ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κόπα Άφρικα: Ο διαιτητής που σφύριξε πρόωρα στο Τυνησία - Μάλι θα είναι VAR στο Γκαμπόν - Μαρόκο

Ο διαιτητής Τζάνι Σικαζούε σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης της Ιαπωνίας με την Πολωνία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη "Βόλγκογκραντ Αρένα", Βόλγκογκραντ | Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018
Ο διαιτητής Τζάνι Σικαζούε σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης της Ιαπωνίας με την Πολωνία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη "Βόλγκογκραντ Αρένα", Βόλγκογκραντ | Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 © 2022 SUNDAY ALAMMBA/ASSOCIATED PRESS

Ο διαιτητής, Τζάνι Σικαζούε, που σφύριξε δύο φορές τη λήξη του Τυνησία - Μάλι πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο θα βρίσκεται στο VAR στην αναμέτρηση της Γκαμπόν με το Μαρόκο για την 3η αγωνιστική του Κόπα Άφρικα.

Τα όσα συνέβησαν στο Τυνησία - Μάλι δεν τα έχουμε ξαναδεί. Ο Τζάνι Σικαζούε, ο ρέφερι της αναμέτρησης, προκάλεσε χάος στον αγώνα των δύο ομάδων για τον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022, σφυρίζοντας ανεξήγητα τη λήξη δύο φορές χωρίς να έχει συμπληρωθεί το 90λεπτο.

Συγκεκριμένα, σφύριξε τη λήξη στο 85', με τους παίκτες και τους πάγκους των δύο ομάδων να τον ενημερώνουν για το σφάλμα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, σφύριξε ξανά τη λήξη, αλλά αυτήν τη φορά δεν μεταπείστηκε από τις διαμαρτυρίες των Τυνήσιων, που έχαναν 0-1 σε εκείνο το σημείο.

Τελικά, η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (CAF) αποφάσισε να μην διεξαχθεί εκ νέου η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά να κατακυρωθεί υπέρ του Μάλι που βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0, ενώ επιβεβαίωσε πως ο ρέφερι της υπέστη θερμοπληξία. Ο Σικάζουε μάλιστα, θα βρίσκεται στο VAR στην αναμέτρηση της Γκαμπόν με το Μαρόκο για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ