ΑΕΚ

Σάλτσμπουργκ-ΑΕΚ 1-0

Σάλτσμπουργκ-ΑΕΚ 1-0
New Image

Η κακή ΑΕΚ έχασε με 1-0 στην Αυστρία από την Σάλτσμπουργκ αλλά θα βρεθεί στην κλήρωση της Τρίτης

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 19΄ ο Λόκβεντς. Η κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA θα γίνει στις 9/10 στη Νιόν.
Ο συνθετικός χλοοτάπητας της έδρας των Αυστριακών επηρέασε σαφέστατα την απόδοση των παικτών της Ένωσης, παρ’ όλα αυτά πήραν αυτό που ήθελαν, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είχαν τις ευκαιρίες, αλλά σκόραραν μόνο μία φορά και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με αυτή τη νίκη γοήτρου.

O... γνωστός Φερέρ


Ο Φερέρ αιφνιδίασε για ακόμη μία φορά με την ενδεκάδα καθώς άφησε εκτός τον Μπλάνκο και χρησιμοποίησε τελικά τον Τραϊανό Δέλλα δίπλα στον Ζεράλντο Άλβες, όπως και τον Παντελή Καφέ στην μεσαία γραμμή.

Ο Ισπανός "γέμισε" το κέντρο της ομάδας του με σύστημα 4-5-1 θέλοντας να κερδίσει το νευραλγικό αυτό χώρο του γηπέδου.

Κάτω από τα δοκάρια ο Μάχο των 360 λεπτών ανέπαφης εστίας με τους Ράμος, Δέλλα, Άλβες Αρουαμπαρένα, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Στην... γεμάτη μεσαία γραμμή ο Φερέρ επανέφερε τον Καφέ δίπλα στον Ενσαλίβα με τους Μαντούκα, Τόζερ αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στην μεσαία γραμμή (Καφές, Ενσαλίβα, Τόζερ στην ίδια ενδεκάδα για πρώτη φορά). Λίγο πιο μπροστά από τους τέσσερις σε ελεύθερο ρόλο ο Ριβάλντο με μοναδικό προωθημένο τον Λυμπερόπουλο.

Ίδιο σύστημα και για τον Τραπατόνι με τους Οχς, Μπόντναρ, Ντούντιτς, Καρμπόνι, Βονλάντεν, Γιέζεκ, Μέιερ, Στέινχοφερ, Λάιτγκεμπ, Αουφχάουζερ σε ένα πιο επιθετικό 4-5-1.

Πλεονέκτημα στη... μοκέτα


Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η διαφορά των δύο ομάδων έγινε αισθητή. Η Σάλτσμπουργκ απόλυτα εξοικειωμένη με τον πλαστικό τάπητα, ενώ από την άλλη οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να προσπαθούν να καταλάβουν τον "τρόπο λειτουργίας" του.

Οι Αυστριακοί πήραν τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν να βρουν το γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε από νωρίς στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η ομάδα του Τραπατόνι στη μοκέτα του Μπουλέν Αρίνα δεν είχε καμία σχέση με αυτή που παρουσιάστηκε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Παρά το φόρτωμα της μεσαίας γραμμής από τον Φερέρ οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον χώρο, με αποτέλεσμα να βγάζουν εύκολα φάσεις, κυρίως από τα πλάγια. Στο 5ο μόλις λεπτό ο Λόκβεντς έκανε την κεφαλιά πάσα στον Αουφχάουζερ, ο οποίος βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Μάχο αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε απελπιστικά άουτ.

Η Ένωση προσπάθησε να απαντήσει πέντε λεπτά αργότερα αλλά ο Ριβάλντο δεν κατάφερε να τοποθετηθεί σωστά πίσω από την μπάλα και το σουτ που έπιασε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή μετά από πάσα του Λυμπερόπουλου έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Οχς.

Η επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων συνεχίστηκε άμεσα με τον Λάιτγκεμπ να εκτελεί φάουλ και την μπάλα να βρίσκει στην πάνω μεριά του δοκαριού.

Η Σάλτσμπουργκ πίεζε την κιτρινόμαυρη άμυνας έχοντας τον έλεγχο του κέντρου και μετά από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες, ήρθε η φάση του εικοστού λεπτού. Ο Στέινχοφερ από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Λόκβεντς έπιασε την δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή και άνοιξε το σκορ.

Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Αυστριακών η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση με την καλύτερή της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο αλλά το σουτ του Ριβάλντο από την γωνία της μικρής περιοχής πέρασε άουτ στο 21'.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και προσπαθούσαν με σέντρες να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα, αλλά πότε ο Μάχο πότε η αστοχία του Λόκβεντς κράτησαν τον δείκτη του σκορ στο 1-0.

Ίδιο σκηνικό στην επανάληψη


Η ανάπαυλα του ημιχρόνου λειτούργησε υπέρ του δικεφάλου καθώς ναι μεν η Σάλτσμπουργκ είχε την πρωτοβουλία στο δεύτερο ημίχρονο αλλά οι Αυστριακοί είχαν χάσει τον ρυθμό τους.

Η Ένωση αν και δεν άλλαξε την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο συνεχίζοντας να είναι από μέτρια εώς και κακή, είχε το 3-0 του πρώτου αγώνα και πάνω σε αυτό στηριζόμενη πορεύθηκε.

Ο Φερέρ πέρασε τον Μπλάνκο στο παιχνίδι αλλά λίγο αργότερα απέσυρε τον Ριβάλντο βάζοντας τον Παπασταθόπουλο με τους κιτρινόμαυρους να γυρίζουν σε 3-5-2, την ώρα που ο Τραπατόνι φόρτωνε την επιθετική του γραμμή.

Συστήμτα πλέον δεν υπήρχαν με τους Αυστριακού να ψάχνουν με συνεχόμενες σέντρες το 2-0 και την ΑΕΚ να έχει κοπεί σε αμυντικούς και στους Λυμπερόπουλο-Μπλάνκο.

Τα λεπτά περνούσαν με τους γηπεδούχους να μην δείχνουν ομάδα ικανή να πετύχει 2 τουλάχιστον τέρματα και να αποκλείσουν την Ένωση και τον Τραϊανό Δέλλα να χάνει στο 77' την μεγαλύτερη ευκαιρία των κιτρινόμαυρων στον αγώνα. Ο "Κολοσσός" με κεφαλιά από το ένα μέτρο κατάφερε να σημαδέψει το δοκάρι στερώντας από την Ένωση την ισοφάριση, την πρόκριση χωρίς ήττα και τους βαθμούς στην Ελλάδα.

Τον τελευταίο λόγο στις ευκαιρίες είχε δικαιωματικά η Σάλτσμπουργκ. Στο 84' ο Λόκβεντς σούταρε μέσα από την περιοχή κι ως "από μηχανής θεός" ο Μπλάνκο έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Δύο λεπτά αργότερα ο Μάχο έπεσε σωτήρια στα πόδια του Αουφχάουζερ κι έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Οι συνθέσεις:


Σάλτσμπουργκ: Οχς, Μπόντναρ, Ντούντιτς, Καρμπόνι, Φονλάντεν (60΄ Ράκιτς), Γιέζεκ, Μέιερ, Στέινχοφερ, Λάιτγκεμπ (64΄ Γιανότσκο), Αουφχάουζερ

ΑΕΚ: Μάχο, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Ζεράλντο, Ράμος, Καφές, Ενσαλίβα, Τόζερ (88΄ Κονέ) , Μαντούκα (50΄ Μπλάνκο), Ριβάλντο (66΄ Παπασταθόπουλος), Λυμπερόπουλος

Το LIVE του αγώνα...


Η 11άδα των γηπεδούχων Σάλτσμπουργκ
Οχς, Μπόντναρ, Ντούντιτς, Καρμπόνι, Βονλάντεν, Γιέζεκ, Μέιερ, Στέινχοφερ, Λάιτγκεμπ, Αουφχάουζερ

Γήπεδο: Mπούλεν Αρίνα
Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)


Η 11άδα των φιλοξενούμενων AEK
Μάχο, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Ζεράλντο, Σίλβα, Καφές, Ενσαλίβα, Τόζερ, Μαντούκα, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος
1' Έναρξη αγώνα
5' Ευκαιρία Σάλτσμπουργκ Αουφχάουζερ
O Λόκβεντς έκανε την κεφαλιά πάσα στον Αουφχάουζερ που βρέθηκε απέναντι στον Μάχο μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
10' Σχόλιο
Αναγνωριστικό το παιχνίδια στα πρώτα λεπτά με την ΑΕΚ να προσπαθεί να εξοικειωθεί με τον αγωνιστικό χώρο
11' Σουτ Ριβάλντο
Ο Λυμπερόπουλος έστρεωσε με κεφαλιά στον Ριβάλντο, ο Βραζιλιάνος σούταρε απ'ευθείας λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει πολύ ψυλά από τα δοκάρια του Οχς
12' Δοκάρι Σάλτσμπουργκ Λάιτγκεμπ
Ο Λάιτγκεμπ εκτέλεσε φάουλ απο πολύ μακρινή απόσταση και αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
20' Γκολ Σάλτσμπουργκ Λόκβεντς
Ο Στέινχοφερ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Λόκβεντς έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της κιτρινόμαυρης κάνοντας το 1-0.
21' Ευκαιρία AEK Ριβάλντο
Ο Ζεράλντο έκανε την κεφαλιά πάσα στον Ριβάλντο αλλά ο τελευταίος δεν κτάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πολύ καλή θέση.
23' Κεφαλιά Σάλτσμπουργκ Αουφχάουζερ
Μπόντναρ τη σέντρα, κεφαλιά του Αουφχάουζερ, ο Μάχο ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε εύκολα.
29' Κίτρινη κάρτα AEK Δέλλας
36' Κίτρινη κάρτα Σάλτσμπουργκ Ντούντιτς
39' Ευκαιρία Σάλτσμπουργκ Λόκβεντς
Σέντρα του Βονλάντεν, κεφαλιά ψαράκι του Λόκβεντς, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάχο.
43' Ευκαιρία AEK Αρουαμπαρένα
Κόρνερ του Ριβάλντο, ο Αρουαμπαρένα έπιασε την κεφαλιά και ο Οχς απέκρουσε με δυσκολία.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Αλλαγή παίκτη AEK
Ο Μπλάνκο στη θέση του Μαντούκα
52' Ευκαιρία Σάλτσμπουργκ Γιέζεκ
Σέντρα του Βονλάντεν από δεξιά, ο Γιέζεκ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
58' Κεφαλιά Σάλτσμπουργκ Αουφχάουζερ
Σέντρα του Μπόντναρ από δεξιά, κεφαλιά του Αουφχάουζερ, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
60' Αλλαγή παίκτη Σάλτσμπουργκ
Ο Ράκιτς στη θέση του Βονλάντεν.
64' Αλλαγή παίκτη Σάλτσμπουργκ
Ο Γιανότσκο στη θέση του Λάιτγκεμπ.
66' Αλλαγή παίκτη AEK
Ο Παπασταθόπουλος στη θέση του Ριβάλντο.
70' Σχόλιο
Πιέζει χωρίς να απειλεί η Σάλτσμπουργκ, ενώ η ΑΕΚ έχει γυρίσει σε 3-5-2
77' Ευκαιρία AEK Δέλλας
Φάουλ του Τόζερ, ο Δέλλας εξ επαφής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
80' Κίτρινη κάρτα AEK Λυμπερόπουλος
84' Ευκαιρία Σάλτσμπουργκ Λόκβεντς
Σε κόρνερ της Σάλτσμπουργκ, η άμυνα της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Λόκβεντς έκανε το κοντινό σουτ και ο Μπλάνκο έδιωξε πάνω στη γραμμή.
87' Αλλαγή παίκτη AEK
Ο Κονέ στη θέση του Τόζερ.
90' Λήξη αγώνα


















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ