EUROPA LEAGUE

Φερέρ: "Aντέχουμε τις 2 διοργανώσεις"

Φερέρ: "Aντέχουμε τις 2 διοργανώσεις"
φερερ

Ο Φερέρ ανέλυσε τις σκέψεις του για τη Σάλτσμπουργκ. "Έχουμε το βάθος για 2 διοργανώσεις" (21:30 MEGA)

Τόνισε ότι η Ένωση θα διατηρήσει τις αρχές του επιθετικού ποδοσφαίρου που πάντοτε την διακρίνουν ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές ώστε κάποιοι παίκτες να πάρουν ανάσες ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο.
Σας φοβίζει περισσότερο ο τεχνικός χλοοτάπητας ή μήπως η κακή μέρα της ΑΕΚ;

« Φόβο δεν μπορώ να έχω ποτέ, μόνο σεβασμό, είναι αλήθεια πάντως ότι θα παίξουμε σε έναν χώρο που δεν είμαστε συνηθισμένοι. Όσον αφορά το ίδιο το παιχνίδι, έχουμε πολύ μεγάλη επιθυμία να παίξουμε και να τα πάμε καλά. Έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά».

Έχετε καταλήξει στην ενδεκάδα;

« Έχω την ιδέα για το σύνολο, όμως όταν έχεις τόσα πολλά ματς την εβδομάδα και δεν έχεις κάνει καλή αποκατάσταση, περιμένεις το τελευταίο κομμάτι τις προπονήσεις για να δεις πως είναι οι παίκτες σου ώστε να πάρεις το 100%. Θα περιμένω και τη σημερινή προπόνηση για να αποφασίσω οριστικά».

Θα παίξει για να σκοράρει ή να για να συμπληρώσει πέντε ματς χωρίς γκολ στην άμυνα η ΑΕΚ;

« Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες ιδέες και σωστή αυτοσυγκέντρωση, αυτή θα μας βοηθήσει να έχουμε σωστές τοποθετήσεις, να κερδίζουμε τη μπάλα και να βγαίνουμε μπροστά. Περιμένω ότι η Σάλτσμπουργκ θα μας πιέσει στην αρχή, αυτό κρύβει κάποιο κίνδυνο αλλά έχει και τα καλά του διότι θα είναι φυσικό να έχει τρύπες στην άμυνα. Μου αρέσει να μεταδίδω τις αρχές του επιθετικού ποδοσφαίρου στους παίκτες μου, δεν θέλω μόνο να αμύνονται».

Σκέφτεστε να ξεκουράσετε κάποιους παίκτες λόγω των συνεχόμενων αγώνων;

« Δεν έχει να κάνει με το ξεκουράσουμε αλλά με το να εκμεταλλευτούμε όλες τις αρετές του ρόστερ. Κάθε ματς είναι σημαντικό για εμάς και δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα το εγχώριο και την Κυριακή έχουμε πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο. Πιο συγκεκριμένα για αλλαγές δεν μπορώ να σας πω».

Η ΑΕΚ έχει το απαιτούμενο βάθος για να αντέξει το βάρος των δύο διοργανώσεων;

« Μέχρι στιγμής η ανταπόκρισή μας είναι πολύ καλή, είναι αλήθεια ότι όπως ήμασταν στην αρχή του πρωταθλήματος, πρακτικά έχω ξεκινήσει βασιζόμενος σε έναν συγκεκριμένο κορμό, όμως σίγουρα υπάρχουν τραυματισμοί και τιμωρίες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όμως στον αγωνιστικό χώρο θα φανεί αν μπορούμε ή όχι. Έχουμε πολλά νέα παιδιά που όμως δείχνουν ικανά να αντεπεξέλθουν και εγώ θα συνεχίσω να στηρίζομαι σε αυτά

Γιούργκεν Μάχο: «Πρέπει να τα δώσουμε όλα»

Πόσο σίγουρη μπορεί να είναι η ΑΕΚ για αυτό το ματς;

« Οπωσδήποτε πρέπει να παίξουμε καλά όσο κι αν μας βοηθάει το αποτέλεσμα. Θέλουμε βέβαια να εκπληρώσουμε το στόχο μας, τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο».

Πόσο μεγάλο κίνητρο είναι να κρατήσει και πάλι το μηδέν, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα της πατρίδας του;

« Προσπαθώ πάντα να μην δεχθώ γκολ, στα πρώτα τέσσερα ματς το κατάφερα πολύ καλά και αυτό είναι που θέλω σε κάθε παιχνίδι, να μην δεχθώ τέρμα. Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι δύσκολο για όλους, όμως πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το γήπεδο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να παίζουμε παντού και να αντέχουμε παντού γιατί είμαστε επαγγελματίες».

Ένα μυστικό της Σάλτσμπουργκ;

« Θα ήθελα να το ξέρω κι εγώ……»

Τζιοβάνι Τραπατόνι: «Δεν φεύγω»

Ο ιταλός τεχνικός βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εδώ και αρκετές εβδομάδες καθώς η ομάδα δεν πάει καλά στο πρωτάθλημα, αποκλείστηκε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ το 0-3 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήταν πολύ βαρύ για τους οπαδούς της ομάδας αλλά και για το ίδιο το βιογραφικό του. Ωστόσο ο «Τραπ» δηλώνει αποφασισμένος να παραμείνει στο τιμόνι της Σάλτσμπουργκ και να την οδηγήσει σε επιτυχίες.

« Δεν θα φύγω επειδή το θέλουν κάποιοι οπαδοί και ο Τύπος. Θα το έκανα μόνο αν η διοίκηση μου έλεγε ότι δεν με θέλει πλέον, όμως αυτό δεν ισχύσει σε καμία περίπτωση. Επίσης οι παίκτες είναι μαζί μου και χαρούμενοι που βρίσκομαι δίπλα τους. Η ομάδα έχει καλές και κακές στιγμές και σίγουρα δεν έχει φτάσει ακόμα στα στάνταρ που όλοι θέλουμε, όμως θα γίνει και αυτό».

Αναφορικά με το αυριανό ματς ο Ιταλός δήλωσε αισιόδοξος για την ανατροπή: « δύο φορές στο παρελθόν έχω καταφέρει να γυρίσω ματς από το 0-3 και ελπίζω ότι αύριο θα συμβεί και πάλι αυτό. Η ομάδα πρέπει να μπει από την αρχή δυνατά, να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ΑΕΚ είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα στην επίθεση κι ότι αν βρει την ευκαιρία και τους χώρους θα μας τιμωρήσει. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι αμυντικά και επιθετικά».








































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ