ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Τυνησία - Μάλι 0-1: Δύο πέναλτι και δύο πρόωρα σφυρίγματα λήξης έκριναν τη νίκη

Ο Ιμπραχίμά Κονέ του Μάλι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Τυνησία για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 στο "Λίμπε Όμνισπορτ", Λίμπε | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022
Ο Ιμπραχίμά Κονέ του Μάλι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Τυνησία για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 στο "Λίμπε Όμνισπορτ", Λίμπε | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 © 2022 SUNDAY ALAMMBA/ASSOCIATED PRESS

Το Μάλι σκόραρε με το πέναλτί του, η Τυνησία όχι, σε ένα παιχνίδι όπου ο διαιτητής σφύριξε δύο φορές τη λήξη πριν συμπληρωθούν 90 λεπτά αγώνα. Πρεμιέρα με νίκη για το Μάλι στον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022.

Η ζέστη στο Λιμπέ ήταν μία δικαιολογία για ακόμα ένα παιχνίδι στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2022 χωρίς σπουδαίο θέαμα, ωστόσο το Μάλι πήρε τη νίκη που έψαχνε έστω και με 1-0 απέναντι στην Τυνησία, για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο διαιτητής Τζάνι Σικαζούε, ο οποίος σφύριξε δύο φορές τη λήξη πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου και τελικά ο αγώνας έριξε αυλαία 20 λεπτά αργότερα, από τον τέταρτο διαιτητή.

Το σκορ κρίθηκε από δύο πέναλτι στο 2ο ημίχρονο, αν και μέχρι τότε, οι παίκτες του Μοχαμέντ Μαγκασουμπά είχαν δείξει τις διαθέσεις τους και ήταν σαφείς. Το μοναδικό πρόβλημα ήταν η αστοχία στις επιθέσεις τους, αφού έβγαλαν το 1ο ημίχρονο με οκτώ τελικές, αλλά καμία στην εστία.

Οι Τυνήσιοι ήταν αρκετά υποτονικοί και δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή του Ιμπραχίμ Μουνκορό, με συνέπεια να το πληρώσουν. Με την έναρξη του 2ου μέρους, το Μάλι κέρδισε πέναλτι και ο Ιμπραχιμά Κονέ έγραψε το 1-0. Το σκορ δεν άλλαξε τα δεδομένα, ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός, μέχρι τελευταίο τέταρτο, όταν συνέβησαν... όλα!

Στο 77', ο Μουσά Τζενεπό έκανε χέρι και έπειτα από εξέταση της φάσης στο VAR, ο Γουαχμπί Καζρί έστησε την μπάλα στη βούλα. Ο Μουνκορό έπεσε σωστά και αποσόβησε την ισοφάριση.

Οι Τυνήσιοι πίεζαν για το 1-1 μέχρι το 85ο λεπτό, όταν ο διαιτητής Τζάνι Σικάζουε σφύριξε τη... λήξη! Οι παίκτες και οι πάγκοι των δύο ομάδων τον ενημέρωσαν για το σφάλμα του και τελικά πήρε πίσω την απόφαση. Με την επανέναρξη του αγώνα, ο Ελ Μπιλάλ Τουρέ έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Ντίλαν Μπρον και δέχθηκε πολύ αυστηρή κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής από τη Ζάμπια δεν άλλαξε την απόφαση ακόμα κι όταν είδε τη φάση το video.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά αγώνα κι ενώ είχαν γίνει αλλαγές και cooling break, ο διαιτητής σφύριξε ξανά τη λήξη! Αυτήν τη φορά η απόφαση ήταν οριστική, με συνέπεια οι Τυνήσιοι να σπεύσουν αρχικά στον τέταρτο διαιτητή και στη συνέχεια στον Σικάζουε για να διαμαρτυρηθούν.

Οι σεκιούριτι του γηπέδου έσπευσαν να προστατεύουν τον διαιτητή από τη Ζάμπια, ο οποίος φυγαδεύτηκε για τα αποδυτήρια προστατευόμενος από δύο σειρές σωμάτων που του έκαναν χώρο, την ώρα που οι παίκτες του Μάλι είχαν σπεύσει στην κερκίδα του "Όμνισπορτ" όπου βρίσκονταν οι συμπατριώτες τους για να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ