ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρεάλ-Ολυμπιακός 4-2

Έπαιξε με 10 από το 13', κρατούσε τη νίκη ως το 68'. Τί κι αν ηττήθηκε από τη Ρεάλ με 4-2; Ήταν ο καλύτερος εκτός έδρας Ολυμπιακός(vids)

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν συγκλονιστική (το παραδέχθηκε και ο Ίκερ Κασίγιας μετά το τέλος του αγώνα)... Έχασε σωρεία ευκαιριών μέσα στη Μαδρίτη, κοίταξε στα μάτια τη Ρεάλ των εννέα κυπέλλων πρωταθλητριών και αδικείται κατάφορα από το αποτέλεσμα. Ο Νικοπολίδης, ο Τοροσίδης, ο Άντζας, ο Σέζαρ, ο Ραούλ Μπράβο, ο Λεντέσμα, ο Πατσατζόγλου, ο Στολτίδης, ο Τζόρτζεβιτς, ο Γκαλέτι, ο Λούα Λούα, ο Κοβάτσεβιτς, ο Ζεβλάκοβ, ο Νούνιες, κατέθεσαν την ψυχή τους... Όλοι τους ήταν συγκλονιστικοί και έκαναν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να ξεχειλίζουν από υπερηφάνεια.
Συγκινητικός ήταν και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Οι περίπου 4.000 φίλαθλοι του Θρύλου μετέτρεψαν την έδρα της Ρεάλ σε ένα μικρό "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Φώναζαν συνέχεια υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας... Ακούγονταν μέχρι την Ελλάδα. Μπράβο και σε αυτούς...

Η τεράστια εμφάνιση του Ολυμπιακού αποτυπώνεται ξεκάθαρα μετά το τέλος της αναμέτρησης. Οι φίλαθλοι της Ρεάλ Μαδρίτης σηκώθηκαν από τα καθίσματά τους και αποθέωσαν τον Κασίγιας, που στο 92' πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα. Αυτό είναι το μεγαλείο της πειραϊκής ομάδας...

H Ρεάλ πήρε το προβάδισμα στο 2' με τον Ραούλ, με τον Γκαλέτι να ισοφαρίζει στο 7'. Στο 13', ο Τοροσίδης αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ στο 47' ο Ζούλιο Σέζαρ έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 2-1. Στο 68', ο Ρομπίνιο ισοφάρισε σε 2-2, με τον Φαν Νίστελροϊ να χάνει πέναλτι στο 78'. Στο 83', ο Ρομπίνιο έκανε το 3-2, ενώ στο 93' ο Μπαλμπόα έγραψε το τελικό 4-2. Για τις ευκαιρίες του Ολυμπιακού, θα διαβάσετε αναλυτικά στη συνέχεια... Όσο για τον Όβρεμπο, έπαιξε έδρα, η διαιτησία του ήταν "επιστημονική" και φυσικά υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Πειραιώτες σαφώς παραμένουν στο κυνήγι της πρόκρισης. Βρίσκονται στη 2η θέση του 3ου ομίλου με 4 βαθμούς και ο δρόμος είναι ανοικτός. Ο φετινός Ολυμπιακός είναι για μεγάλα πράγματα. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει, έχει ξεφύγει από την ελληνική μιζέρια. Αυτή η ομάδα μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε έδρα της Ευρώπης. Δεν φοβάται κανέναν... Ούτε τους αντιπάλους, ούτε τα ξένα γήπεδα, ούτε τους διαιτητές.

Με 4-4-2 η Ρεάλ, με 4-5-1 ο Θρύλος

Ο Μπερντ Σούστερ παρέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Κασίγιας, με την τετράδα της άμυνας, από τα δεξιά προς τα αριστερά, να αποτελείται από τους Σαλγκάδο, Ράμος, Μέτσελντερ και Μαρσέλο. Στη μεσαία γραμμή, από τα δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Ρομπίνιο, Γκούτι, Γκάγκο και Σνάιντερ, με τους Φαν Νίστελροϊ και Ραούλ να απαρτίζουν το επιθετικό δίδυμο.

Από την πλευρά του, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με το "σύστημα Ευρώπης", το 4-5-1 (διάταξη 4-3-2-1), με τους τρεις αμυντικούς μέσους. Κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Νικοπολίδης, με τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ραούλ Μπράβο στο αριστερό. Ο Ισπανός άσος για πρώτη φορά τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του... Άντζας και Σέζαρ αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Λεντέσμα να αγωνίζεται στη γνωστή του θέση, αυτή του καθαρόαιμου αμυντικού μέσου. Ο Πατσατζόγλου αγωνίστηκε δεξιά στον Αργεντινό άσο και ο Στολτίδης αριστερά του “λύκου”. Ο Γκαλέτι έπαιξε στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Τζόρτζεβιτς αριστερά και ο Λούα Λούα ήταν ο μοναδικός προωθημένος της πειραϊκής ομάδας.

1-1 στο 7', με 10 ο Ολυμπιακός από το 13'...

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα προσέφερε ουκ ολίγες συγκινήσεις... Η Ρεάλ προηγήθηκε με γκολ από τα αποδυτήρια, εκμεταλλευόμενη ένα τραγικό λάθος του Άντζα λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού αντί να απομακρύνει την μπάλα με τη μία, καθυστέρησε κι έδωσε την ευκαιρία στον Ρομπίνιο να πάρει την μπάλα. Ο Βραζιλιάνος έκανε την κάθετη πάσα στην πλάτη της εκτεθειμένης άμυνας, ο Φαν Νίστελροϊ έκανε το σουτ, ο Νικοπολίδης απέκρουσε, όμως στην επαναφορά ο Ραούλ δεν δυσκολεύτηκε με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι να στείλει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Ήταν το 1-0 για τη Ρεάλ μόλις στο 2ο λεπτό... Πολλοί περίμεναν πως ο Ολυμπιακός θα καταρρεύσει, όμως η φετινή ομάδα δείχνει τα δόντια της παντού. Δεν παραδίνεται, δεν παρατάει κανένα παιχνίδι και πάνω απ' όλα δεν υποτάσσεται. Στο 7', ο Τζόρτζεβιτς εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Μίτσελ Σαλγκάδο, ο αρχηγός του πρωταθλητή Ελλάδας ελίχθηκε υπέροχα από τα αριστερά, πέρασε σαν σταματημένο τον Ισπανό δεξιό οπισθοφύλακα και την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα στη μεγάλη περιοχή. Εκεί, ο Γκαλέτι κοντρόλαρε με το αριστερό, επιχείρησε το αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα συστημένη, στη δεξιά γωνία του Κασίγιας. Ήταν το 1-1 για τον Ολυμπιακό, που μπορεί να αιφνιδιάστηκε, όμως γρήγορα κατάφερε να αντιδράσει.

Το... τρελό πρώτο τέταρτο σημαδεύτηκε από τη φάση του 13ου λεπτού... Το τεχνικό οφσάιντ δεν... βγήκε στην ελληνική ομάδα, ο Νίστελροϊ δέχθηκε την κάθετη πάσα του Γκούτι και ο Ολλανδός επιθετικός ανατράπηκε καθαρά από τον Τοροσίδη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Όβρεμπο έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον "Τόρο", καθώς διέκρινε πως ο Φαν Νίστελροϊ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ίσως, πάντως, να μπορούσε ο Νορβηγός διαιτητής να βγάλει την κίτρινη κάρτα από την τσέπη του, αφού ο Ραούλ Μπράβο είχε προλάβει να κλείσει το πεδίο στον άσο της Ρεάλ.

Η κόκκινη κάρτα, όμως, ήταν γεγονός και ο Ολυμπιακός από το 13' αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Πλέον, ο Πατσατζόγλου είχε αφήσει τη θέση του αμυντικού μέσου και κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, αλλά ήταν μαχητικοί και πάλευαν κάθε μπαλιά.

Η Ρεάλ ήταν φυσικό να έχει την υπεροχή, όμως μετά το 30ο λεπτό απείλησε ουσιαστικά την ελληνική εστία. Στο 14', το μακρινό αριστερό σουτ του Γκούτι κατέληξε άουτ, ενώ στο 15' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Σε αντεπίθεση, ο Στολτίδης βρήκε με μπαλιά ακριβείας τον Λούα Λούα, ο οποίος δέχθηκε την πάσα έξω από τη μεγάλη περιοχή, έκανε το δεξί σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ από την αριστερή γωνία του Κασίγιας.

Στο 20', το σουτ του Σνάιντερ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ήταν εύκολη λεία για τον Νικοπολίδη, που μπλόκαρε, ενώ στο 22' ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Ο Τζόρτζεβιτς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στο δεξί χέρι του Σαλγκάδο, αλλά ο Όβρεμπο δεν έδειξε τίποτα.

Στο 30', ο Γκαλέτι εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο “Τζόλε” έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 31' το σουτ του Μαρσέλο με το αριστερό υποχρέωσε τον Νικοπολίδη σε εξαιρετική επέμβαση, ενώ ο Έλληνας πορτιέρο στο 35' με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε το ξαφνικό μακρινό σουτ του Σνάιντερ.

Ο Ολυμπιακός στεκόταν υπέροχα, με τους Τζόρτζεβιτς και Γκαλέτι να εναλλάσσονται στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής, όμως ήταν φυσικό η Ρεάλ να εντείνει τις προσπάθειές της για ένα δεύτερο γκολ. Στο 37', ο Σνάιντερ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Φαν Νίστελροϊ έπιασε την κεφαλιά από απόσταση βολής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων χάθηκε στο 43', με τον Νικοπολίδη να δείχνει την τεράστια κλάση του. Ο Γκούτι έκανε κάθετη πάσα, ο Ρομπίνιο βρέθηκε απέναντι στον διεθνή πορτιέρο, ο οποίος εκπληκτική απέκρουσε το δεξί πλασέ του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.

Ματς-θρίλερ

Η επανάληψη άρχισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό... Στο 47', ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Σέζαρ πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με δεξί πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας. Ο Ολυμπιακός των δέκα παικτών έκανε το 2-1... Τί κι αν έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές από το 13'; Ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο... Αυτό πρέπει να κρατήσουν οι φίλαθλοί του.

Οι ερυθρόλευκοι δεν κλείστηκαν στην άμυνα. Προσπάθησαν να πετύχουν κι άλλο γκολ ή μάλλον κι άλλα γκολ. Στο 57', ο Γκάγκο έκανε την κάθετη πάσα προς τον Σαλγκάδο, ο Νικοπολίδης βγήκε έγκαιρα από την εστία του και απομάκρυνε το σουτ του Ισπανού δεξιού μπακ σε κόρνερ. Στο 63', σε μία ερυθρόλευκη αντεπίθεση, ο Πατσατζόγλου πάσαρε στον Λούα Λούα, ο οποίος έκανε το δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Κασίγιας να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 64', ο Σούστερ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, βγάζοντας από τον αγώνα τον Σαλγκάδο και βάζοντας τον επιθετικό Ιγκουαΐν. Η Ρεάλ έπαιζε πλέον με τέσσερις επιθετικούς και η διαφορά αυτή φάνηκε στο 68'. Η ομάδα του Ολυμπιακού, των δέκα παικτών, αδράνησε και ο Ρομπίνιο με κοντινή κεφαλιά στη δεξιά, κλειστή, γωνία του Νικοπολίδη ισοφάρισε σε 2-2, εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Σέρχιο Ράμος από τα δεξιά.

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν συμβιβάστηκε με την ήττα... Στο 72', ο κοβάτσεβιτς πήρε τη θέση του Λούα Λούα και ο Σέρβος στο 74' θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ακόμα μία υποδειγματική αντεπίθεση, με τον Γκαλέτι να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε σε παίκτη της Ρεάλ, αλλά ο "Ντάρκογκολ" δεν πρόλαβε την μπάλα, που κατέληξε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης (75'), ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Στολτίδης έκανε το τακουνάκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Κασίγιας να μπλοκάρει. Ακόμα μία καλή στιγμή για τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Στο 77', η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι. Ο Ρομπίνιο εκμαίευσε το πέναλτι και το πήρε. Πράγματι, υπήρξε παράβαση, καθώς ο Πατσατζόγλου βρήκε με το δεξί πόδι τον Βραζιλιάνο, ο οποίος, όμως, έπεσε εντυπωσιακά. Όμως, ο Φαν Νίστελροϊ, που ανέλαβε την εκτέλεση στο 68', έστειλε την μπάλα ψηλά, πάνω από την εστία του Νικοπολίδη! Το 2-2 έμεινε... Ο Ολυμπιακός, όμως, κυνήγησε μετά μανίας το γκολ και δεν βολεύτηκε με την ισοπαλία. Στο 80', σε μία ακόμα αντεπίθεση, ο Κοβάτσεβιτς πάσαρε στον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Κασίγιας, αλλά το σουτ του "Τζόλε" αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Iσπανό τερματοφύλακα, που με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα (83') ήρθε το μοιραίο... Μην ξεχνάμε πως η Ρεάλ έπαιζε με 11 παίκτες. Ο Φαν Νίστελροϊ τροφοδότησε τον Ρομπίνιο, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη. Ήταν το 3-2 για την ισπανική ομάδα.

Στο 87' ο Νούνιες πήρε τη θέση του Λεντέσμα και στο 88' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Γκαλέτι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αργεντινός έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κασίγιας ήταν ψύχραιμος, έπεσε στη δεξιά γωνία του και "γράπωσε" την μπάλα. Η πίεση του Ολυμπιακού ήταν ασφυκτική. Στο 92', χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα... Ο Γκαλέτι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Στολτίδης έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Κοβάτσεβιτς, ο οποίος έπιασε το γυριστό αριστερό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Κασίγιας οριζοντιώθηκε και με το δεξί χέρι, στη δεξιά του γωνία, απέκρουσε την μπάλα και έσωσε την ομάδα του. Η ομάδα του Πειραιά είχε βγει μπροστά... Στην εξέλιξη της φάσης, βγήκαν τέσσερις παίκτες της Ρεάλ με τρεις του Ολυμπιακού και ο Μπαλμπόα με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το πλασματικό 4-2 στο 93'.

Όχι δάκρυα για τον Ολυμπιακό. Ο πρωταθλητής Ελλάδας δίδαξε ποδόσφαιρο κόντρα σε ένα σύλλογο μεγάλης κλάσης. Σε τέτοιες στιγμές, το αποτέλεσμα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Σημασία έχει ο τρόπος που αγωνίζεται μία ομάδα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τέτοια εμφάνιση, στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", από αντίπαλη ομάδα έχουμε χρόνια να δούμε. Μάλιστα, θεωρώ πως είναι η κορυφαία εμφάνιση ελληνικής ομάδας, εκτός έδρας, στο Champions League. Και φυσικά η καλύτερη παρουσία του Ολυμπιακού μακριά από την Ελλάδα. Δεν είναι υπερβολή, είναι η πραγματικότητα...

Πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού, μακράν ο Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έκανε... παιχνιδάρα. Αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι 35 ετών; Είναι 35 ετών, όμως φέτος παίζει σαν 25άρης... Ο υπογράφων κάνει ξεχωριστή αναφορά στον αρχηγό, καθώς είναι ο παίκτης-σύμβολο της πειραϊκής ομάδας, ο οποίος κατά καιρούς έχει αμφισβητηθεί, κάτι που δεν πρέπει να γίνεται. Όλοι οι παίκτες του Θρύλου, πάντως, έκαναν κατάθεση ψυχής...

Δείτε τα γκολ από το 4-2 στο Ρεάλ-Ολυμπιακός, το χαμένο πέναλτι του Νίστελροϊ και την τρομερή φάση του Κοβάτσεβιτς στην εκπνοή...















Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Μπερντ Σούστερ): Κασίγιας, Σαλγκάδο (64' Ιγκουαΐν), Ράμος, Μέτσελντερ, Μαρσέλο, Γκάγκο, Γκούτι, Ρομπίνιο, Σνάιντερ (82' Μπαλμπόα), Φαν Νίστελροϊ, Ραούλ (88' Τόρες).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Άντζας, Σέζαρ, Ραούλ Μπράβο (75' Ζεβλάκοβ), Λεντέσμα (87' Νούνιες), Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα (72' Κοβάτσεβιτς).

Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Όβρεμπο (Νορβηγία)

Βοηθοί: Γκέιρ Άγκε Χόλεν (Νορβηγία), Έρικ Ράεσταντ (Νορβηγία)

Τέταρτος διαιτητής: Μπράγκε Σάντμοεν (Νορβηγία)

Κίτρινες κάρτες: Σαλγκάδο στο 29', Ρομπίνιο στο 65' (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζόρτζεβιτς στο 53', Πατσατζόγλου στο 70', Γκαλέτι στο 75', Άντζας στο 90' (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: Τοροσίδης στο 13' (Ολυμπιακός, απευθείας κόκκινη κάρτα)

*Εκτός 18άδας έμειναν για τον Ολυμπιακό οι Μενδρινός και Πάντος.

*Με την κόκκινη εμφάνιση (φανέλα και σορτσάκι) αγωνίστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

*Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού φέτος σε όλες τις διοργανώσεις...
























































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ