ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κόπα Άφρικα: Δεν θα επαναληφθεί το Τυνησία - Μάλι που ο ρέφερι σφύριξε πρόωρα τη λήξη

Στιγμιότυπο από το Τυνησία - Μάλι στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής
Στιγμιότυπο από το Τυνησία - Μάλι στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής © 2022 SUNDAY ALAMMBA/ASSOCIATED PRESS

Η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επικύρωσε τη νίκη του Μάλι απέναντι στην Τυνησία στο Κόπα Άφρικα και αρνήθηκε την επανάληψη του αγώνα, επιβεβαιώνοντας πως ο ρέφερι της αναμέτρησης υπέστη θερμοπληξία.

Το τρίτο ημίχρονο στο Τυνησία - Μάλι έληξε οριστικά την Παρασκευή (14/1), καθώς η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (CAF) αποφάσισε να μην διεξαχθεί εκ νέου η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά να κατακυρωθεί υπέρ του Μάλι που βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0.

Μάλιστα, η CAF επιβεβαίωσε ότι ο ρέφερι υπέστη θερμοπληξία, όπως είχε αποκαλύψει ο δημοσιογράφος, Ταρέκ Ταλαάτ, με αποτέλεσμα να χάσει τη συγκέντρωσή του και να μην μπορεί να συνεχίσει. Μάλιστα, ο ρεπόρτερ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Instagram, ότι ο Σικάζουε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το τέλος του αγώνα για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τυνησίας έχει αιτηθεί τη επανάληψη του αγώνα, βασιζόμενη σε ερμηνεία κανονισμού που προβλέπει κάτι τέτοιο αν ο διαιτητής σφυρίξει λήξη πριν από το 90λεπτο. Για να στηρίξουν αυτό το αίτημα, φέρονται να κατέθεσαν φάκελο που αποδεικνύει ότι την ώρα των γεγονότων απουσίαζε από το πόστο του ο παρατηρητής αγώνα, Μάικ Λέιτε.

Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν την Τετάρτη (12/1) για τον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022, όμως ο διαιτητής, Τζάνι Σικαζούε, σφύριξε δύο φορές τη λήξη πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο. Η πρώτη φορά ήρθε στο 85' κι ενώ το 2ο ημίχρονο είχε διακοπεί πέντε φορές για αλλαγές των δύο προπονητών, μία φορά για cooling break και δύο φορές για την εξέταση στο video των πέναλτι που καταλόγισε ο Τζάνι Σικάζουε στις δύο ομάδες.

Στη συνέχεια, οι ιθύνοντες κάλεσαν τις ομάδες πίσω στον αγωνιστικό χώρο για να παιχθούν τα εναπομείναντα λεπτά, όμως οι Τυνήσιοι δεν αρνήθηκαν να επιστρέψουν, με συνέπεια ο τέταρτος διαιτητής να ρίξει την αυλαία και τη συνέχεια να δίνεται εκτός γηπέδου.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ