ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόρτο: Στον αέρα ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο μετά την ιστορική αλλαγή προέδρου των "δράκων" ύστερα από 42 χρόνια

Ο προπονητής της Πόρτο, Σέρζιο Κονσεϊσάο, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Φαμαλικάο για την Primeira Liga 2019-2020 στο "Μουνισιπάλ 22 ντε Ζούνιο", Φαμαλικάο | Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
Ο προπονητής της Πόρτο, Σέρζιο Κονσεϊσάο, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Φαμαλικάο για την Primeira Liga 2019-2020 στο "Μουνισιπάλ 22 ντε Ζούνιο", Φαμαλικάο | Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 © 2021 JOSE COELHO/ASSOCIATED PRESS

Εξελίξεις στη θέση του προπονητή φέρνει η αλλαγή προέδρου στην Πόρτο ύστερα από 42 χρόνια, με τον Αντρέ Βίλας Μπόας να αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα και να θέλει να σπάσει το συμβόλαιο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Καθόλου σίγουρη δεν είναι η παρουσία του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στον πάγκο της Πόρτο για 8η διαδοχική σεζόν, παρά το γεγονός ότι ο Πορτογάλος προπονητής μόλις πριν λίγες μέρες υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2028.

Αυτό γιατί οι "δράκοι" προχώρησαν σε μία ρηξικέλευθη αλλαγή, καθώς ο Πίντο Ντα Κόστα ύστερα από 42 χρόνια δεν είναι πλέον πρόεδρος της Πόρτο.

Στις χθεσινές (27/04) εκλογές του συλλόγου ο 87χρονος Πορτογάλος γνώρισε βαριά ήττα από τον άλλοτε τεχνικό των "δράκων", Αντρέ Βίλας Μπόας, με τον 42χρονο να γίνεται ο νέος διοικητικός ηγέτης παίρνοντας ποσοστό 80,28% των ψηφισάντων.

Ο Πίντο Ντα Κόστα στα 42 του χρόνια στον προεδρικό θώκο της Πόρτο μέτρησε 68 τίτλους αλλάζοντας το στάτους του συλλόγου, με τον Βίλας Μπόας να θέλει να φέρει αέρα αλλαγής στην ομάδα αρχής γενομένης από τη θέση του προπονητή.

"Η Πόρτο είναι και πάλι ελεύθερη. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την ευκαιρία και ελπίζω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των φίλων της ομάδας, που είναι να κατακτήσουμε τίτλους και ο σύλλογος να είναι αυτάρκης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πίντο Ντα Κόστα για όσα πρόσφερε στην Πόρτο για μια ολόκληρη ζωή και να του εγγυηθώ πως ο σύλλογος αυτός θα είναι για πάντα σπίτι του. Έχουμε μια δύσκολη αποστολή μπροστά μας, θα δουλέψω σκληρά για να ανακαινίσουμε, να καθαρίσουμε και να οργανώσουμε το σπίτι μας", δήλωσε μετά την εκλογή του ο 42χρονος Πορτογάλος, που θα είναι ο 32ος πρόεδρος που αναλαμβάνει να διοικήσει τους "δράκους" στα 131 χρόνια ζωής τους.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ