ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Τυνησία - Μάλι: Ο διαιτητής είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα το 2018 λόγω υποψιών διαφθοράς

Ο διαιτητής Τζάνι Σικαζούε σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης της Ιαπωνίας με την Πολωνία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη "Βόλγκογκραντ Αρένα", Βόλγκογκραντ | Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018
Ο διαιτητής Τζάνι Σικαζούε σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης της Ιαπωνίας με την Πολωνία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη "Βόλγκογκραντ Αρένα", Βόλγκογκραντ | Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 © 2022 SUNDAY ALAMMBA/ASSOCIATED PRESS

Ο διαιτητής Τζάνι Σικαζούε που σφύριξε δύο φορές τη λήξη του Τυνησία - Μάλι πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα πριν από 3,5 χρόνια με την υποψία της διαφθοράς.

Ο Τζάνι Σικαζούε προκάλεσε χάος στην αναμέτρηση της Τυνησίας με το Μάλι, σφυρίζοντας ανεξήγητα τη λήξη δύο φορές χωρίς να έχει συμπληρωθεί το 90λεπτο του αγώνα για τον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022.

Η CAF δεν δέχθηκε την απόφασή του και αποφάσισε ο αγώνας να συνεχιστεί με τον τέταρτο διαιτητή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, αφού οι Τυνήσιοι δεν επέστρεψαν στο χορτάρι. Ο διαιτητής από τη Ζάμπια αναμένεται σύντομα να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των αρμοδίων αρχών της CAF, όμως δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το 2018, η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Αφρικής είχε τιμωρήσει τον Σικαζούε λόγω των αποφάσεών του στην αναμέτρηση μεταξύ Εσπεράνς και Πριμιέρο Αγκόστο για το Champions League Αφρικής. Η Εσπεράνς (ομάδα της Τυνησίας) είχε επικρατήσει με 4-2, ωστόσο ο Σικαζούε είχε καταλογήσει ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της για το 1-0, ενώ είχε ακυρώσει γκολ της ομάδας από την Αγκόλα για υποτιθέμενο φάουλ στον τερματοφύλακα.

"Ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου της CAF αποφάσισε ότι υπάρχει επαρκές έδαφος ώστε να διεξαχθεί ακροαματική διαδικασία σχετικά με τις κατηγορίες διαφθοράς εις βάρος του κ. Τζάνι Σικαζούε. Ο κ. Τζάνι Σικαζούε τίθεται προσωρινά σε διαθεσιμότητα από όλες τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες σχετικές με την CAF, εν αναμονή της διαδικασίας ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου", ανέφερε η τότε ανακοίνωση.

Η διαθεσιμότητα ίσχυσε από τον Νοέμβριο του 2018, ωστόσο η FIFA ήρε την απόφαση τον Ιανουάριο του 2019 για έναν διαιτητή που είχε σφυρίξει δύο αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο εκείνου του έτους (Βέλγιο - Παναμάς και Ιαπωνία - Πολωνία).

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ