CHAMPIONS LEAGUE

Κόκκινη "ραψωδία" στο Μπερναμπέου

Αποθέωση Ισπανών στους ερυθρόλευκους οπαδούς που έσπασαν τα ρεκόρ ντεσιμπέλ.Το SPORT 24 ήταν εκεί

Η ομολογουμένως εκπληκτική εμφάνιση του Ολυμπιακού στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" δεν συνοδεύτηκε τελικά από κάποιο θετικό – βαθμολογικό – αποτέλεσμα. Βέβαια, και μόνο το γεγονός πως μετά το παιχνίδι όλοι οι Ισπανοί παίκτες στη μικτή ζώνη εκθείασαν την απόδοση των ερυθρόλευκων και μίλησαν για τη "Θεά (βλέπε Κασίγιας) τύχη" που τους βοήθησε να βγούν "ζωντανοί" μέσα από το ίδιο τους το σπίτι, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς το τι πέρασαν για σχεδόν δυο ώρες απέναντι σε έναν τόσο παθιασμένο και άξιο αντίπαλο.
Το είχαμε επισημάνει από την Τετάρτη, όταν λέγαμε πως ξέροντας ποιούς έχουν να αντιμετωπίσουν και γνωρίζοντας ότι ο Γκαλέτι τους έχει ήδη στερήσει έναν τίτλο μέσα στο Μερναμπέου ενώ ο Κοβάσεβιτς τους έχει αναγκάσει να πάνε στη σέντρα 10 φορές στη διάρκεια της καριέρας του, κυριολεκτικά έτρεμε το φυλλοκάρδι τους κάθε φορά που ο Ολυμπιακός έβγαινε στην αντεπίθεση.

Ρεκόρ ντεσιμπέλ


Τα αγωνιστικά ήδη τα έχετε δει και διαβάσει αναλυτικά. Αυτό όμως που πραγματικά δεν περιγράφεται ούτε μπορεί να χωρέσει σε ένα κείμενο, είναι η συγκλονιστική παρουσία των φιλάθλων της ελληνικής ομάδας στις κερκίδες του μαδριλένικου κολοσσού. Οι Πειραιώτες μπορεί να μη γεύτηκαν τελικά χθες τη χαρά της νίκης η της ισοπαλίας, μπορούν όμως να υπερηφανεύονται πως κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της κερκίδας. Οι 3,5 περίπου χιλιάδες Έλληνες που βρέθηκαν από νωρίς στο Fondo Norte, το βόρειο πέταλο του "Μπερναμπέου", στο 4ο και στο 5ο διάζωμα, δεν σταμάτησαν ούτε μια στιγμή να φωνάζουν συνθήματα και να τραγουδούν, δίνοντας σε πολλές στιγμές την αίσθηση πως βρισκόμασταν στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Οι Ισπανοί δεν κατάφεραν ούτε μια φορά στη διάρκεια του παιχνιδιού να καλύψουν τον ελληνικό ενθουσιασμό, ο οποίος σύμφωνα με τον συνάδελφο του ραδιοφωνικού σταθμού COPE που μετέδιδε τον αγώνα ακριβώς δίπλα μας, δημιούργησε ρεκόρ ντεσιμπέλ μέσα στην έδρα της Ρεάλ. "Είναι απίστευτο", ήταν τα λόγια του στον αέρα, "αυτοί οι τύποι δεν σταματάνε με τίποτα".

Οι φουκαράδες του Fondo Sur

Μάταια οι φανατικοί της Ρεάλ, οι Ultras που βρίσκονταν στην αντίθετη μεριά από τους φίλους του Ολυμπιακού, στο νότιο πέταλο, προσπαθούσαν να απαντήσουν και να καλύψουν με τις δικές τους φωνές τα ελληνικά συνθήματα. Υπήρχαν στιγμές που κατάφερναν να ξεσηκώσουν και τους υπόλοιπους, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. 85.000 Ισπανοί δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν τον νόμο της έδρας σε 3.500 Έλληνες ούτε για μια στιγμή. Ακόμα και στα γκολ της ομάδας τους, όταν πανηγύριζαν, το «Θρύλε ολέ, ολέ» δονούσε την ατμόσφαιρα.

Οι Ultras πραγματικά εξοργισμένοι, επιστράτευσαν κάθε δυνατό μέσο. Κόρνες, ρυθμικά χτυπήματα των ποδιών στο δάπεδο, συνεχόμενα παλαμάκια. Ακόμα και τον Παναθηναϊκό επιστράτευσαν στο 80ο λεπτό. Αποτέλεσμα μηδέν. Οι οργανωμένοι του Θρύλου κατέστρεψαν κάθε προσπάθεια των "ρεαλίστας" να ακουστούν και "άλωσαν" το Μπερναμπέου με το έτσι θέλω, παίρνοντας μαζί τους μια πραγματικά σπουδαία ποδοσφαιρική ανάμνηση που την κάνει ακόμα σπουδαιότερη το γεγονός ότι δεν δημιουργήθηκε ούτε μέσα αλλά και ούτε έξω από το γήπεδο το παραμικρό παρατράγουδο.

"Μας περιμένει το infierno"



Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού μιλώντας στη μικτή ζώνη μετά τη λήξη του αγώνα, αναφέρθηκαν στον υπέροχο κόσμο που τους έδωσε τη δύναμη να μην λυγίσουν ούτε από το γρήγορο γκολ, ούτε από την αποβολή του Τοροσίδη, ούτε από την κούραση της υπερπροσπάθειας. Όλοι υποσχέθηκαν πως θα κάνουν το καλύτερο στο Καραϊσκάκη για να τους ευχαριστήσουν.

Το καλύτερο όμως το είπε πάλι ο εκφωνητής της COPE στην αποφώνηση του παιχνιδιού: "Πολλαπλασιάστε τον κόσμο που είδαμε απόψε επί 10, προσθέστε έναν παίκτη στον Ολυμπιακό, αφαιρέστε το προνόμιο να παίζουμε στην έδρα μας και... Dios mio (Θεέ μου), μας περιμένει η κόλαση!"



Ο Γκούτι στο SPORT 24


Ο Γκούτι μίλησε αποκλειστικά στο SPORT 24 δηλώνοντας απογοητευμένος για την εμφάνιση της ομάδας και συνάμα εντυπωσιασμένος από τον Ολυμπιακό. "Στην Αθήνα να φάμε περισσότερα από όσα βάλαμε σήμερα" είπε με νόημα ο σούπερ-σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Κάνοντας κλικ στο δεξί μέρος της σελίδας μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις του Γκούτι, των προπονητών, των παικτών, την ανασκόπηση του αγώνα, αλλά και τα εγκωμιαστικά σχόλια του ξένου Τύπου.


















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ