ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Δημοσιογράφος για τον διαιτητή του Τυνησία - Μάλι: "Υπέφερε από θερμοπληξία"

Δημοσιογράφος για τον διαιτητή του Τυνησία - Μάλι: "Υπέφερε από θερμοπληξία"
TWITTER

Δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο διαιτητής του Τυνησία - Μάλι, ο οποίος δυο φορές σφύριξε τη λήξη του αγώνα πριν συμπληρωθεί το 90', είχε υποστεί θερμοπληξία και έχασε τη συγκέντρωσή του, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αδιανόητα πράγματα συνέβησαν στην αναμέτρηση της Τυνησίας με το Μάλι για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022, αφού ο διαιτητής του αγώνα σφύριξε δύο φορές τη λήξη, αμφότερες πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο. Η πρώτη φορά ήρθε στο 85' κι ενώ το 2ο ημίχρονο είχε διακοπεί πέντε φορές για αλλαγές των δύο προπονητών, μία φορά για cooling break και δύο φορές για την εξέταση στο video των πέναλτι που καταλόγισε ο Τζάνι Σικάζουε στις δύο ομάδες.

Οι παίκτες και οι πάγκοι των δύο ομάδων τον ενημέρωσαν για το σφάλμα του και τελικά πήρε πίσω την απόφαση. Λίγα δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά αγώνα κι ενώ το σκορ παρέμενε 1-0 για το Μάλι (σύμφωνα με τα πλάνα, στο 89:45), ο διαιτητής σφύριξε ξανά τη λήξη! Αυτήν τη φορά η απόφαση ήταν οριστική.

Η Τυνησία αρνήθηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο για να παιχθούν οι καθυστερήσεις του αγώνα με το Μάλι, ύστερα από το πρόωρο τέλος που έδωσε ο διαιτητής στην αναμέτρηση των δύο χωρών για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2022. Ο διαιτητής από τη Ζάμπια αναμένεται σύντομα να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των αρμοδίων αρχών της CAF, όμως δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς πριν από 3,5 χρόνια είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα με την υποψία της διαφθοράς.

Πάντως, ο δημοσιογράφος, Ταρέκ Ταλαάτ, υποστήριξε ότι ο ρέφερι υπέφερε από θερμοπληξία, με αποτέλεσμα να χάσει τη συγκέντρωσή του και να μην μπορεί να συνεχίσει. Μάλιστα, ανέφερε στο λογαριασμό του στο Instagram ότι ο Σικάζουε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το τέλος του αγώνα για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν...

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ