ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα και την ελπίδα του ως το φινάλε

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα και την ελπίδα του ως το φινάλε
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται μετά απ’ το χτύπημα απ’ την ΑΕΚ να σηκωθεί απ’ το... ρινγκ και να παλέψει ως το τέλος, ξεκινώντας απ’ το αποψινό (28/4, 20:30, COSMOTESPORTS 1HD, LiveSPORT24) ματς με τον Άρη κι ο Τερίμ καλείται να διαχειριστεί καλύτερα το ρόστερ του.

Το "χτύπημα" που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (24/4) απ’ την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν πολύ σκληρό και τον έριξε 4 βήματα πιο μακριά.

"Ζαλισμένος" πλέον απ’ το φυσιολογικό vertigo που ακολουθεί για μέρες μετά από μία τόσο "κακή" ήττα, αλλά πολύ περισσότερο μετά από μία τόσο απογοητευτική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να σηκωθεί και να σταθεί στα πόδια του απόψε (28/4, 20:30, COSMOTESPORTS 1HD και Live από το SPORT24) κόντρα στον Άρη και να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα του και την ελπίδα του ως το φινάλε.

Σε ένα ματς όπου ο αντίπαλός του θα έρθει (ξανά) για προσπαθήσει να πάρει... ψυχολογία ενόψει της καταληκτικής εφετινής μονομαχίας τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, οι "πράσινοι" οφείλουν να δείξουν ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο και πάνω απ’ όλα να μην εμφανίσουν την εικόνα μιας ομάδας που τα έχει παρατήσει. Κάτι τέτοιο, στο τέλος της ημέρας, θα ήταν προσβολή για την ίδια την εφετινή προσπάθειά τους, αλλά πάνω απ’ όλα για τον κόσμο τους που έπειτα από κάθε "στραβή" ήταν πάντα εκεί.

Σαφώς κι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία, τη διάθεση και τον ψυχισμό όλων και το τι θα έχει προηγηθεί στην Τούμπα, στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, που θα λήξει στο ημίχρονο του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Το "τριφύλλι" δεν έχει πια την τύχη στα δικά του χέρια και πόδια και θα πρέπει να περιμένει στραβοπάτημα της ΑΕΚ για να διαταραχθεί η βαθμολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτή την στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται απόψε (28/4, 20:30) να ξανα(δείξει) ζωντάνια και την εικόνα που πρέπει. Κι ο Φατίχ Τερίμ απ’ την πλευρά του, διατηρώντας πεισματικά "εξαφανισμένους" απ’ το αγωνιστικό πλάνο του τους Αϊτόρ και Μπαρτ Σένκεφελντ (ακόμα και τώρα όπου θα παίξει με σύνθεση... ανάγκης στα μετόπισθεν, δεδομένων των τιμωριών των Γεντβάι κι Ακαϊντίν) καλείται να διαχειριστεί πολύ καλύτερα το δυναμικό του, το οποίο έχει κρατήσει πολύ "κουμπωμένο" σχεδόν σε όλη τη σειρά των playoffs.

Η αποστολή δείχνει... ρόμβο

Σε ότι αφορά τώρα το αγωνιστικό πλάνο η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Τούρκος τεχνικός στο αποψινό ματς είναι ίσως ο μεγαλύτερος... γρίφος απ’ την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού. Σίγουρα θα υπάρξουν πολλές και σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, είτε αναγκαστικά (τιμωρίες Γεντβάι, Ακαϊντίν), είτε για λόγους φρεσκαρίσματος ή τραυματισμών (ενοχλήσεις Χουάνκαρ στον προσαγωγό).

Για δεύτερο σερί ματς θα μείνει εκτός ο Μπερνάρ Ντουάρτε, ο οποίος κρίθηκε πως θα ήταν προτιμότερο να συνεχίσει για 2-3 μέρες ακόμα με ατομικό πρόγραμμα μέχρι να εξαφανιστεί πλήρως η ενόχληση στους οπίσθιους μηριαίους μύες. Πιο πιθανό σενάριο είναι να πάει σε αλλαγή διάταξης κι επαναφοράς του 4-4-2 σε ρόμβο, όπως "έδειξε" και η επιλογή του να πάρει αυτή τη φορά και τους τρεις επιθετικούς που έχει στη διάθεσή του.

Τον πρώτο λόγο για την ενδεκάδα έχουν οι Ντραγκόφσκι (ή Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο, Μλαντένοβιτς στην άμυνα, οι Ρουμπέν Πέρεθ (στο "6"), Άνταμ Τσέριν, Τόνι Βιλένα (εσωτερικοί χαφ), Τάσος Μπακασέτας στα χαφ (στην κορυφή του ρόμβου) και οι Αντράζ Σπόραρ και Φώτης Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό αγώνα με τον Άρη, συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο και Βέρμπιτς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ