

Μπλάκμπερν-ΑΕΛ 2-1



Σαραγόσα-Άρης 2-1








































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ