CHAMPIONS LEAGUE

Λάτσιο-Βέρντερ Βρέμης 2-1

Λάτσιο-Βέρντερ Βρέμης 2-1
Λατσιο πανηγυρικο

Η Λάτσιο με δυο γκολ του Ρόκι επιβλήθηκε 2-1 της Βέρντερ Βρέμης

Ο Ντέλιο Ρόσι ήθελε τη νίκη και το έδειξε απο το σχήμα (4-3-3) που παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας το ρίσκο χρησιμοποιώντας τον Βαλόν Μπεχραμί σε θέση δεξιού μπακ (!). Ο Μπαλότα ήταν κάτω απο τα δοκάρια, Μπεχραμί (δεξί μπακ), Στεντάρντο, Κριμπάρι (κεντρικοί αμυντικοί), Τζάουρι (αριστερό μπακ) αποτελούσαν την τετράδα στην άμυνα. Μουντιγκάι, Λεντέσμα, Μουταρέλι ήταν στην μεσαία γραμμή, ενώ οι Μεγκνί, Ρόκι και Μακίνβα αποτελούσαν την τριπλέτα στην επίθεση.
Η Βέρντερ απο την άλλη, δεν είχε κάποια έκπληξη, καθώς ο Τόμας Σάαφ παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Βίζε ήταν κάτω απο τα δοκάρια, Φριτς (δεξί μπακ), Μερτεσάκερ, Νάλντο (κεντρικοί αμυντικοί), Πάσανεν (αριστερός μπακ) ήταν στην αμυντική γραμμή. Αντρέασεν, Μπάουμαν, Μπορόφσκι αποτελούσαν την τριάδα στην μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση ήταν οι Ντιέγκο, Ρόζενμπεργκ και Ούγκο Αλμέιδα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις ευκαιρίες. Στο 11' ο Στεντάρντο έκανε κεφαλιά απο το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Βίζε μπλόκαρε την μπάλα. Δυο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Τζάουρι να κάνει σουτ απο τ' αριστερά της περιοχής, όμως και πάλι ο Βίζε κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Οι “λατσιάλι” συνέχισαν να βρίσκουν “διαδρόμους” στην αντίπαλη άμυνα, όμως όταν έπρεπε να τελειώσουν τις φάσεις κάτι έκαναν λάθος, όπως στο 22' που ο Μακίνβα μπήκε στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Βέρντερ που έδειχνε να παλεύει μόνος του απέναντι στους Ιταλούς.

Οι παίκτες του Ρόσι έβλεπαν οτι είχαν το “πάνω χέρι” στην αναμέτρηση και συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, όπως αυτή στο 40' με τον Ρόκι, αλλά αυτή την φορά ήταν η σειρά του Πάσανεν ν' απομακρύνει την μπάλα και να στείλει τις δυο ομάδες στ' αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Ο Ρόκι πήρε το “όπλο” του

Η Λάτσιο συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 50' ο Μακίνβα είχε άλλη μια χαμένη ευκαιρία. Κάπου εκεί ο Τομάσο Ρόκι πήρε την κατάσταση στα χέρια του, στο 57' ο Πάσανεν ανέτρεψε τον Μεγκνί στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, ο Ρόκι ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, ο Βίζε μάντεψε σωστά και απομάκρυνε αρχικά αλλά ο Ιταλός επιθετικός ακολούθησε την φάση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Φριτς (63') και Νάλντο (65') προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να ισοφαρίσουν για την Βέρντερ και στο 68' οι Γερμανοί βρέθηκαν πίσω με δυο γκολ όταν ο Ρόκι “τσίμπησε” την μπάλα μπροστά απο τον Βίζε και έκανε το 2-0. Οι “πράσινοι” της Βρέμης συνέχισαν να προσπαθούν να σημειώσουν γκολ και να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Οι προσπάθειες των Ρόζενμπεργκ (81') και Αλμέιδα (84') δεν είχαν αποτέλεσμα, όμως στο 88' ο Ντιέγκο κατάφερε να μειώσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ενώ δυο λεπτά νωρίτερα ο Κριμπάρι είχε αντικρίσει δεύτερη κίτρινη κάρτα. Να σημειωθεί οτι και η Βέρντερ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, καθώς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντιέγκο αντίκρισε δυο κίτρινες κάρτες (!).

Συνθέσεις
Λάτσιο (Ν. Ρόσι):
Μπαλότα, Στεντάρντο, Μουταρέλι, Τζάουρι (18' Ντε Σιλβέστρι), Ρόκι, Μακίνβα (87' Σκαλόνι), Μεγκνί, Λεντέσμα, Κριμπάρι, Μουντιγκάι, Μπεχραμί.

Βέρντερ Βρέμης (Τ. Σάαφ): Βίζε, Πάσανεν, Νάλντο, Μπάουμαν (31' Γένσεν), Φριτς (76' Χάρνικ), Ρόζενμπεργκ, Ντιέγκο, Αντρέασεν, Αλμέιδα, Μπορόφσκι, Μερτεσάκερ.

Διαιτητής: Ι. Μπέμπεκ (Κροατία)
Βοηθοί: Τ. Πέτροβιτς (Κροατία), Τ. Σέτκα (Κροατία)
Τέταρτος: Ν. Κόβασιτς (Κροατία)
Κίτρινες: Στεντάρντο, Ρόκι, Κριμπάρι, Ντε Σιλβέστρι (Λάτσιο) – Ντιέγκο, Αντρέασεν, Μπορόφσκι (Βέρντερ Βρέμης)
Κόκκινες: Κριμπάρι (2η κίτρινη) – Ντιέγκο (2η κίτρινη)




















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ