ΑΕΚ

Χωρίς δύο για την πρόκριση

Χωρίς δύο για την πρόκριση
μανου

Ο Φερέρ δίνει... ανάσες στους Ζήκο και Μανού, που δεν θα αγωνιστούν κόντρα στην Σάλτσμπουργκ

Ο Ισπανός προπονητής διαπίστωσε ότι αμφότεροι χρειάζονται προφύλαξη και τους απέκλεισε από την αποστολή που πετάει αύριο στις 10.30 το πρωί για την Αυστρία. Ο Φερέρ εξήγησε το σκεπτικό του αλλά και τι περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του στον αγώνα της Πέμπτης όπου η ΑΕΚ καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ της 3-0 από το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ.
Σας προβληματίζει το γεγονός ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί σε πλαστικό χλοοτάπητα;

« Αναμφίβολα πρόκειται για μια άλλη κατάσταση. Πρέπει να δώσουμε προσοχή, αφού είναι πιο γρήγορος, ενώ σίγουρα θα είναι βρεγμένος. Πρέπει να ξέρουμε να χειριστούμε τις διαφορετικές καταστάσεις που θα συναντήσουμε».

Προκαλούν φόβο στην ομάδα οι διαφορετικές συνθήκες που θα συναντήσει;


« Η λέξη φόβος δεν πρέπει να υπάρχει στο λεξιλόγιό μας στο δικό μου πάντως σίγουρα δεν υπάρχει. Θα την αντικαθιστούσα με τη λέξη δυσκολία και θα την χρησιμοποιούσα για τον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να προσέξουμε και η εμπειρία μας αυτές τις δύο ημέρες που κάνουμε προπονήσεις στον πλαστικό χλοοτάπητα των εγκαταστάσεων του κολεγίου Deree θα μας βοηθήσει πολύ. Θα ήθελα μάλιστα να ευχαριστήσω τη Σχολή για τη διευκόλυνση».

Πως πρέπει να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την Σάλτσμπουργκ, Ως φαβορί; Με τον αέρα του 3-0;


« Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μας ευνοεί μενί, ωστόσο από την εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο γνωρίζω ότι δεν είναι καθοριστικό. Πρέπει να παίξουμε σωστά στην αρχή για να παγώσουμε τον ρυθμό και τον αντίπαλο. Διαθέτει παίκτες με εμπειρία, οι οποίοι χειρίζονται πολύ καλά την μπάλα στον συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο γιατί έχουν μάθει να παίζουν καλύτερα σε αυτόν. Θα είναι ιδανικό να διατηρήσουμε ανέπαφη την εστία μας, αλλά και τη δυναμική των νικητών συνεχίζοντας να κερδίζουμε με αυτόν τον τρόπο που το επιτυγχάνουμε στα τελευταία ματς. Μας προσθέτει αυτοπεποίθηση. Άλλωστε στην Ευρώπη το επίπεδο είναι πιο υψηλό».

Για την απόφαση του να «κόψει» από την αποστολή τους Μανού και Ζήκο τόνισε:

« Ο Μανού θα μείνει στην Αθήνα γιατί δεν είναι απόλυτα έτοιμος και θα προετοιμαστεί για το ματς με τον Πανιώνιο. Με τον Ζήκο συζητήσαμε και αποφασίσαμε να μην έρθει μαζί μας, αφού ο αγωνιστικός χώρος δεν ευνοεί την κατάσταση στο γόνατό του».

Η ενδεκάδα

Όπως όλα δείχνουν, ο Φερέρ δεν θα αλλάξει πολλά πρόσωπα στην ενδεκάδα της Ένωσης. Η σκέψη πάντως να παρατάξει ένα περισσότερο συντηρητικό σχήμα ώστε η ομάδα να υπερασπιστεί καλύτερα το 3-0 του πρώτου αγώνα υπάρχει.

Αν τελικά ο Ισπανός αποφασίσει να επιστρέψει στο 4-5-1, τότε εκτός αρχικού σχήματος θα μείνει ένας εκ των Ριβάλντο, Λυμπερόπουλου ή Μπλάνκο. Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Ρίμπο λόγω κούρασης. Τη θέση του Ζήκου στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Ενσαλίβα ενώ θέση διεκδικεί και ο Παναγιώτης Κονέ. Δεδομένο θεωρείται ότι θα επιστρέψει σε αυτή ο Ζεράλδο Άλβες. Μια πιθανή ενδεκάδα αποτελούν οι Μάχο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Άλβες, Ενσαλίβα, Τόζερ, Κονέ, Μαντούκα, Λυμπερόπουλος (ή Ριβάλντο), Μπλάνκο.

Η αποστολή για τον αγώνα με την Σάλτσμπουργκ

Οι δεκαεννέα ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Φερέρ για τον αγώνα με την Σάλτσμπουργκ (Πέμπτη 4/10 – 21.30, Mega), είναι:

Μάχο, Μορέτο, Αραουμπαρένα, Άλβες, Ενσαλίβα, Παπασταθόπουλος, Ράμος, Τόζερ, Καφές, Μπούρμπος, Πλιάτσικας, Κονέ, Δέλλας, Ασκάρατε, Ντιουφ, Μαντούκα, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει για το Σάλτσμπουργκ με απευθείας πτήση τσάρτερ την Τετάρτη στις 10.30 και θα επιστρέψει την Παρασκευή.


























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ