ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Τυνησία - Μάλι: Οι Τυνήσιοι δεν κατέβηκαν για τα τελευταία λεπτά, άγνωστη η τύχη του αγώνα

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Τυνησίας με το Μάλι
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Τυνησίας με το Μάλι ASSOCIATED PRESS

Η Τυνησία αρνήθηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο για να παιχθούν οι καθυστερήσεις του αγώνα με το Μάλι, ύστερα από το πρόωρο τέλος που έδωσε ο διαιτητής στην αναμέτρηση των δύο χωρών για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2022.

Το ανεπανάληπτο μπάχαλο στο Τυνησία - Μάλι για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 θα έχει και συνέχεια. Ύστερα από δύο σφυρίγματα λήξης από τον πρώτο διαιτητή πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά, αποφασίστηκε από την CAF να συνεχιστεί το παιχνίδι με τον τέταρτο διαιτητή, όμως οι Τυνήσιοι δεν επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τζάνι Σικαούζε σφύριξε τη λήξη στο 85', με τους παίκτες και τους πάγκους των δύο ομάδων να τον ενημερώνουν για το σφάλμα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα σφύριξε ξανά τη λήξη, αλλά αυτήν τη φορά δεν μεταπείστηκε από τις διαμαρτυρίες των Τυνήσιων, που έχαναν 0-1 σε εκείνο το σημείο.

Στα αποδυτήρια κι ενώ ο τεχνικός της Τυνησίας, Μοντέρ Κεμπαϊέρ, παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου, έγινε γνωστό ότι οι άνθρωποι της CAF είχαν δώσει εντολή για τη συνέχιση του αγώνα, για τις καθυστερήσεις που δεν παίχθηκαν (είχαν γίνει 5 διακοπές για αλλαγές, τρεις διακοπές για VAR και ένα cooling break στο 2ο ημίχρονο).

Οι δύο ομάδες εμφανίζονταν αρνητικές σε αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο το Μάλι δεν ήθελε να διακινδυνεύσει την απώλεια μιας σίγουρης νίκης και επέστρεψε στο χορτάρι. Δεν συνέβη το ίδιο με τους παίκτες της Τυνησίας όμως.

Το παιχνίδι δεν γινόταν να ξαναρχίσει κι έτσι ο τέταρτος διαιτητής σφύριξε κι αυτός τη λήξη του αγώνα, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ούτε τώρα στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο "Όμνισπορτ" του Λιμπέ, δεν έχει διευκρινιστεί αν το παιχνίδι έληξε με 1-0 υπέρ του Μάλι ή αν δεν έληξε με υπαιτιότητα της Τυνησίας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τυνησία θα απευθυνθεί σε όλες τις ποδοσφαιρικές αρχές και θα επιστρατεύσει όλα τα ένδικα μέσα για να αρχίσει από την αρχή ο αγώνας (θεωρούν ότι υπάρχει σχετικός κανονισμός στη διοργάνωση, εφόσον δεν συμπληρώθηκε 90λεπτο) και να μη μετρήσει η νίκη του Μάλι. Την ίδια ώρα, η CAF φέρεται να μην επιθυμεί κάτι τέτοιο, θεωρώντας ότι θα πληγεί ως προς τους χορηγούς της.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ