CHAMPIONS LEAGUE

"Κανονιές" από Άρσεναλ, νίκη για Σλάβια

"Κανονιές" από Άρσεναλ, νίκη για Σλάβια
New Image

Εντυπωσιακή η Άρσεναλ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, σκόρπισε με 3-0 την "πρωτάρα" στον θεσμό Σεβίλλη.

Στο πρώτο της ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ στην μετά Ανρί εποχή η Άρσεναλ απέδειξε ότι δεν έχει μόνο λαμπρό μελλόν αλλά και παρών...΄
Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ήταν εντυπωσιακή στο"Emirates Stadium", καθώς επιβλήθηκε με 3-0 της δις κατόχου του Κυπέλλου UEFA, Σεβίλλης, με τους Φάμπρεγας, Φαν Πέρσι και Εδουάρδο να οδηγούν τους "κανονιέρηδες" στην πρώτη τους νίκη στην φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άρσεναλ διεύρυνε το εντός έδρας άηττητό της στην Ευρώπη, φτάνοντάς τα 17 συνεχόμενα ματς χωρίς να γνωρίσει τη ήττα, με την τελευταία ομάδα που έχει φύγει με το "τρίποντο" από το σπίτι των "κανονιέρηδων" να είναι η Τσέλσι, στις 6 Απριλίου 2004, με σκορ 2-1.

Δυναμικό ξεκίνημα για τους Λονδρέζους
Στο πρώτο πεντάλεπτο η Άρσεναλ μπήκε πολύ επιθετικά προσπαθώντας να πάρει τον αέρα της... πρωτάρας στη διοργάνωση Σεβίλλης, ωστόσο μετά από μία μίνι πολιορκία (χωρίς κάποια φάση) η ομάδα του Χουάντε Ράμος βγήκε από το καβούκι της, δημιουργώντας μάλιστα στο 6ο λεπτό την πρώτη αξιοσημείωση φάση της αναμέτρησης.

Ο Χέσους Νάβας βρέθηκε έξω από την περιοχή της Άρσεναλ, εξαπέλυσε δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα, με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αλμούνια. Η "απάντηση" των Λονδρέζων ήταν πάντως άμεση, με τον Πάλοπ να αναγκάζεται να επέμβει σε δύο φάσεις προκειμένου να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Έπιασε δουλειά από το ξεκίνημα ο Πάλοπ
Η πρώτη στο 12ο λεπτό, όταν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ επικίνδυνο σουτ εκτός περιοχής από τον Φαν Πέρσι (είχε προηγηθεί εντυπωσιακό σλάλομ του Ολλανδού φορ με το οποίο είχε βρεθεί σε επίκαιρη θέση), ενώ η δεύτερη ήταν ένα λεπτό μετά, με τον Πάλοπ να λέει όχι σε ευθύβολο δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Φλαμινί, μπλοκάροντας με δεύτερη προσπάθεια τη μπάλα και προλαβαίνοντας τον Αντεμπαγιόρ που προσπάθησε να επωφεληθεί από την ασταθή του απόκρουση.

Το επόμενο δεκάλεπτο δεν είχε κάποια μεγάλη φάση, με την Άρσεναλ να περιορίζεται στο να κρατάει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της, όμως από μία φάση που δεν... μύριζε γκολ ήρθε το 1-0 για τους "κανονιέρηδες" στο 27ο λεπτό.

Η... μοιραία κόντρα που έφερε το 1-0
Ο Φάμπρεγας επιχείρησε σουτ με το δεξί λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Σεβίλλης, αυτή βρήκε στο σώμα του Εσκουντέ και άλλαξε πορεία, με τον Πάλοπ να έχει ήδη ξαπλώσει στη δεξιά του γωνία και αυτή να καταλήγει στην αριστερή γωνία, για να γίνει το 1-0.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Κόλο Τουρέ βρέθηκε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, με την κεφαλιά του όμως μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ροσίτσκι να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Πάλοπ.

Στο 39ο λεπτό ο Αλμούνια είδε για δεύτερη φορά σουτ του Νάβας να φεύγει πάνω από την εστία του, ενώ ένω λεπτό μετά ο Αντεμπαγιόρ έκανε μία τρομερή κούρσα από τα αριστερά ταλαιπωρώντας τον Φάτζιο, την κατάλληλη στιγμή συνέκλινε προς την περιοχή του Πάλοπ, με τον πανήψυλο επιθετικό από το Τόνγκο να μην βάζει πάντως τα κατάλληλα φάλτσα στη μπάλα, στέλνοντας αρκετά έξω τη μπάλα.

Ο θετικότατος στο πρώτο μέρος Αλμούνια έδειξε για μία ακόμη φορά τα αντανακλαστικά του στο 43ο λεπτό αποκρούοντας φιλόδοξο σουτ του Κανουτέ, η Άρσεναλ απάντησε με το σουτ του Ροσίτσκι που πέρασε άουτ, ενώ η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στους Ανδαλουσιανούς, με τον Κανουτέ να μην προλαβαίνει για λίγο να πάρει την κεφαλιά από την εξαιρετική μακρινή σέντρα του Καπέλ, και την μπάλα να φεύγει άουτ.

Έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο 59ο λεπτό
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο γρήγορο ρυθμό, την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, ωστόσο η ομάδα που φρόντιζε να κρατά τα γκέμια της αναμέτρησης ήταν η Άρσεναλ, που κρατούσε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, έχοντας για καθοδηγητή στο χώρο του κέντρου έναν αστείρευτο Φάμπρεγας.

Η ανταμοιβή για το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ ήρθε στο 59ο λεπτό, όταν χάρη σε μία στημένη φάση πήρε "καθαρό" προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Φάμπρεγας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ντιαμπί πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο αμαρκάριστος Φαν Πέρσι με προβολή από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Πάλοπ, που έμεινε εκτεθειμένος στη φάση αυτή από τους συμπαίκτες του.

Με δύο γκολ στην πλάτη της, η Σεβίλλη δεν είχε άλλη επιλογή από το να ανοιχτεί ακόμη περισσότερο (στο 66ο λεπτό πραγματοποιήθηκε διπλή αλλαγή, με τους Κεϊτά και Ρενάτο να αντικαθιστούν τους Καπέλ και Μάρτι), ωστόσο η Άρσεναλ είχε τις αμυντικές λυσεις για να κρατήσει το 2-0, χωρίς να χάνει την ικανότητά της να είναι... φαρμακερή όταν έβγαινε μπροστά.

Ανήμπορη να ξαναμπεί στο ματς η Σεβίλλη
Στο 70ο λεπτό, άγγιξε μάλιστα το τρίτο γκολ, με τον Σανιά να βγάζει εκπληκτική σέντρα από τα δεξιά και τον Αντεμπαγιόρ να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει αισθητά από εκείνο το σημείο και μετά, με τους Σεβιγιάνους να αδυνατούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα της Άρσεναλ (με τον Σανιά να είναι πανταχού παρών για τους Λονδρέζους σε άμυνα και επίθεση), και να συμβιβάζονται με την ιδέα της ήττας, στην παρθενική τους συμμετοχή στη "λαμπερή" διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από τις δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του Κυπέλλου UEFA.

Ο Κανουτέ προσπάθησε να αλλάξει την μοίρα της Σεβίλλης, με το σουτ του στο 84ο λεπτό να φεύγει ωστόσο άουτ, σε αντίθεση με τους "κανονιέρηδες" που ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια...

Αποθέωση της ομαδικότητας στο τρίτο γκολ
Αυτό φάνηκε περίτρανα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τους Χλεμπ και Φάμπρεγας να "εξαφανίζουν" τη μπάλα", και τον Εδουάρδο που είχε μπει στο 83ο λεπτό στη θέση του Αντεμπαγιόρ, να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας για να κάνει από κοντά το 3-0 απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Πάλοπ.

Αυτό ήταν και το κερασάκι στην τούρτα μίας ακόμα θελτικής εμφάνισης της Άρσεναλ στην μετά Ανρί εποχή, με τη Σεβίλλη να έχει και αυτές καλές στιγμές, χωρίς όμως να μπορέσει να αντισταθεί στην εμπειρία και το πιο ομοιογενές σύνολο των "κανονιέρηδων".

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Αλμούνια, Σανιά, Φάμπρεγας, Τουρέ, Σεντέρος, Ροσίτσκι (50' Ντιαμπί) Φαν Πέρσι, Χλεμπ, Φλαμινί, Κλισί, Αντεμπαγιόρ (83' Αντεμπαγιόρ)

Σεβίλλη (Ράμος): Πάλοπ, Ντραγκουντίνοβιτς, Ντάνιελ Άλβες, Χέσους Νάβας, Πόουλσεν, Λούις Φαμπιάνο (46' Κερζάκοφ) Κανουτέ, Εσκουντέ, Καπέλ (66' Κεϊτά) Μαρτί (66' Ρενάτο) Φάτζιο

Iστορική νίκη για την Σλάβια

Η πρώτη συμμετοχή στην διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ για την Σλάβια Πράγας στέφθηκε με επιτυχία καθώς επικράτησε 2-1 της Στεάουας. Ο Σενκέρικ πέτυχε το ιστορικό γκολ για την Σλάβια που ήταν το πρώτο στην ιστορία της ομάδας στους ομίλους στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανοίγοντας τον δρόμο προς τη νίκη.

Η Στεάουα, πιο έμπειρη από την πρώτη της αντίπαλο στον όμιλο, προσπάθησε να αντιδράσει στην ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών και το κατάφερε στο 33' με κεφαλιά του Γκοϊαν.

Με δύο γρήγορες αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο η Στεάουα επιχείρησε την ανατροπή με την είσοδο των Κροϊτόρου και Σουρντού, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο, αφού η Σλάβια στο 63' με τον 20χρονο Μπελαϊντ με σουτ από την περιοχή πήρε το προβάδισμα και τελικά τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν δύο ακόμα ευκαιρίες για να αυξήσουν τον σκορ με τους Βλετσκ και Κούμπατσεκ, αλλά δεν χριεάστηκε αφού το σκορ έμεινε αναλλοίωτο μέχρι την λήξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σλάβια: Βάνιακ, Ταβάρες, Μπράμπετς(43' Ζάντα), Λάτκα(46' Χούμπατσεκ), Βλτσεκ, Ντριζντάλ, Σενκερίκ, Κράιτσικ, Μπελάιντ(81' Bόλεσακ), Πουντίλ, Σούσι.

Στεάουα: Ζαπάτα, Γκοΐαν, Ράντα, Πέτρε, Ντίκα, Κριστοτσέα(53' Κροϊτόριου), Νικολίτα, Μαρίν, Ιακόμπ(72' Μπαντέα), Λόβιν(62' Σουρντού), Μπαντοΐ.






























































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ