ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Ρεάλ 0-0

Ο εφτάψυχος Ολυμπιακός παρά τους τραυματισμούς και τα δοκάρια της Ρεάλ πήρε χρυσό 0-0 από τη ''βασίλισσα'' στο Καραϊσκάκη

Ναι, η Ρεάλ είχε τις κλασικές ευκαιρίες. Ναι, η Ρεάλ ήταν καλύτερη. Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε ψυχή, τσαγανό, τσαμπουκά και καρδιά. Αυτά τα στοιχεία δεν... αγοράζονται. Ή τα έχεις ή δεν τα έχεις. Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν με νύχια και με δόντια, παίρνοντας ένα βαθμό αληθινό χρυσάφι κι έχοντας τη συγκλονιστική συμπαράσταση των φιλάθλων του, που γέμισαν το φαληρικό γήπεδο.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται στη δεύτερη θέση του ομίλου μαζί με τη Λάτσιο (5 βαθμούς), με τη Ρεάλ να είναι πρώτη με οκτώ και τη Βέρντερ Βρέμης στην τελευταία θέση με τρεις βαθμούς.

Ο κόσμος ήταν υπέροχος. Όπως πάντα, φωνή και τραγούδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ενώ την παράσταση έκλεψε το πέταλο των οργανωμένων οπαδών λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα.

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό οι Νικοπολίδης και Πάντος, που όποτε αγωνίζεται δίνει ό,τι έχει. Πέντε λεπτά είχε παίξει όλα κι όλα φέτος (αν εξαιρεθεί ο αγώνας του Super Cup με τη Λάρισα, όπου "έβγαλε" και τα 90 λεπτά), ως αλλαγή στη Βρέμη εναντίον της Βέρντερ. Όσο για τον Έλληνα τερματοφύλακα; Καθοριστικός για μία ακόμα φορά.

Να σημειωθεί πως η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει δίχως νίκη στην Ελλάδα. Σε επτά παιχνίδια, έχει πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες.

Με... γεμάτο κέντρο


Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Νικοπολίδης, με τον Πάντο στο δεξί άκρο της άμυνας, στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στο αρχικό σχήμα της πειραϊκής ομάδας. Ο Ράουλ Μπράβο κάλυψε το αριστερό άκρο, ενώ οι Ζεβλάκοβ και Ζούλιο Σέζαρ αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στολτίδης και Πατσατζόγλου ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Τζόρτζεβιτς, με δεξιά τον Γκαλέτι και αριστερά τον Λούα Λούα. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Κοβάτσεβιτς.

Από την πλευρά του, ο Μπερντ Σούστερ παρέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης με σύστημα 4-4-2. Την εστία της πρωταθλήτριας Ισπανίας υπερασπίστηκε ο Κασίγιας, με τον Σέρχιο Ράμος δεξιά στην άμυνα, τον Μαρσέλο αριστερά, ενώ οι Καναβάρο και Χάιντσε ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Γκάγκο και Ντιαρά αγωνίστηκαν ως αμυντικοί μέσοι, με τον Σνάιντερ δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Ρομπίνιο αριστερά. Ραούλ και Φαν Νίστελροϊ αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο των Μαδριλένων.

Κενά στην άμυνα

Ο Ολυμπιακός είχε σωστή τακτική στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και ένα σχήμα ανάγκης λόγω των πολλών απουσιών. Η έλλειψη συνοχής ήταν εμφανής, ειδικά στην άμυνα, ενώ κάποια αβίαστα λάθη οδήγησαν τη Ρεάλ σε καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος για μία ακόμα φορά άφησε τα διαπιστευτήρια του.

Στο 2ο λεπτό, ο Λούα Λούα επιχείρησε κάτι φιλόδοξο... Ανάποδο ψαλίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή (!), με τον Κασίγιας να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Κονγκολέζος επιθετικός στο 13' έκανε την ατομική προσπάθεια, επιχείρησε δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή της Ρεάλ, όμως η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο του Χάιντσε.

Ένα λεπτό αργότερα (14'), οι Μαδριλένοι έφτασαν κοντά στο γκολ... Κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Ρομπίνιο μπήκε από τα δεξιά (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ)΄στη μεγάλη περιοχή, έκανε το δεξί σουτ, αλλά ο Νικοπολίδης εντυπωσιακά απομάκρυνε την μπάλα και τον κίνδυνο.

Σύμμαχος το δοκάρι

Οι παίκτες του Ολυμπιακού κρατούσαν όσο μπορούσαν καλύτερα τις θέσεις τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όμως η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε κάθε αβίαστο λάθος των πρωταθλητών Ελλάδας. Στο 18', Ραούλ και Σνάιντερ έπαιξαν το ένα-δύο σε φάουλ, ο Ολλανδός έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Νικοπολίδη να διώχνει με τα πόδια την μπάλα. Στο 19', ο Σέζαρ έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω (τα αβίαστα λάθη που σας λέγαμε), ο Φαν Νίστελροϊ βρέθηκε απέναντι από τον Έλληνα πορτιέρο, όμως ο Ζεβλάκοβ με ένα τάκλιν αυτοθυσίας έκοψε την μπάλα πλάγια και έσωσε την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 20' ο Σνάιντερ μπήκε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, πιεζόμενος από τους Ραούλ Μπράβο και Σέζαρ, έκανε ένα αδύναμο σουτ με το δεξί και ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.

Στο 21', ο Ολυμπιακός απείλησε όταν ο Λούα Λούα τροφοδότησε τον Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, ο "Τζόλε" έκανε το γύρισμα, αλλά ο Κοβάτσεβιτς δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά από απόσταση βολής. Τρία λεπτά αργότερα (24'), η Ρεάλ "άγγιξε" το 1-0... Ο Σνάιντερ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Στολτίδης έκανε την προβολή, στην προσπάθειά του να διώξει και η μπάλα κτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας.

Ο Λούα Λούα σούταρε στο 31', με την μπάλα να καταλήγει άουτ (θα μπορούσε να "σπάσει" την μπάλα στον αφύλακτο Τζόρτζεβιτς), ενώ στο 35' η ισπανική ομάδα έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη τέρματος. Ο Σνάιντερ έκανε την κάθετη πάσα, ο Φαν Νίστελροϊ δεν ήταν σε θέση οφσάιντ, "κατέβασε" υπέροχα την μπάλα με το δεξί πόδι, έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και ο Πάντος στη συνέχεια απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Στο 38', ο Ραούλ Μπράβο επιχείρησε αριστερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Εφιάλτης τραυματισμών

Η επανάληψη, δεν άρχισε καλά για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Ραούλ Μπράβο τραυματίστηκε στο 48' και στο 53' έδωσε τη θέση του στον Αρτσούμπι. Ο Αργεντινός αριστερός μέσος κάλυψε το κενό που δημιουργήθηκε, σε μία θέση που δεν γνωρίζει, ντεμπουτάροντας στο φετινό Champions League.

Στο 54', ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Κοβάτσεβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λούα Λούα έκανε το σουτ από την... καρδιά της ισπανικής άμυνας, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς της Ρεάλ και στην επαναφορά ο Γκαλέτι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μέχρι το 65'. Στο 67', ο Λούα Λούα έκανε το σουτ με το δεξί λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Κασίγιας. Στο 68', ήταν η σειρά της Ρεάλ να απειλήσει, αλλά το σουτ του Σνάιντερ ανάγκασε τον Νικοπολίδη να απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια.

Ο κόσμος κράτησε όρθιος τους παίκτες

Ο κόσμος έβλεπε την προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις του και ανταπέδωσε με παλμό στις εξέδρες. Οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας δημιούργησαν ακόμα πιο καυτή ατμόσφαιρα, βλέποντας τη Ρεάλ μετά το 70' να έχει την υπεροχή και τους γηπεδούχους να στέκονται ξανά άτυχοι με δεύτερη αναγκαστική αλλαγή.

Στο 72', ο εξαιρετικός Νικοπολίδης έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια σουτ του Σνάιντερ, ενώ στο 73' ο Ρομπίνιο βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, έκανε το δεξί σουτ και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα των πρωταθλητών. Ένα λεπτό αργότερα (74'), ο Μενδρινός (ντεμπούτο στο Champions League) αντικατέστησε τον Σέζαρ, που τραυματίστηκε και ο Πατσατζόγλου πέρασε στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Ζεβλάκοβ. Αλχημείες...

Τα λεπτά περνούσαν και ο κόσμος στις εξέδρες φώναζε μία λέξη... Ολυμπιακός! Συγκινητική η υποστήριξη των φιλάθλων, συγκινητική και η παρουσία των παικτών του Λεμονή. Με ένα ανορθόδοξο σχήμα, οι ερυθρόλευκοι κατέθεσαν την ψυχή τους για μία ακόμα φορά. Ούτε η κεφαλιά του Ράμος στο 89' από κοντά βρήκε στόχο (στο κόρνερ του Σνάιντερ από τα δεξιά). Η ψυχή του Ολυμπιακού είχε βάλει... stop στην εστία του εκπληκτικού Αντώνη Νικοπολίδη.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού να γνωρίζουν στιγμές αποθέωσης από τον κόσμο της ομάδας, που αναγνώρισε την υπερπροσπάθεια. Έχει αλλάξει ο Ολυμπιακός, είναι ολοφάνερο. Τρομερή υποστήριξη από τους φιλάθλους, που δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα-όνειρο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοβ, Σέζαρ (74' Μενδρινός), Ραούλ Μπράβο (53' Αρτσούμπι), Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Λούα Λούα, Κοβάτσεβιτς (80' Κωνσταντίνου).

Ρεάλ Μαδρίτης (Μπερντ Σούστερ): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Καναβάρο, Χάιντσε, Μαρσέλο, Γκάγκο, Ντιαρά, Ρομπίνιο (82' Σαβιόλα), Σνάιντερ, Ραούλ (82' Μπαλμπόα), Φαν Νίστελροϊ.

Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Τσεχία)

Βοηθοί: Μάρτιν Μπάλκο (Τσεχία), Ρόμαν Κσαμπάι (Τσεχία)

Τέταρτος διαιτητής: Ρίχαρντ Χαβρίλα (Τσεχία)

Κίτρινες κάρτες: Τζόρτζεβιτς στο 44', Στολτίδης στο 49', Πάντος στο 71' (Ολυμπιακός), Κασίγιας στο 10', Ράμος στο 15' (Ρεάλ Μαδρίτης)

Κόκκινες κάρτες: -

Το Live του αγώνα

Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ρεάλ Μαδρίτης
Μπερντ Σούστερ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Καναβάρο, Ντιαρά, Ραούλ, Κάγκο, Ρομπίνιο, Μαρσέλο, Χάιντσε, Φαν Νίστελρόι, Σνάιντερ.
Η 11άδα των γηπεδούχων Ολυμπιακός
Τάκης Λεμονής: Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Ζούλιο Σέζαρ, Ραούλ Μπράβο, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Στολτίδης, Γκαλέτι, Λούα Λούα, Κοβάσεβιτς.

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)
Βοηθοί: Μπάλκο, Σαμπάι





1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ Ολυμπιακός Λούα Λούα
Ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Κασίγιας ήταν στη σωστή θέση κα μπλόκαρε.
6' Σουτ Ρεάλ Μαδρίτης Ράμος
Ατομική ενέργεια από τον 21χρονο μπακ από την δεξιά πλευρά και σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει μακριά από τα δοκάρια του Νικοπολίδη.
10' Κίτρινη κάρτα Ρεάλ Μαδρίτης Κασίγιας
13' Σουτ Ολυμπιακός Λούα Λούα
Ατομική ενέργεια από τον επιθετικό των γηπεδούχων που τελείωσε με σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να σταματάει στο πρόσωπο του Χάιντσε.
14' Ευκαιρία Ρεάλ Μαδρίτης Ρομπίνιο
Ο Βραζιλιάνος μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά βγήκε μόνος του απέναντι από τον Νικοπολίδη αλλά ο Έλληνας πορτιέρο κέρδισε τη μάχη διώχνοντας στο πρώτο τετ α τετ των Μαδριλένων.
15' Κίτρινη κάρτα Ρεάλ Μαδρίτης Σέρχιο Ράμος
19' Ευκαιρία Ρεάλ Μαδρίτης Φαν Νίστελροι
Δύο συνεχόμενα λάθη του Λούα Λούα έφεραν τη Ρεάλ σε πλεονεκτική θέση. Στην πρώτη ο Ολλανδός μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά λίγο πριν σουτάρει ο Ζβλάκοφ με εξαιρετικό τάκλι έδιωξε, στη συνέχεια ο Κονγκολέζος επιθετικός πούλησε και πάλι την μπάλα ο Ρομπίνιο μπήκε στην περιοχή αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε.
21' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Λούα Λούα έβγαλε με κάθετη πάσα τον Τζόρτζεβιτς μέσα στην περιοχή στο αριστερό άκρο, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα αλλά ο Κοβάσεβιτς δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά από την καρδιά της Ισπανικής άμυνας.
24' Δοκάρι Ρεάλ Μαδρίτης Χάιντσε
Μετά από κόρνερ ο Αργεντίνος τσίμπησε τη μπάλα και την έστειλε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη.
35' Δοκάρι Ρεάλ Μαδρίτης Φαν Νίστελροι
Ο Ολλανδός βγήκε μόνος του απέναντι από τον Νικοπολίδη πέρασε την μπάλα με αριστετεχνικό σκάψιμο πάνω από τον Έλληνα πορτιέρο αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
38' Σουτ Ολυμπιακός Ραούλ Μπράβο
Ο Ισπανός έκανε το δυνατό σούτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Κασίγιας.
43' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Τζόρτζεβιτς
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Στολτίδης
52' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Αναγκαστική αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ο Αρτσούμπι στη θέση του Ραούλ Μπράβο.
54' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Κοβάσεβιτς έκνε τη σέντρα, ο Λούα Λούα έκανε το σουτ από την καρδιά της Ισπανικής άμυναςη μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και στην επαναφορά ο Γκαλέτι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
60' Σχόλιο
Έχει πέσει ο ρυθμός στην επανάληψη. Χωρίς φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο.
67' Σουτ Ολυμπιακός Λούα Λούα
Γυριστό σουτ του Κονγκολέζου έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
68' Σουτ Ρεάλ Μαδρίτης Σνάιντερ
Σουτ του Σνάιντερ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή ο Νικοπολίδης έδιωσε σε κόρνερ με τα πόδια.
70' Σουτ Ρεάλ Μαδρίτης Ρομπίνιο
Σουτ του Βραζιλιάνου μέσα σπότην περιοή η μπάλα πέρασε άουτ.
71' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Πάντος
72' Σουτ Ρεάλ Μαδρίτης Σνάιντερ
Μακρινό σουτ από τον Σνάιντερ ο Νικοπολίδης έπεσε τη γωνία του και απέκρουσε για ακόμα μία φορά.
73' Σουτ Ρεάλ Μαδρίτης Ρομπίνιο
Νέο σουτ από τον Βραζιλιάνο ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ΄μπλόκαρε και πάλι.
74' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Αναγκαστική αλλαγή για τους γηπεδούχους.Ο Μενδρινός στη θέση του Ζούλιο Σέζαρ.
80' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Κωνσταντίνου στη θέση του Κοβάσεβιτς.
82' Αλλαγή παίκτη Ρεάλ Μαδρίτης
Σαβιόλα και Μπαλμπόα αντί των Ρομπίνιο Ραούλ
89' Κεφαλιά Ρεάλ Μαδρίτης Ράμος
Κεφαλιά του Ράμος από το ύψος της μικρής περιοχής η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
93' Λήξη αγώνα





































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ